28 Април, 2021 17:04 2 901 14

BioNTech: Съвместната ни ваксина с Pfizer действа срещу индийския вариант на COVID-19

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • пфайзер-
  • угур шахин

Угур Шахин очаква разрешаването на ваксината на Pfizer/BioNTech в Китай да бъде факт някъде през юли

BioNTech: Съвместната ни ваксина с Pfizer действа срещу индийския вариант на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съоснователят на BioNTech проф. Угур Шахин заяви в сряда, че е уверен, че ваксината срещу Covid-19, разработена съвместно с компанията Pfizer Inc., работи успешно срещу индийския вариант на коронавируса, който се счита, че е причина за тежката пандемична обстановка в Индия.

Шахин каза, че въпреки че тестовете все още се провеждат срещу този конкретен вариант, той е уверен, че ваксината работи, тъй като вариантът има "мутации, които вече сме тествали и срещу които нашата ваксина работи".

Освен това той подкрепи твърдението си, посочвайки, че ваксината е "хитро направена и съм убеден, че защитата ѝ ще се задържи“.

Угур Шахин също така коментира разрешаването на ваксината на Pfizer/BioNTech в Китай, отбелязвайки, че "почти сме готови по всички въпроси" и че той очаква одобрението да бъде факт някъде през юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    25 7 Отговор
    Особено ефективна срещу...ХОРАТА
  • 2 ДЯВОЛА

    21 6 Отговор
    Няма безопасни ваксини, тези на Индия и Китай са слаби, в Бразилия спряха руската спутник причини била твърде опасна, тази на пфайзер в Израел след втора доза многократни случаи на миокард при младзите, тези на астразеника и джонсън и джонсън тробзози в всички държави, това са 95% опасни ваксини всички до един а тези експерти които препоръчват ваксиниране дори и у нас са за затвор поне 5 г трябва да минат за ефикасна ваксина а не с бързане

    Коментиран от #14

  • 3 Ковида

    19 1 Отговор
    Евтанизира яко!
  • 4 въх

    12 4 Отговор
    Индия специално бяха отхвърлили файзер ваксините щото са си патили в миналото с тея идиоти. Индия одобри тези дни медикамента "И" в цялата страна за борбата с ковид, дори са изяснили дозите, които да се вземат. Ама нито дума за това.
  • 5 Леле мале

    7 4 Отговор
    Шахин каза, че въпреки че тестовете все още се провеждат срещу този конкретен вариант, той е уверен, че ваксината работи, тъй като вариантът има "мутации, които вече сме тествали и срещу които нашата ваксина работи" - много са напред в тия лаборатории, вече знаят какви мутации ще има вируса...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Расист

    2 2 Отговор
    Факти да ви набият ваксината на този циг-ан
  • 10 сакън и чурек

    7 1 Отговор
    сега остава да чакаме дългосрочните странични ефекти на ваксинираните след след 1, 5 и 2 години.

    Във Филипините през април 2016 е проведена масова ваксинация с противовирусна ваксина " Санофи Пастьор" на 830 хил. деца срещу Денга вирус и е преустановена в края на 2017.( ваксината е противовирусна тоест аденовекторна или РНК- ГМО).
    " Ню Ингланд ьурнал за медицина"- научно списание, съобщава, че децата не прекарали вируса денга са били хоспитализирани с тежко състояние 30 месеца след това или са карали много тежко следващата Денга вирус вълна.
    По големите деца, които са прекарали вируса денга и са изградили естествени антитела и имунитет, са карали леко следващата Денга вирус вълна.
    Препоръката на сзо е да се ваксинират деца прекарали Денга вируса с изграден естествен имунитет и антитела.
    Но какъв е смисъла да се ваксинират, като имат естествен имунитет, а тези които нямат, след ваксиниране, карат много тежко следващата вирусна вълна?

    Вероятния смислен отговор:
    Производителите на ваксини правят огромни печалби продавайки ваксините си- без значение какви са ефектите от тях и медицинския смисъл от такива ваксини.
  • 11 Иво

    6 1 Отговор
    Убийци.
  • 12 бизнесцикъл сзо

    3 3 Отговор
    Вълнува ме естествения имунитет и здравето на хората, не рекламите и продажбите на " едро на здрави хора" на ГМО субстанциите за инжектиране на американските фарма олигарси спонсориращи чрез фондацията на бил гейтс докторите в сзо да обявявяват пандемии за да се продават ГМО субстанциите за инжектиране.

    Отдавна медицината е бизнес за печелене на пари на фарма олигарсите- от хапчета, спрейчета, ГМО субстанции и т.н.
    А рекламата за продажби на такъв вид фармацевтични стоки са- пандемии, епидемии, режисирани постпродукции по медиите с доктори и пациенти в макирани костюми, чували с трупове и т.н. Да предизвикат страх и паника в потребителите- хората, и да купуват масово от хапчета до ГМО ваксини, както стана есента в София и страната- антибиотици, хепаринови препарати масово бяха изкупени от аптеките.
    Чиста печалба от аптеки, през доктори, до фарма олигарси от страха и паниката на хората.
  • 13 Само Пфайзър

    3 2 Отговор
    Вече съм 48 часа след като си поставих първата игла на Пфайзър. Чувствам се отлично! Само делтовидният мускул където беше инжектирана наболяваше като си вдигна ръката но това си е напълно нормална реакция при мускулна инжекция и вече отшумява. Ваксинирайте заради себе си и заради околкните а антиваксърите да не хабят ваксините - за тях няма!
  • 14 Анти антиваксър

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДЯВОЛА":

    Хахаха на кой жълт сайт четеш "новините" за антиконспиратори? Израел си успешно продължават да ваксинират с Пфайзър и сега си щракат с пръсти. В последните дни 100 нови заразени и само 6 починали от К19. Но в България никога няма да стигнете това ниво - въпрос е на интелект.