28 Април, 2021 21:47 2 939 7

94% ефективност на ваксините на Pfizer и Moderna срещу хоспитализация на хора над 65 години

  • сащ-
  • ваксина-
  • модерна-
  • пфайзер-
  • коронавирус

Изследването е проведено в редица болници в Съединените щати през периода януари-март

94% ефективност на ваксините на Pfizer и Moderna срещу хоспитализация на хора над 65 години - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксините срещу COVID-19, разработени от компаниите Pfizer и Moderna, са 94% ефективни за предотвратяване на хоспитализация на хората на възраст над 65 години, показва последното проучване, публикувано в сряда от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC).

"Ефективността е 94% при пълнолетните, които са били напълно ваксинирани (с поставени по две дози), и 64% при пълнолетни, които са били частично ваксинирани (с поставена една доза). Тези констатации са в съответствие с ефикасността, определена от клинични изпитвания в подгрупата на пълнолетните хора на възраст на и над 65 години", заключава изследването.

Изследването е проведено в редица болници на САЩ през периода януари-март.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 моден фазер

    10 7 Отговор
    айде бе,не беше ли 104%

    Коментиран от #2

  • 2 Covid

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "моден фазер":

    Точно 104% е по последни израелски данни. Честна еврейска!
  • 3 БАЙ КУРТИ

    9 7 Отговор
    Още една платена статия . След ВСИЧКИ случаи в СВЕТА след ваксинация които завършват със фатални последици макар и 5% от ваксинираните . На КРАВАРИТЕ НЕ ВЯРВАМ АКО ЩЕ И 300% да ми казват че е БЕЗОПАСНА . КОЙ ЩЕ МИ ГАРАНТИРА ЧЕ И АЗ НЯМА ДА ПОПАДНА В ТЕЗИ 5% .
  • 4 Бъмбълби

    6 3 Отговор
    "Точна статистика "очаквате от тези който я произвеждат и Печелят от нея Ха ха ха когато става въпрос за пари няма Честност.
  • 5 Щом ти

    2 1 Отговор
    дават нещо безплатно значи, че стоката си ти. Преди ваксинация е препоръчително да се посети нотариус и да се направи завещание.
  • 6 моооля

    4 3 Отговор
    "Срещо ХОСПИТАЛИЦИЯ" Алоооо?! Ваксината за какво се слага? За да протече по-лесно болестта или за да не протече изобщо?
    Защото ако ваксиниран се заразява и 5% има шанс дори да влезе в болница, то сигурно е и ПРЕНОСИТЕЛ. И питам - КАК ще се спре заразата с подобни ваксини? Нещастници! Всяка година ли ще ни продавате боклуците си (лекарствата)? Докато станем зомбита ли? Защо не пуснахте ваксина, ама нормална, дето наистина да предпазва, а не да ПОДДЪРЖА вируса жив?

    Коментиран от #7

  • 7 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "моооля":

    А,че то не е задължително преносителите да я докарат до болница. Дойдохме си на думата. Кой ще потърси отговорност за лъжите на краварите. Освен това, всички ваксини са ефективни срещу тежка симптоматика известно време ( неуточнено). С тая разлика, че някои са доказано по безопасни.