29 Април, 2021 10:20 2 254 7

Гърция привлича милионери и чуждестранни пенсионери

  • гърция-
  • пенсионери-
  • програма

Страната с много добра данъчна програма

Гърция привлича милионери и чуждестранни пенсионери - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям брой чужденци вече са заявили намерение да прехвърлят своето данъчно пребиваване в Гърция, съобщи Катимерини.

Идеята им е да плащат ниски данъци в страната. Повечето чужденци използват благоприятни клаузи.

Гръцката държава вече е събрала над четири и половина милиона евро. Повече от деветдесет чуждестранни милионери са прехвърлили своето данъчно пребиваване в Гърция.

Същото са направили сто и осемдесет пенсионери от други страни. Много богати чужденци са решили да се откажат о данъчните облекчения в други страни.

Програмата на гръцкото прaвителство ги е накарало да се прехвърлят в страната. Скандинавски пенсионери вече са започнали да закупуват гръцки имоти.

Гръцкото правителство е успяло да привлече инвеститори от Великобритания и Южна Америка.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говедото

    15 1 Отговор
    Айдеее, пак ни отвяха комшиите. При нас освен някоя и друга ватенка, друго не идва. Ама напоследък и те се изнасят бързо в посока Албания. Щот сме най-убави..най-умни...и свето от нас е започнал. Ъхъ!!!
  • 2 брокер имоти

    12 0 Отговор
    А при нас руснаците продават имотите ударно и купуват в Гърция. Инфо от първа ръка. Казват, че сме били под прицела на Кримските дивизии.

    Коментиран от #7

  • 3 Хо хо хо

    3 2 Отговор
    Е те нали привлякоха китайци.Хаха

    Коментиран от #4

  • 4 Българин

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хо хо хо":

    Освен китайци, привлякоха и Гооглето, и още ред големи компании. Пита се в задачата-ние какво привлякохме. Наркотрафиканти, издирвани в цял свят. Бандити и всякакви бок..ци, дето не биха излезли десетилиетия от затворите в нормални държави. Хо хо хо...ама добре че са наште в чужбина да ни хранят, а ние да пъ..дим доволно и да се правим на най-умните. А полето ни потънало в бъзак и коприва...Хо хо хо
  • 5 гражданин

    10 1 Отговор
    нас ни трябват инвеститори да привлечем, ние не сме страна тип Испания или Гърция, за да правим това, което правят те, ние сме като Словакия, студена страна, накрая на Европа, нас ни трябват фабрики, и качествена и здрава работна ръка да работи в тях, и работеща социална система, а нищо от това го нямаме в момента, политиците в България са глупави и некадърни
  • 6 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор
    Това е доказателство, че трябва да се въведат еднакви данъчни ставки в целия ЕС. Или поне да е еднаква дънъчанта ставка за най-богатите с доходи от над 150 000 евро годишно.
  • 7 ЛЛЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "брокер имоти":

    Абсолютно вярно
Новини по държави: