Last news in Fakti

29 Април, 2021 14:40 8 840 71

Северна Македония няма да чака България

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Призив към Европейския съвет

Северна Македония няма да чака България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония настоява пред Европейския съвет да реализира решението за започване на преговори със страната, съобщи Нова Македония.

Македонското правителство е готово да възобнови преговорите с България. Страната обаче не може да чака съставянето на ново българско правителство.

Това обяви представителката на македонското правителство Радмила Шекеринска. Според нея ще е трудно да има обрат в преговорите, дори да се обяви техническо правителство.

Македонското правителство обаче напомня на всички, че изпълнява своите задължения. Шакеринска призова да се вземат бързи решения.

Македонският вицепремиер Никола Димитров обяви, че доверието към ЕС започва да спада. Той напомни, че партньорството и сътрудничество не могат да бъдат придружени от забавяне на преговори.

Дипломатът смята, че е важно да се направят правилните неща, за да може страната да използва своите шансове.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искат не Искат

    146 6 Отговор
    Ще поизчакат.
  • 2 онзи

    110 17 Отговор
    Македонските номера няма да минат пред Слави!

    Коментиран от #23, #30

  • 3 я па тия

    65 8 Отговор
    Само с Чалгарски мурафети не става
  • 4 Номера

    115 4 Отговор
    Пред Европейските институции не вървят.Тъй като много добре знаят,че което и каквото и да е новото правителство на България,то резултата за тях ще е същия,тоест ВЕТО и спиране с кражбата на БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ И ИДЕНТИЧНОСТ,се обръщат подмолно и се опитват да ни заобиколят.Съвсем аматьорски и простовато.Не минава!

    Коментиран от #39

  • 5 Анонимен

    101 3 Отговор
    Хахаха - и как ще стане ? ЕС ще промени договорите за да не изисква съгласие от всички ? Ще чакат както чакаха с гърците . Крайно време е нашите правителства да престанат да се чувстват все едно са слуги на европейската маса и да кимат покорно на всичко . Трябва да използваме всички възможни механизми за да защитаваме интереса си . А той е ясно изразен - Македония базирана на антибългаризъм няма място в един съюз с нас . Друг е въпроса че на днешните сръбски протежета начело на тази държавичка им е ясно че ако махнат това от "идентитетот" си от тях няма да остане нищо .
  • 6 фирмомци

    84 2 Отговор
    ще чакат, никой за нищо не ги бръсне и е време да го научат този урок
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ха ха

    70 2 Отговор
    Колко са смешни милите Ще кажеш че ние ще влизаме в ЕС Никаква Европа Наказани при Сърбите и Кремъл
  • 9 небрежнев

    78 2 Отговор
    Македонците как пък не могат да разберат нещо толкова просто - решенията в ЕС се вземат с пълен консенсус. Ако България не е съгласна, то не може да се почне, спре или продължи приемането на нов член в ЕС. България (а и всяка друга страна) не може да приема някой, който не уважава съседите, не изпълнява договорите си, краде история, преследва българите.
    Уж минаха по този пък с гърците и сега пак ли трябва 20 години да чакат за да разберат?
  • 10 Некой си

    57 2 Отговор
    Няма да чакат?
    Ще ходят ли някъде?
  • 11 джаич

    3 62 Отговор
    Реалността е това което е , а не това което се иска на вештачка Бугария , за това разминавяне между действителност и желание води до изключително тежка фрустрация на бугарските политичари !

    Коментиран от #16, #17, #19, #21, #24, #25, #54, #67

  • 12 Скорпи

    46 2 Отговор
    Македонците ги разбирам,искат да претупат нещата и да се започнат преговори.Но защо Е.С. не проумее къде е проблема и да даде ултиматум на РСМ да оправи отношенията си със съседите,в противен случай,няма влизане ..
  • 13 Долу ЕС

    33 6 Отговор
    Нии що чакаме Холандия за Шенген!?!? Или Брюксел за Спутник, за Американските централи? ЕС е скапана клока не с двойни, а с индивидуални стандарти!
  • 14 ааамаааа

    43 2 Отговор
    За да започнат преговори , трябва съгласието на всички страни членки . България не е съгласна. Какво искат от Брюксел . Като се състави правителство някога , тогава ще преговарят .
  • 15 Ке чекате

    43 3 Отговор
    Сърбо-"македончета", потомци на Саше Великиот.
    Вечна памет на Иван Михайлов!

    Коментиран от #59

  • 16 Дългият

    45 2 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Джаич,знаеш ли колко е кофти да не знаеш кой си...да имаш история но да търсиш друга която я няма...Можеш ли да проумееш колко си промит през последните 77 години...Едва ли...Като не вярваш на Нас,попитай стари хора които са видели какво е станало през 1944 год.С една дума човече...образовай се..
  • 17 МДТ

    30 1 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Първо затопли много добре супата и след това знаеш, какво да правиш.
  • 18 Полумаке

    33 0 Отговор
    Беше ясно, че предстоят избори и че резултата е непредвидим. Да си бяха свършили домашното, а не да слушат сърбите и да се правят на хитри.
  • 19 Присмехулник

    34 1 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Друже,точно ти ли ще говориш за реалност ....все още мислиш че живееш в Югославия..
  • 20 Баш Бащицата

    40 2 Отговор
    Да се разкарват. Като няма икономика да ядат смешните паметници в Скопие. Там паметник освен всички българи /цар Самуил, Климент Охридски, братята Кирил и Методий, Гоце Делчев и тн, и тн/, освен тях паметници имат Александър Македонски, Скендербег, Стефан Душан, император Юстиниан. Т.е. от всичките балкански страни са откраднали националните им герои и някакъв пълен сбирщайн. Само паметникът на Александър Македонски беше такъв до договора с Гърция. След това вече паметникът се води - Паметник на онзи с коня. Хахаха! Вече не е на Александър, а на онзи с коня. Да се спасяват у Вардаро!
  • 21 Денислав

    33 2 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Шиптар, ще има да си пишеш и следаващите 20 години,а може и 200, който и "политичар" в България да стъпи на власт, ще гледате отстрани и нищо повече.
    В Европа все по-трудно дават статут за пребиваване на македонци, институциите в Германия ви слагат на една опашка с африканците и айде назад, ония дето ви раздаде паспортите и той умря, така, че никой не ви иска никъде.
  • 22 ФАКТИ

    37 1 Отговор
    Тия от северно македонският "елит ",им пише в личните карти ,че са родени в югославия.
    Тези хора са възпитавани в титова югославия, които е ДИКТАТОР . И тогава цялата им държава и история е ИЗМИСЛЕНА от сърбежите.
    Те и сега са ИЗМИСЛЕНИ.
    Това не е народ и държава, това е ДИАГНОЗА.
  • 23 Тъп

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "онзи":

    Ще им изпее песничка, някой виц..., ако го намерят.
  • 24 Кочо

    28 1 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Българските политичари местят в другия крачол по този повод. На кой му дреме за БЮРЕК? А и за Сърбия също?
  • 25 небрежнев

    29 1 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Точно така - реалността е това което е, а не това което им се иска на политиците. За съжаление македонците са си написали някаква паралелна реалност, измислена история, открадната слава, език, култура и се опитват да ни я предложат за истина.
    Между другото - защо Александър Македонски не е знаел македонски език?

    Коментиран от #29

  • 26 3.14К

    16 2 Отговор
    Каква е официалната позиция на чекмедже бей, преди да издаде ключовете от джипката и кабинета? До сега не сглобил повече от две изречения по въпроса.

    Коментиран от #53

  • 27 Хахаха

    21 0 Отговор
    След края на преговорите и пълно, точно и всеобхватно изпълнение на Договора за добросъседство, ЕВЕНТУАЛНО може Българи яда даде съгласие за начало на преговорите с ЕС.

    Нагли русовило-сърбомаснки чутуру
  • 28 Българин

    31 2 Отговор
    Северомакедончетата да се научат да чакат, в такава позиция са ,че друго не им остава.Преди това да се научат да уважават България, най -малкото защото Българи първа им призна измислената държава, след отцепването от СФРЮ. Като си научат урока и си вземат изпита по история тогава да кажат за какво се борят пред Брюксел.

    Коментиран от #32

  • 29 Фъкoff

    14 1 Отговор

    До коментар #25 от "небрежнев":

    Александър Македонски е говорил старо български, демек тракийски език.
  • 30 НАПРОТИВ

    6 16 Отговор

    До коментар #2 от "онзи":

    ЧАЛГАРЯ , ще ги пусне веднага без да защити националните ни интереси !

    Коментиран от #33

  • 31 Денислав

    24 1 Отговор
    Аз мога да Ви покажа снимки от Португалия, където бях съвсем случайно, когато всички гърци по света излязоха на улицата Лисабон беше пълен със знамена и не мръднаха докато не защитиха Гърция, най-вероятно това ще направят и нашите сънародници, така че едва ли някой наш политик ще си заложи главата и ще даде нещо на Македония.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тези

    23 2 Отговор

    До коментар #30 от "НАПРОТИВ":

    не разбраха ли,че ЕС за тях няма, няма и да има.
  • 34 С кокал в носа

    16 1 Отговор
    Чудели се те какви били. Я по - бързо вкъщи, че започна сънчо.........
  • 35 Щурчо

    11 2 Отговор
    За къде се е разбързала Захарозова ...., до сега къде спаха ..
    Че и се цупят, спадало им доверишето към ЕС .... , вси им е виновен някой .....
  • 36 Мимч

    16 2 Отговор
    Ама вие макета какво чакате,да дойде някое македонско ли правителство в България и да ви върви по гайдата.Много грешно си правите сметката.Което и да е и когато и да се състави правителство,няма да ви клекне.Правете си сметката с кръчмар ....
  • 37 България

    4 22 Отговор
    Трябва да признае
    Северна Македония.
    Мястото и в Европа не може да бъде блокирано от България,която едно правителство не може да състави.

    Коментиран от #63

  • 38 Вътрешен мир

    12 2 Отговор
    А ние не бързаме. Освен това спадът на доверието в ЕС е вътрешен фиромски проблем. ЕС и България този факт не ги брига изобщо. А и след някоя година ще влязат като албански санджак. Вардарски сърбомани-русофили.
  • 39 демократ

    2 15 Отговор

    До коментар #4 от "Номера":

    Пука му на европейския съюз за мнението на България
    с депутати от ИТН,баба Мая,носорога Хр.Иванов,крадлата
    Кури.
  • 40 Изнервен

    8 7 Отговор
    Призовавам на сседващите парламентарни избори да гласуваме за ВМРО и ГЕРБ-СДС, инак ще проговорим турски и македонски.Новите мутри в парламента ще вкарат страната в задънена улица.По добре старите мутри да управляват защото те се накрадоха и напиха,дано сега да работят за страната.
  • 41 Див татарин

    12 1 Отговор
    Не ни чакайте сев-макета, направо пийте една студена вода и започвайте с любовта на античкия пeдep Македонски...
  • 42 Некой друг

    5 1 Отговор
    Не мога да разбера на най-старият континент Македония кой и защо се е осмелил да прави некакъв съюз па и да го кръщава европейски.
  • 43 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Няма смисъл да чакат,направо са за председатели НО ЗА АФРИКАНСКИЯ СЪЮЗ.
  • 44 Гошко

    2 16 Отговор
    Никой не го интересува какво се случва с Македония. Ние и това което имаме не можем да оправим, ама ламтим за още. Да примемат Македония в ЕС за да може да пътуваме нормално и най-накрая най-бедната държава в цяла Европа да има шанс. Ама вие тук големите патриоти само знаете да плюете по братятя и сестрите Ви щото някой някъде казал нещо. Никога не съм имал проблем с Македонци, не знам защо вие си измислят такива. И майките си ще продадете сигурно. И да, Българин съм! А Македонците са наши сродници. Жалка история сме.
  • 45 Евлоги

    1 21 Отговор
    Повечето от вас през живота си не са говорили с македонец, но пишете тук много смели неща. Най-жалкото е че всички сте жертви на пропаганда. Що просто не оставите хората да влезнат в ЕС. На НИКОЙ не му дреме какво македонците учат в училищата си. НИЕ ИМАМЕ НАШИ СИ ПРОБЛЕМИ и е крайно време да им обърнем внимание. Всъщност от нация, която избира мутри и чалгари за ръководители, нищо не става.

    Коментиран от #49

  • 46 Гришо

    2 19 Отговор
    Ходил съм многократно в Македония. Никога не съм говорил с местните на политически теми. Винаги съм бил посрещан като семейство. Така че, не знам какви са тия болни мозъци, които вечно искат народите ни да са разделени. Македонците са отделна държава от 30г. Време е да приемем това и да покажем малко уважение към това. А това че някой си някъде казал че в Македония учат грешна история, ВСЕ ТАЯ. Има по-важни теми за обсъждане от това Яне Сандански дали е македонец или не.
  • 47 ЛУк

    3 15 Отговор
    България и Македония се мразят така както само брат и сестра могат да се мразят. И това е невероятно жалко. Междувременно обикновените хора не таят никаква вражда помежду си. Изключвам тези които се хващат на пропагандата от 2те страни. С Македонци винаги съм има прекрасни отношения. Тези статии само помагат на пропагандата и хората които се хващат са толкова прости и тъпи че с чук да ги удариш по главата, нищо няма да усетят.
  • 48 Наталия

    4 11 Отговор
    Хайде да си гледаме нашите проблеми вместо да бръщолевим за проблемите на ЕС, Макединия и прочие!
  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 2 Отговор

    До коментар #45 от "Евлоги":

    Кaквo "ПРОПАГАНДА" ? Мaкeтaтa, в гoлямaтa cи чacт, изпитвaт живoтинcки cтрaх дa нe ги пoмиcли някoй тeхeн пoзнaт зa БУГAРAШИ...
    Cвидeтeл cъм нa тaкивa кoмични cцeнки, чe нe знaeш дa ce cмeeш ли или дa плaчeш....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в CМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи.
    В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в CМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe в миналото тoвa ce е прaвило мoжe би cъзнaтeлнo.
  • 50 Ицо

    3 14 Отговор
    Кво се правим на много големи в случая. Има цели райони в България, които тънат в помия, като Петрич, Видин, Свищов, Добрич и прочие. Вместо да даваме "компетентно" мнение в коментарната секция на ФАКТИбг, по-добре идете и засадете едно дърво някъде, просто селтаци такива.
  • 51 ЛУк

    3 10 Отговор
    Само по начина на гласуване на коментарите разбирам какви са нагласите в коментарната секция тук и положението е пълна скръб. Само омраза и помия се излива тук. Я се стегнете бе хора!!! Не виждате ли, че ни баламосват всьо и вся. Слави щял да ни оправи?!? Бойко бил месия?!? БСП били прогресивни?!? Всички сте се хванали на хоро но не знаете защо сте там. Жалки сте ми!
  • 52 Гост

    11 1 Отговор
    Като не могат да чакат, даси направят по едно сепуку и да дават шанс на политици, които знаят какво искат, а не на сърбоманските катили и просръбски боклуци1 защото каквито са сръбските боклуци, такива са и протежетата им в Българска Македония.
  • 53 съвременник

    0 4 Отговор

    До коментар #26 от "3.14К":

    Ти да не си бил в кома до обяд, че не си разбрал? Явно не те интересува.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 MGewehr

    8 1 Отговор
    Тея гюптени не им ли стана ясно че без съгласието на България няма как да стане!
  • 57 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ЗАЩО НА КЪРНАЛОВСКАТА ЗЕЛЕНЧУКОВА БОРСА ИМА МАКЕДОНСКИ ПРОДУКТИ -НА СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ -ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ !?!?!?КОЙ Е ОТГОВОРЕН ?????????
  • 58 Тито

    3 5 Отговор
    Пирин е Македонски!

    Коментиран от #60, #64

  • 59 Скопие

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ке чекате":

    Зашто вечна памет за ултимативно криминално лајно?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Борба с македонизма

    3 0 Отговор
    Северна Македония трябва да се разпадне тялото на балканите както злото и го Славия си отиде така и северна Македония трябва да се разпадне братята от албанци ще ни помогнат за това там живеят над половината население в Банско вече и да и да и да се смени името на Северна Македония без да се използва думата Македония
  • 62 Борба с македонизма

    2 0 Отговор
    Македония злото на балканите трябва да се разпадне
  • 63 Ристо

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "България":

    Ще я признаем разбира се,но когато спрете да ни крадете историята и започнете да се отнасяте по европейски към тези ваши съграждани,които имат достатъчно разум и разбраха на какъв език говорят и пишат,от къде произхождат всъщност.Щом се чувствате македонци-бъдете си македонци,НО НЕ НИ КРАДЕТЕ ИСТОРИЯТА!Когато прочетете малко ФАКТИ,а не фантасмагории съчинени от "югославски историчари"
  • 64 Ристо

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Тито":

    Македония е географска област,а не държава.Но ако ти отговоря по твоя начин-Скопие е българско...
  • 65 стария КУРТИ

    2 0 Отговор
    .па аЙДЕ тея от С МАКЕДОНИЯ да не го бързат ДА НЕ нещо да НАГОРИ !
  • 66 Митьо

    0 0 Отговор
    Нашите съседи за нищо ни нямат...цццц
  • 67 Уйй

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Реалността е, че ще чакат или ще си одат у руско и српско. Държава, която мрази българите няма място в съюз, в който България е. За тяхно нещастие ние сме вътре а те вън.
  • 68 РЕВиЗОР

    0 0 Отговор
    Тези са недоправени! Творецът като е правил българите е останал материал и за да не се хвърли е направено на две на три и е пльоснато кай Вардаро.
  • 69 РЕВиЗОР

    0 0 Отговор
    Преди да ги допуснем, трябва да сме си осигурили писмено/...само писмени нареждания, защото нечистивците се отмятат... господин Миткалото/ две неща - отказ от малцинство в България и отказ от териториални претенции към нас, защото ако им подадем пръстче, ще ни налапат ръката до лакътя. Мисля, че ако нашите политици се огънат, в България ще има Майдан. Ако блеем и рупаме травушки муравушки, аз ще напусна еднолично Територията.
  • 70 РЕВиЗОР

    0 0 Отговор
    Антиквите се "сецат" от преброяване, защото, ако се окаже че в СРМ-то има /примерно/само около 1000 българи, що чинат тези над 100000 люде с български паспорти,които са доказали с документи българската си принадлежност? Не е ли редно да им оставим примерно само 1000 паспорта ,а останалите да ги анулираме. Така ще е справедливо. При двуцифрена безработицав СРМ-то, ние ги облекчаваме, а те ни завират в очите някакви 4000 ваксини подарени от Сърбия. Ми, да ходят да работят в Сърбия. Тук лошият момент е, че и Сърбия много дълго ще гледа ЕС само през оградата. Хвала Ви, омладина Титова.
  • 71 РЕВиЗОР

    0 0 Отговор
    Антиквите се "сецат" от преброяване, защото, ако се окаже че в СРМ-то има /примерно/само около 1000 българи, що чинат тези над 100000 люде с български паспорти,които са доказали с документи българската си принадлежност? Не е ли редно да им оставим примерно само 1000 паспорта ,а останалите да ги анулираме. Така ще е справедливо. При двуцифрена безработицав СРМ-то, ние ги облекчаваме, а те ни завират в очите някакви 4000 ваксини подарени от Сърбия. Ми, да ходят да работят в Сърбия. Тук лошият момент е, че и Сърбия много дълго ще гледа ЕС само през оградата. Хвала Ви, омладина Титова.
Новини по държави: