30 Април, 2021 12:36 2 482 20

Колко време ще отнеме имунизирането на всички хора на планетата

  • куба-
  • ваксинация-
  • имунизация

При сегашните темпове – поне 21 години

Колко време ще отнеме имунизирането на всички хора на планетата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Куба възнамерява да е сред първите държави в света, които да ваксинират срещу коронавирус цялото си население, и е готова да окаже помощ в тази сфера на държавите от Евразийско икономическия съюз (ЕИС). „Куба има възможност да произведе голямо количество ваксини и планира да се превърне в една от първите държави, които да ваксинират цялото си население“, каза премиерът на страната Мануел Мареро Крус във видео обръщение по време на заседание на ЕИС в Казан.

Той обърна внимание на прогнози, съгласно които „при сегашните темпове на ваксинация, за имунизирането на цялото население на света ще са необходими 21 години“. Във връзка с това Куба е готова да подкрепи държавите от Съюза в борбата с пандемията, като предостави своята ваксина. Това може да се превърне в стратегическа цел за сътрудничество между Куба и ЕИС.

Разработената от кубински учени ваксина е доказала своята ефективност срещу съществуващите до момента щамове. Третият стадии на клинични опити на препаратите Soberana 02 и Abdala е дал отлични резултати.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 казах

    15 8 Отговор
    Израел вече ваксинира 100%. А аз не искам да ме ваксинират с Астра, защото съдържа живи частици от шимпанзе. За това хората умират.

    Коментиран от #7

  • 2 СЗО

    29 1 Отговор
    Очевидно няма да можем да екзекутираме хора или да организираме лагери. Ще се отървем от тях, като ги накараме да повярват, че това е за тяхно добро. Прекалено голямото население и в по-голямата си част безполезно е твърде скъпо от икономическа гледна точка. От социална гледна точка също е много по-добре човешката машина да спре внезапно, отколкото постепенно да се влошава.
  • 3 Сандо

    35 0 Отговор
    Целта не е всички да се ваксинират,а да има непрекъснато ваксиниране на всички.
  • 4 Куба Forever

    13 4 Отговор
    Тя има едно от най-доброто и надеждно здравеопазване на планетата..
  • 5 АБДАЛА ЗВУЧИ КАТО БУДАЛА

    2 1 Отговор
    Всъщност имаме и АБДАЛ....... БУГАТ Е БЕГЕ РЕЧНИКА НИ....
  • 6 венсеремос

    10 2 Отговор
    Куба е лидер в биотехнологиите.

    Коментиран от #8

  • 7 Мнение

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "казах":

    Щото пък ваксината на Пфайцер съдържа екстракт от цветя и плодове??!!
    Всички експериментални ваксини са достатъчно опасни, не само поради факта, че производителите им не носят отговорност при странични ефекти, а и защото ги произведоха буквално от вчера за днес!
    Така, че ваксиниране само в краен случай и то с ваксина по избор от целия свят (вкл китайска, руска и т.н.)!!!
  • 8 Кастро

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "венсеремос":

    Куба е лидер във всичките технологии!

    Коментиран от #10

  • 9 😁😁😁😁

    8 0 Отговор
    ...😁...готови ли сме и за чиповете...😁...
  • 10 😁😁😁😁

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кастро":

    ...😁...обаче нямат чушкопеци...😁...

    Коментиран от #13

  • 11 Kim

    7 4 Отговор
    Куба поне да нахрани населението си!
  • 12 poznal

    15 1 Отговор
    МММдаа, трябва да се бърза, защото сдо 21 години и най-голямото шиле ще рабере, че щом за толкова години светът не е погинал от "опасния" вирус, то то й не е толкова опасен, да не кажа, че дори изобщо го няма.
    За това за 2-3години максимум, трябва да побързат да доуморят хората, че после ще е язък за парите на илюминатите, дето искат да намаляват човечеството и вместо да намаляват ония, които само се плодят и нищо не допринасят, те искат да намаляват тия, които се трудят, учат и пр.
  • 13 БДЖ

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "😁😁😁😁":

    Че откъде да имат, като държим патента!
  • 14 АНтиваксър

    14 2 Отговор
    КОНСПИРАЦИИТЕ НЕ САМО,ЧЕ ИЗЛЯЗОА ВЕРНИ АМИ СТНАХА И НАГЛИ
  • 15 Дедо Ванго

    15 1 Отговор
    ВЕЧЕ ОТКРИТО ГОВОРЯТ ЗА НОВ ВИД ПАНДЕМИЯ ГОТОВИ СА С ДРУГ ВИРУС ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ ВРЕМЕ Е ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ
  • 16 kick

    5 0 Отговор
    Никога няма да се случи това
  • 17 dfu

    4 0 Отговор
    Ще отнеме колкото и за ваксинирането срещу сезонните грипове - всяка годниа "нова" ваксина за предишния щам. :) Машина на времето ще трябва, за да има ефект.
  • 18 ЛЛЛ

    4 1 Отговор
    Куба е с най-доброто здравеопазване в света, а също и най-кадърните лекари и дано остане така. Със сигурност тяхната ваксина ще е най добра. Лошото е, че няма да има никаква информация за нея, както няма за руската и китайската

    Коментиран от #19

  • 19 Червени боклуци.

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "ЛЛЛ":

    Китайската е най-добра...Те знаят всичко...
  • 20 Матей

    11 1 Отговор
    Безкрайно много време,тъй като поне половината ще откажат.Продажбата на ваксини е най-сладкия и доходен бизнес,това го разбират мнозина,а ковид е една конспирация и фантасмагория.Тая болест се хваща от нищожен брой хора ,от тях също нищожен брой умират,така че от самото начало беше ясно ,че ни будалкат и паникьосват.Всичко е в интерес на властите,да затегнат бурмите на населението,а също и за претакане на огромни маси пари от едни джобове в други.Сринаха икономиките на по-податливите страни,сред които най-много ЕС ,защото е конкурент на САЩ.А Китай и Русия им се опънаха и им показаха среден пръст,Индия не издържа и се хлъзга в капана на щатите,ще им пробутат огромни количества ваксини,напълно излишни и на баснословна цена.