Last news in Fakti

2 Май, 2021 10:42 1 580 9

Папа Франциск бори COVID-19 с молитви

  • папа франциск-
  • covid-19-
  • молитва

Всеки ден от месеца ще има молитва за различна категория хора

Папа Франциск бори COVID-19 с молитви - 1
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск, който е голям защитник на ваксинацията с цел възпиране на коронавирусната зараза, постави началото днес на маратон от молитви, с които да бъде измолен Бог да сложи край на пандемията, предадоха световните агенции.

Всеки ден от месеца ще има молитва за различна категория хора, засегнати от пандемията. Сред тях ще са здравните работници, бездомниците, бедните, хората в икономически затруднения, онези, които не са могли да се сбогуват с умиращите си близки и др. По традиция католиците посвещават месец май на молитви към Богородицата, уточнява БТА.

В първата молитва от цикъла днес папата призова в базиликата Свети Петър във Ватикана за край на това трудно изпитание и за завръщане на хоризонтите на надеждата и на мира. Той отправи молба към Богородицата да докосне съвестта на хората, така че огромните суми, похарчени за увеличаване и усъвършенстване на въоръженията, да бъдат предназначени вместо това за насърчаване на адекватни научни изследвания с цел превенция на подобни здравни катастрофи в бъдеще.

В молитвения маратон ще се включат католици от 30 храма по света, които са посветени на Богородицата, като например храма на Богородица от Гуадалупе в Мексико или базиликата на Богородица от Фатима в Португалия. Днес Франциск благослови 30 броеници, които ще бъдат изпратени в 30-те светилища, участващи в инициативата.

Всеки ден молитвите ще бъдат излъчвани по телевизията или по интернет в 18 ч. централноевропейско време. Маратонът ще приключи в края на месеца с църковна служба на папата във Ватиканските градини.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ккккйкй

    12 0 Отговор
    Хахахахаххаха
    Попа се моли на някви рисунки…. Безценно!

    Коментиран от #7

  • 2 †††

    7 0 Отговор
    Папата се моли на Сатаната.

    Коментиран от #6

  • 3 Да но му

    2 0 Отговор
    Помогне
  • 4 ЧИТАТЕЛ

    5 0 Отговор
    ПРЕЗ 1950 ПАПАТА КАНОНИЗИРА БОГОРОДИЦА ЗА СВЕТИЦА,КЪМ КОЯТО МОГАТ ДА СЕ ОТПРАВЯТ МОЛИТВИ.СЛЕДВА ДА СЕ ЗАДАДЕ ЛОГИЧНИЯТ ВЪПРОС ДО ТОГАВА КЪДЕ Е БИЛА?
  • 5 Миризлив пор

    0 0 Отговор
    Със молитва може да дадеш надежда на умиращия или да обединиш общността, кога човек е болен си трябва да се лекува.
  • 6 Православен

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "†††":

    Аз се моля на баба Гуси със златното и пуси, Фила, Кичка троянска .
  • 7 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ккккйкй":

    А колегите му са педофили и пидираси.То и при нас в пълно с обратни резби в българската църква
  • 8 Путя се моли на ленин и сталин

    0 1 Отговор
    Обелва очи на мавзолея
  • 9 Факти

    1 2 Отговор
    Бог грешни не слуша!