Last news in Fakti

3 Май, 2021 10:15 2 223 4

Военните назначиха временно правителство

  • чад-
  • правителство-
  • военни съвет-
  • управление

Чад ще се управлява от съвет идните 18 месеца

Военните назначиха временно правителство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Преходния военен съвет в Чад назначи временно правителство, в което влизат 40 души. По-рано съветът обяви, че министър-председател ще бъде Албер Пахим Пахими Падаке, който е заемал същия пост от февруари 2016 г. до май 2018 г.

На 20 април държавната телевизия обяви, че Идрис Деби Итно, който беше начело на Чад над 30 години, е загинал по време на бой с представители на „Фронта за промени и съгласие в Чад“. Веднага беше сформиран преходен военен съвет от 15 висши офицери, оглавен от сина на президента Мохамед Идрис Деби. Също така беше разпуснат парламентът и правителството. Военните обявиха, че преходният период в Чад ще продължи 18 месеца и ще завърши с провеждането на демократични избори, които да обновят държавните структури.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕМОКРАЦИЯ

    5 4 Отговор
    ОЩЕ ЕДНА АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.ЗЛАТО И ЗАЛЕЖИ ЩЕ ПОТЪНАТ В КАНАЛА.

    Коментиран от #2

  • 2 Мотомбо

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "ДЕМОКРАЦИЯ":

    Пак се изцвъка неподготвен, Рубашка.
  • 3 тончо

    3 2 Отговор
    И НАС ТОВА НИ ЧАКА.ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП НЕМА ТЪРПЕНИЕ....

    Коментиран от #4

  • 4 ррр

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "тончо":

    Публикувано във факти.бг: ще завърши с провеждането на демократични избори, които да обновят държавните структури. Най вероятно да се случи с гербаджиите ,на кого му дреме!