Last news in Fakti

3 Май, 2021 11:15 2 525 2

Мегаполис потъна в дим

  • сидни-
  • австралия-
  • дим

Властите в Сидни препоръчаха на хората да останат по домовете си

Мегаполис потъна в дим - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Австралийският град Сидни е обхванат от дим, властите препоръчаха на хората да останат по домовете си. Причината за дима са изгаряния на растения в околностите на най-големия австралийски град. "Поради слаб вятър и термална инверсия през нощта остатъчен дим достигна долната част на града", съобщи пожарната.

Анулирано е и движението на фериботите, пише Dariknews. Равнището на замърсяване на въздуха с фини прахови частици надхвърли 190.

Австралийските пожарникари използват контролирано изгаряне на растения, за да попречат на появата на горски пожари. Но те бяха принудени да променят плановете си и да съкратят изгарянията поради дима.

По време на пожарите, обхванали района на Сидни през 2019 и 2020 г. петмилионният град беше обвит с облаци от дим и пепел в продължение на седмици, припомня АФП.

Очаква се димът, обхванал града, да се разнесе до няколко дни, според пожарната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 китая

    2 0 Отговор
    Охаа ще тръгнат въздухопречиствателите.
  • 2 Метрополис?

    2 0 Отговор
    Да не Супермен пак да е започнал да пуши? А уж ги беше отказал.
Новини по държави: