Last news in Fakti

3 Май, 2021 13:45 2 334 3

Съседите разхлабват мерките

  • гърция

Гърция отваря заведенията на открито

Съседите разхлабват мерките - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Гърция от 3 май, отпадат някои от вътрешните ограничителни мерки - намалява се вечерният час и отварят заведенията на открито при определени условия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/. По информация на посолството ни в Атина забраната за движение ще важи в интервала между 23.00 и 5.00 часа, вместо както досега от 22.00 до 5.00 часа. Остава изискването за изпращане на SMS преди излизане от вкъщи.

Отварят се заведенията за обществено хранене, но само в площите на открито, при ограничение до 6 души на маса. В заведенията няма да е разрешено пускането на музика. Задължително е ежеседмичното самотестване на персонала с rapid тест и използването на маска.
Кафенетата и ресторантите в хотелите работят и в закритите си части, при капацитет между 40 и 50 процента в зависимост от категорията на заведенията, в която те попадат.

Ограничаването на движението на граждани между различните области с определени изключения, както и останалите вътрешни противоепидемични ограничителни мерки към момента остават в сила до понеделник - 10 май. Повече информация за ограниченията в Гърция е публикувана на сайта на МВнР.

Няма промяна в досегашния минимален кръг основания за влизане в Република Гърция. Пътуването с цел туризъм не е сред тях. Всяко влизане в страната следва да бъде подкрепено от съответните документи за основанието за пътуване.

При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в страната. Изискването за PCR тест важи и за деца над 5-годишна възраст. При влизане гръцките власти по своя преценка мога да поискат на всеки от пътуващите да бъде направен тест (бърз или PCR).
Гражданите следва да имат генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И на кой му пука?

    5 10 Отговор
    Аз пък всяка година лятото си ходя на почивка в едно малко село което е наблизо до морето има малък плаж и е перфектно ям и пия само домашно произведено в селото и си правя кефа а на тия дето мразят нашето море да им кажа колкото и да е замърсено нашето море е по безвредно от морето в Гърция за човешкият организъм честито.

    Коментиран от #3

  • 2 град козлодуй

    2 1 Отговор
    Аз друго си разхлабвам.
  • 3 Суеко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "И на кой му пука?":

    Ти пак са изплесна по корем. Като е по-безвредно, поне стискаш ли здраво устата като влезеш в морето да се къпеш. А, за малко да забравя да те попитам-а сапунче носиш ли си или ползваш ''Пенофикс''?
Новини по държави: