3 Май, 2021 15:45 3 680 8

Променят ограниченията за пътуванията

  • пътувания-
  • ес-
  • промени-
  • коронавирус-
  • пандемия

ЕК предвижда да се въведе европейска "внезапна спирачка"

Променят ограниченията за пътуванията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейската комисия предложи днес промени в ограниченията за пътуване по несъществени поводи. Предвижда се предложението да бъде обсъдено от Съвета на ЕС в следващите дни. Комисията предлага държавите от ЕС да взимат предвид при определянето на противоепидемичните мерки напредъка на кампаниите за ваксиниране и развитието на епидемичната обстановка по света, пише БТА. Предлага се да се разреши влизане в ЕС по несъществени поводи не само за пристигащите от страни с добри епидемични данни, а и за всички, които са получили последната препоръчителна доза от разрешена от ЕС ваксина.

Това изключение може да важи и за ваксините от списъка за спешна употреба на Световната здравна организация (СЗО). Комисията предлага да се повиши прагът на броя на новозаболелите от ковид, използван за определяне на списъка на държавите, от които да бъдат разрешени всички пътувания.

ЕК предвижда да се въведе европейска "внезапна спирачка" и да се връщат бързо ограниченията за пътувания от и до държави, където са засечени нови вирусни щамове. Според комисията европейските държави следва да премахнат ограниченията за несъществени пътувания за ваксинираните, пристигащи в ЕС. Държавите следва да разрешат пътуване в ЕС на хората, получили най-малко 14 дни преди пристигане последната препоръчителна доза ваксина, получила пазарен достъп в ЕС.

Държавите могат също да предоставят улеснения за имунизираните с ваксина от списъка за спешна употреба на СЗО. Ако държавите решат да отменят изискванията за представяне на отрицателно PCR изследване за ваксинираните на тяхна територия, трябва да се откажат от такива изисквания за ваксинирани пътници от страни извън ЕС, се посочва в съобщението на комисията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кочината

    21 1 Отговор
    се разпада!
  • 3 Размисли за бъдещето

    14 1 Отговор
    Чувствам се като индианец сред стадо каубои..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майна

    24 0 Отговор
    Къде отива правото за свободно придвижване в ЕС? Та това е чиста дискриминация... ,,Ваксинираните,, доброволци с тези препарати , които са в изпитателен срок също се заразяват...СЛЕД ТОЛКОВА ХИЛЯДИ ЛЕТАЛНИ СЛУЧАИ ПРИЧИНЕНИ ОТ ТЯХ С КАКВО ПРАВО СЕ ПРИНУЖДАВАТ ХОРАТА ДА СЕ ,,ПРОБВАТ,, С ТЕЗИ ,,ВАКСИНИ,, .....
  • 6 Kcaniba

    13 0 Отговор
    Честита ви свобода, седерасти, либерасти и соросиди!!!
  • 7 Файда

    1 2 Отговор
    От този вирус има файда, че ограничава миграцията на монголските орди от Евразия.
  • 8 Идва

    2 1 Отговор
    Идва новият цигански щам от Индия. Трепе за часове.