Last news in Fakti

3 Май, 2021 18:15 3 921 38

Германия: Северна Македония и Албания в комплект към ЕС

  • северна македония-
  • албания-
  • ес-
  • германия-
  • присъединяване-
  • хайко маас

Присъединяването на двете държави трябва да върви паралелно

Германия: Северна Македония и Албания в комплект към ЕС - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германия гледа много сериозно на европейската перспектива на страните в региона (бел. ред. на Западните Балкани). „Това се отнася особено за Република Северна Македония, която отдавна изпълни критериите за присъединяване към ЕС и затова миналата есен положихме много усилия да бъде свикана първата междуправителствена конференция в рамките на нашето председателство“, каза германският външен министър Хайко Маас на съвместна пресконференция с външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи, който е на посещение в Берлин.

Маас се обяви против разделянето на Република Северна Македония и Албания по пътя им към ЕС. Германското правителство подкрепя португалското председателство на ЕС. Целта е колкото се може по-бързо да се открие конференцията за присъединяване на двете държави към ЕК. „Не споделяме други размишления за разделяне на двете страни“, каза Маас.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 67889

    29 3 Отговор
    Поотделно не може ли, Албания вече да са в ЕС
  • 2 Бугарин

    19 10 Отговор
    Хайде честито, след има няма 30-40г ще се видим в Ес.. Оная крадлива с ня каракачанов само се възползваше и разлаиваше пишмаб кучета за да може да краде и граби повече и повече и повече.. ... Очаквам него и Е. димитров утре сутрин да бъдат арестувани.. Доказателства.. Бол
  • 3 Наблюдател

    44 8 Отговор
    Голям зор да набутате албанските мюсюлмани за " европейци" . Само за мръсотия срещу правослвните християни в Сърбия , и за кеф на янките и турците. "🤔
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 българче

    27 6 Отговор
    Че тя Македония е квартал на България и отдаааавна е в ЕС.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тиква

    25 4 Отговор
    Без Макета поне още 6 години. Ако искат да влизат - да върнат паспортите които купиха от Нашия Войвода. И за това ще дойде време да се разплете!
  • 9 Тиква

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Маке":

    Ке паднеш у мивката на двора и кеф се удавиш.
  • 10 Цента на геополитиката

    11 1 Отговор
    За да могат да ги контролират чрез корумпирани те местни мутряци
  • 11 Въпросче

    17 3 Отговор
    Как Германия иска да набута Албания, като шиптърите (мюсюлмани) имат свой военен договор с Турция, която не е в ЕС ?

    Коментиран от #37

  • 12 Ще има и още

    24 2 Отговор
    Тези яко са ни хванали на къс пас. Не се спират да обикалят ЕС. Миналата седмица Пендаровски. Преди пак Османи. Сега Османито в още две европейски столици ще ходи и от всякъде ще чуваме само това. Нищо че в официалната публикация на външното им министерство прочетох най-безумната формулировка, която бях виждал: посещенията са с цел "актуализиране на досието на РСМ пред страните-членки ". България разбира се не е сред тях и като гледам европейските реакции започвам да се чудя дали пък асъл не е тъй. Накратко - здрава гърбина ще ни е нужна за "партньорските" тояги , че не си спомням за друга държава - кандидат такъв напън да е било. Злато ли има у този пущинак Македония, що ли ? Или цялата работа е че и Македония, и Германия , и ЕС изобщо, не могат да преглътнат че "онези хлебарки" българите са посмели позиция да изразят, знам ли вече какво да си мисля ?

    Коментиран от #15

  • 13 И ние така

    20 0 Отговор
    Ами и ние не следва да "споделяме други размишления" , а да си отстояваме позицията. Точка.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ами нашите

    25 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ще има и още":

    "титани на дипломацията" от външно какъв го .... услушват се като " прасе у гюрлук" , какво чакат трябва ясно и категорично да заявят че България няма да отстъпи от позициите си, че докато Македония не се декомунизира, не разкрие удбашките архиви, не признае избиването без съд и присъда да хиляди българи, не постави паметни плочи на десетките масовите гробове ..., спре да преследва хората с българско самосъзнание и да краде историята ни и ще има безапелационно вето от наша страна! Това трябва ясно да се заяви особенно на "братска" Германия, на които да им се обясни че фашисти са биле германците, че в техни концлагери са избивани евреи и не е редно нас да наричат фашисти, пък може и да вдянат ..

    Коментиран от #20, #30, #31

  • 16 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    14 2 Отговор
    Предлагам да влезат на наше място

    Коментиран от #17

  • 17 Съгласен

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Ако може само ПО-БЪРЗО
  • 18 Другия с коня

    17 0 Отговор
    Ами тогава в комплект ще стоят Извън ЕС.Едва ли някой от нашите псевдопатриоти политици ще рискува да продаде Историята на Родината ни пак....
  • 19 питам

    14 3 Отговор
    Каква стана тя: Германия рекна - България клекна?
    За кой ли път, за кой ли път Германия ни го НАЦЪГЪРКВА, а нашите управници се радват весело, щото германците плащат ,но не на нас , а на тях- предателите!
  • 20 Ще има и още

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ами нашите":

    Пет пари не дават германците за нашите обяснения кой какъв бил и за какво се е борил. Интересува ги бизнеса в Македония и колко работна ръка ще могат да завлекат от там за заводите им щото гостите на Меркел от Арабия нали ги виждаш как са се разработили. Това е. Как е със санкциите срещу Русия заради Навални ? Подкрепят ги, налагат ги.........обаче....Северен поток било друга работа, не трябвало било видиш да се обвързват двете неща. Лицемерни интересчии. Няма какво да им се обесняваме, не ги интересува. Просто отстояваме си нашето и толкоз !

    Коментиран от #21

  • 21 Мнение

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ще има и още":

    Е, като не дават пет пари за нас, защо ние трябва да се съобразяваме с някой, който е против нашите интереси? Вето до дупка и те да си лаят, и вият колко си искат. Гърците как постъпиха? Никой не уважава мекотелите. Трябва да кажем НЕ и да държим докрай, независимо колко време ще мине. Явно на дървените чутури им трябва много време. Не трябва да бързаме.
  • 22 Скопие лъжат че са бедни

    1 6 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 23 Грам съвест

    8 0 Отговор
    Ако дойчовците имат поне малко срам не би трябвало да се намесват въобще в нашите отношения с Македония. Заради подлъгване и подстрекателства от тях България претърпя две национални катастрофи и се изправи на ръба на трета. Тия нямят грам съвест.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бай Даньо

    6 1 Отговор
    Никакъв комплект, на България не и трябва такъв върл враг като Македония в ЕС. Ако нещо се промени ( не вярвам) тогава ще видим. Албания е по скоро наш съюзник срещу Сърбия и Гърция , но също много строго и към тях защото напоследък като че ли играят собствена игра в Македония (като да я заграбят цяла някой ден ) която не е наш интерс
  • 26 Грогу

    6 0 Отговор
    Ако ЕС искаха Албания , нямаше да я обвържат с със СМакедония , за която всички знаят , че никога няма да признае българския си произход и България никога няма да я пусне в ЕС ...и така и Албания си остава от вън , и не могат да обвинят ЕС в расизъм на религиозна основа . Всичко друго са лицемрерни срещи и приказки , които ще продължават с години . Те така те .
  • 27 MTGонтан

    2 7 Отговор
    Ако има държава от западните балкани за ЕС то най готова за това е Сърбия . Кви Македонии кви Албании

    Коментиран от #28

  • 28 Още един палячо

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "MTGонтан":

    Каква Сърбия ве пич Тя е икономически купена от Китай и Русия Кой ще я пусне в ЕС

    Коментиран от #32

  • 29 Правилно

    4 0 Отговор
    Ами тя половин Македония е населена с албанци от миналото , затова Северна Македония и Албания да са в комплект към ЕС.!!
  • 30 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ами нашите":

    За каква декомунизация на Македония фантазираш? В Македония отдавна НАТО и американците се разпореждат.
  • 31 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ами нашите":

    Познавам много македонци с български паспорти и без. Нито един от тях няма българско съзнание .
  • 32 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Още един палячо":

    Нищо подобно. Вучич се опитва да, седи на колкото стола му предложат. Накрая ще падне на земята.Той притежава имоти във Великобритания, а не в Русия или Китай. А съветник в политическите му дела е Тони Блеър.
  • 33 Членството

    2 0 Отговор
    на Албания в ЕС изобщо не зависи от това на С.Македония. Албания се интересува много повече от връзката си през Черна гора и Хърватия към западна Европа отколкото от някакви македонски чукари. Даже Албания и Сърбия биха влезли заедно, като някакъв краен компромис за Косово. А Скопие ще остане просто един анклав, който скоро ще бъде заобикалян отвсякъде и от всички. Нещата са много ясни - или признават българските си корени в Македония, или няма ЕС.

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Валери

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросче":

    Какво като имат военен договор??? Албания и Турция са страни членки на НАТО както почти всички страни от EU.
  • 38 МЕРКЕЛ

    1 0 Отговор
    С.МАК. Е В ЕС КАТО ЧАСТ ОТ ЛЮБИМАТА ИМ МАЙКА Б-Я. А АЛБАНИЯ Е ТУРСКИ ВИЛАЕТ А ТЕ НЕ СА В ЕВРОПА. ТАКА ЧЕ ДА СЕ СПРЪТ ВСЯКАКВИ ОБЕЩАНИЯ ЗА ЕС. ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
Новини по държави: