Last news in Fakti

3 Май, 2021 18:45 2 052 4

За пръв път от 2 години насам среща на живо

  • g7-
  • среща-
  • министри

Среща на министрите от G7 в Лондон

За пръв път от 2 години насам среща на живо - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

За пръв път от 2 години насам министрите на държавите от G7 ще се срещнат на живо в Лондон. Сред основните теми на дискусия ще е изтеглянето на войски от Афганистан, търговското споразумение след Брекзита, иранската ядрена програма и Китай. Сред другите теми за обсъждане ще бъдат планове за подобряване на образованието на момичетата и заетостта на жените при възстановяването от пандемията от коронавируса.

Министрите от Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ ще се срещнат с британския външен министър Доминик Рааб. На срещата ще присъстват и представители на ЕС, а като гости са поканени представители на Австралия, Индия, Южна Корея, Южна Африка и председателят на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

Очаква се Рааб да се срещне на четири очи с японския външен министър Тошимицу Мотеги, а след това с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Време

    5 1 Отговор
    Е да се върнем към нормалността която ЕНП ни отне! Заради собствени еднолични интереси
  • 3 АаДе

    2 2 Отговор
    Те пък най развитата държава не поканили на бутилка водка
  • 4 Мнение

    3 1 Отговор
    Тея нещо не са у ред. Не знаех, че момичетата са по - необразовани от момчетата. Такива дебили се смятат за елит и управляват.
Новини по държави: