Last news in Fakti

3 Май, 2021 18:29, обновена 3 Май, 2021 20:55 2 661 13

Президентът на Филипините избра китайската ваксина

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • филипини-
  • дуерте

Нова инициатива

Президентът на Филипините избра китайската ваксина - 1
Снимка: БГНЕС

На филипинския президент Родриго Дутерте бе поставена днес първа доза от ваксината срещу ковид на китайската компания "Синофарм", предаде Ройтерс.

Целта на президента е да стимулира своите колебаещи се сънародници да се ваксинират срещу коронавируса и по този начин да спрат разпространението на заразата, заяви Кристофър Го, сенатор и близък помощник на президента, уточнява БТА.

Поставянето на първата доза от ваксината срещу ковид на Дутерте беше излъчвана на живо по Фейсбук.
"Чувствам се добре", заяви Дутерте, след като се ваксинира.

Шестима от десет филипинци не искат да се ваксинират заради опасения за сигурността си, става ясно от социологическо проучване на агенция "Пулс Ейжа", в което са взели участие 2400 души. Проучването е било проведено в периода от 22 февруари до 3 март.

Резултатите на сходно проучване, проведено през ноември, сочат, че тогава само 47 процента от филипинците са изразили нежелание да се ваксинират, отбелязва Ройтерс.

Филипините регистрираха над един милион случая на заразяване с ковид и 17 525 смъртни случая. С коронавирус се заразиха също говорител на президента Дутерте и филипинският министър на отбраната, припомня Ройтерс.

Въпреки че Дутерте бе ваксиниран с ваксината на "Синофарм", филипинските власти все още не са я одобрили за извънредна употреба.

Досега Филипините са поставили 1,9 милиона дози от ваксини срещу ковид, като в страната се използва преимуществено китайската ваксина "Синовак".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid

    8 2 Отговор
    Разбрахме, разбрахме! Спокойно! И понведнъж да пишете, пак става. Не, че ни интересува...
  • 2 Иван

    11 2 Отговор
    Ба си и пропагандата. Аре след това да пишете и от тея 5 милиона колко са със странични ефекти от ваксата, колко са с увреждания, колко са ритали камбаната.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 NikNay

    11 2 Отговор
    Е и докато се ваксинират други 5 милиона на първите ще им изтече защитния период и ще трябва да се реваксинират . Пълна безсмислица и лудо пръскане на пари в посока фарма концерните ....
  • 4 Майна

    11 0 Отговор
    Това, че цял ден ни облъчват с такива статии е ярко доказателство за постигане на масова психоза на хората. Италиански психиатър открито говори, че много от хората са вече в делириум, необратими психически разстройства, над 400% са нараснали самоубийствата ....ТОВА Е ВОЙНА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО
  • 5 Ти си

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Трябваше принудително да се тствам - безплатни антигенни тестове се правят в определени аптеки - попитах момчето което ми взе пробата до кога според него ще продължи цялата тая истерия а той хладнокръвно и изстреляно като от пистолет каза "дикато не измрат всички пенсионери " . Случката е в Австрия а младежа взел ми пробата беше грък.

    Коментиран от #6, #10, #12

  • 6 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ти си":

    Ааз като трябва да ходя се подстригвам нали отрицателен тест трябва да представим и в аптеките от района все виси дежурна табела че антигентестовете са аус или не правят. Значи докато пенсионерите измрът, ам значи никога няма да свърши таз по мия. Пенсионират се всяка година хора:).
  • 7 Iviviv

    1 0 Отговор
    Много важно. Като не ги слуша главата.
  • 8 Дракона

    2 1 Отговор
    Филипините ще ги бъде. Избраха правилната страна.🐉🐉🐉🐲.
  • 9 Зика

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Тигровият комар, който е разпространител на болестта Зика, вече се среща и у нас. Присъствието му е засечено в Бургаския регион и по поречието на река Марица. Заболели от Зика обаче в България няма, но от Министерството на здравеопазването не изключват възможността от поява на случаи на заразяване!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    4 0 Отговор
    Аве модератори защо бе сменихте статията а пък коментарите остаихте от предишната статия за петте милиона ваксинирани в испания?
  • 12 Много

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ти си":

    ми е интересно какво би казал глупавият аптекар когато дойде неговия ред? Дали няма да рони сълзи от жалост към себе си? А инак пенсионерите ги "оправят" в болниците е много преди ковита. Загуби така двама близки, но за това не ми се разправя.
  • 13 Ама той

    0 0 Отговор
    пита ли европейската комисия? Ами тази ваксина е незаконна, какно би казал един профпедал от подайгъзодска България...