Last news in Fakti

4 Май, 2021 10:10 2 230 23

Заразените в Индия вече надхвърлиха 20 млн. души

  • индия-
  • заразени

Правителството обаче твърди, че темпът на зараза се забавя

Заразените в Индия вече надхвърлиха 20 млн. души - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заразените с коронавирус в Индия вече надхвърлиха 20 милиона души въпреки твърденията на правителството, че темпът на зараза се забавя, съобщи бТВ.

Според властите броят на заразените значително е намалял от 30 април, когато страната отчете над 400 хиляди случая да денонощие. Вчера бяха регистрирани над 355 хиляди новозаразени.

На този фон Швеция реши да дари 1 милион дози от COVID ваксината на "АстраЗенека" на по-бедни държави чрез програмата КОВАКС.

Заради редки прояви на странични ефекти препаратът там се прилага само на хора на възраст над 65 години. Страната обаче очаква голяма доставка от ваксината, която няма да бъде използвана.

Здравният регулатор на Съединените щати се очаква да одобри ваксината на "Пфайзер“/“Бионтех" за употреба при непълнолетни между 12 и 15 години в началото на следващата седмица, съобщава вестник "Ню Йорк таймс".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    20 4 Отговор
    Светът трябва отново да бъде стреснат,но вече никой няма да се върже.

    Коментиран от #17

  • 2 долу тиквата

    8 7 Отговор
    ние сме по зле !

    Коментиран от #5

  • 3 сила

    19 2 Отговор
    Е,И....там са над МИЛИАРД И ПОЛОВИНА
  • 4 др Гей Билтс

    22 2 Отговор
    Абре щом слагат снимки от изтичане на газ от Май 2020г като ги представят за жертви на втората вълба Ковид, значи нещата не са толкова зле.
  • 5 долу тиквата

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "долу тиквата":

    И за да не съм голословен България е на 7-мо място в света с 2,397 жертви на милион население , Индия на 114-то с 160 жертви на милион население !

    Коментиран от #6

  • 6 сила

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "долу тиквата":

    в България,на тази територия е нормално и достатъчно да живеят около 3 милиона души....не е нужно да сме повече

    Коментиран от #7, #10

  • 7 pbdan

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    3млн., но българи. В това е трагедията.

    Коментиран от #13

  • 8 КОВИД ЗОМБИТА

    8 2 Отговор
    Индия е новото Бергамо за пропагандистите на Ковид
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 1 Отговор
    Индия 86г,когато бях в НЮ ДЕЛИ,представляваше -ЕДНА УЛИЦА...На,която се раждаш и умираш!Там боготворят Кравичките,има хора живеещи в землянки,има и Дворци ,страна на Контрастите,като бг сега!Те са вероятно 2милиарда и нещо...Не знам,защо искат да ваксинират хората,така неистово!ЦЯЛАТА ПАРАНОЯ Я ПРАВЯТ ЗАРАДИ вАКСИНИТЕ!кАКВО СЕ ЦЕЛИ С ТЕЗИ ВАКСИНИ,Е ВЪПРОСЪТ,А НЕ КОЛКО СМЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ИНДИЙЦИТЕ!!!
  • 10 бобчо

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    България е 111 хил. кв.км. и искаш да има само 3 милиона население !! А колко трябва да е територията на Индия, за да живеят 1.400 милиарда ???? Ползвай калкулатор! Може и да попиташ математика проф. Николай Витанов
  • 11 Бай Дън

    9 1 Отговор
    До всички плюещи тиквата тука става въпрос за геноцид,хората измират предимно от инфаркт инсулт диабет и тем подобни болести последни сме в Европа по здравеопазване.Короната просто ускорява смъртноста факт,добре дошли в мутроландия
  • 12 ТЕРМИНАТОР

    4 0 Отговор
    Ева и са маката на индийцитИ
  • 13 сила

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "pbdan":

    от етническите българи ако останеме около милион пак добре, ама не се знае с тия темпове на раждаемост на малцинствата....
  • 14 БГ таригати

    6 4 Отговор
    Понеже здравеопазването ни е много лошо поради тази причина българите от САЩ, Англия и други страни идват да се лекуват и да си правят операции в България при "лошите" лекари. Защо не почакат в Англия три месеца за преглед и 6 месеца за специалист и ако са живи да постъпят там в болница? Защо масово идват да си правят зъбите у нас. Това,че сме тарикати е общоизвестен факт, но защо сме и неблагодарни и изопачаваме истината дори когато се възползваме от нея?

    Коментиран от #18

  • 15 ЛЪЖА

    9 1 Отговор
    ВСЕКИ ЛЪЖЕЩ ЖУРНАГЛИСТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДВЕЖДАН ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ И СЪДЕН ОТ НЮРБЕРСКИ СЪД ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ЛЪЖАТА КОРОНА И САТАНИСТКАТА ХЛОБАЛИСТКА СЕКТА.
  • 16 Жан Виденов

    2 6 Отговор
    600 милиона е Индия 100 пъти повече от България нищо не са 20 милиона
  • 17 АРГОН

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Така така":

    Лъжата КОВИД/КОРОНА трябва да бъде разобличена и еврейският Нов Световен Ред сринат. Юдеите установиха световна полицейска държава с диктаторски режим навсякъде. Евреите са нашето нещастие.
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "БГ таригати":

    Зъбките не са операции!ААА,АКо бяха добри всички Властимащи,като вежди рашидов щяха да се лекуват в бг,а не да харчат милиони евро на държавата за да се лекуват в ГЕРмания!ПС.Човек от фамилията ми,кръвно близък също се лекува и мисля излекува там,но не ви е взел и Стотинка,или цент!Та ,когато пишете ...Зъбите не са Тумори, а са зъби....32са и ако нямаш осигуровки там,тук е изгодно..Когато имаш осигуровки там си ги лекуваш ТАМ и зъболекарите им са на ниво,на каквото ниво са Държавите!Не проповядвай неистини!!!
  • 19 АААА

    3 0 Отговор
    До коментар #16 от "АААА":

    Имаш грешка. 1 милиард и 396 милиона е Индия.

    Коментиран от #20

  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "АААА":

    Когато бях в Индия 86г бяха над милиард,тази как се казваше ганди -майка дали бе жива,май не,но Син Ганди,който също имаше смъртна присъда от сикхите тогава бе и сикхите унищожиха тази фамилия,заради опита на Майка Ганди да ги накара да не раждат...Чрез химическа....,или нещо подобно!дори им даваше някакви пари срещу това...От тогава до сега би трябвало да са нараснали,ЕКСпоненциално,както би казал някой професор математик от котилото на гроб!Тоест би трябвало да са отишли на 2милиона и кусур!Вярвайте на Очите си не на писанията!!!
  • 21 Извънземен

    6 0 Отговор
    Е малко са , очакват експерти поне 2 милиарда индийци да се заразят и поне 2 милиарда 500 милиона да умрат, експерти са категорични че скоро в Индия ще живеят 100 хиляди души
  • 22 Чичак

    0 0 Отговор
    Малка групичка от 20млн индийци.
  • 23 Знайко

    0 0 Отговор
    Абе Кво ме вълнува Индия, затварят и границите от вън и нещата сами ще се наредят.