Last news in Fakti

5 Май, 2021 07:15 1 645 2

Народната партия печели вота на Мадрид

  • народна партия-
  • мадрид-
  • регионални избори-
  • исабел диас аюсо

Десницата удвоява местата си в местния парламент

Народната партия печели вота на Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Дясната Народна партия, водена от Исабел Диас Аюсо, печели победа на регионалните избори в Мадрид, показват частичните резултати, предаде БНР.

При преброени над 50% от гласовете данните сочат, че десните удвояват местата си в местния парламент в сравнение с вота от 2019 година. Партията получава 64 от общо 136 места. Опонентите им от Социалистическата партия на Педро Санчес имат едва 25 места, което означава загуба на 12 представители в сравнение с предишното гласуване.

Лидерът на Народната партия Пабло Касадо определи Аюсо като "лидерът, който Мадрид заслужава". Тя е един от основните критици на правителството на Педро Санчес и на политиката му по отношение на пандемията, и получи широка подкрепа заради противопоставянето си на налагането на по-строги ограничения в столичния район, като държеше заведенията и магазините да останат отворени по време на цялата пандемия, съобщи „Франс прес“.

Междувременно лидерът на "Подемос" Пабло Иглесиас обяви, че се оттегля от политиката след слабото представяне на партията му на вота.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 1 Отговор
    Най- после нещо хубаво да се случи в Европа
  • 2 Иван

    1 2 Отговор
    Браво! На теория дясното вианги се е борило за повече свобода на хората. (В България всичко е объркано - няма никаква разлика между десни и леви). В Испания имат и голям проблем с емиграцията, хората не искат да плащат по-високи данъци, за да издържат мигранти.
Новини по държави: