5 Май, 2021 14:00 1 606 4

Отпускат още 30 милиона за разработването на ваксини

  • великобритания-
  • милиони-
  • ваксини-
  • коронавирус

Използваните в момента ваксини осигуряват защита срещу вариантите на вируса

Отпускат още 30 милиона за разработването на ваксини - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британското правителство ще задели допълнително средства за бързо разработване на ваксини, които са ефективни и срещу новите варианти на коронавируса, предаде БНР.

Използваните в момента ваксини осигуряват защита срещу вариантите на вируса от графство Кент и Южна Африка, но експертите смятат, че е изключително важно медицината да бъде една крачка напред от вируса, който продължава да мутира. Загрижеността е за поява на нови щамове, които могат да пробият имунната защита.

Правителството смята да отпусне още 30 милиона паунда към вече заделените 20 милиона за преоборудване и увеличаване на капацитета на лабораториите в изследователския център Портън Даун. Парите ще позволят на учените да тестват по 3 000 кръвни проби седмично, за да установят нивата на защитните антитела срещу COVID-19, създавани от различните ваксини. Средствата ще бъдат използвани и за финансиране на производството на ваксини.

Междувременно по повод на публикация във вестник „Таймс“ тази сутрин, че на хората над 50 години на Острова ще бъде предложена трета доза ваксина преди зимата, отговарящият за масовото ваксиниране министър Надим Захауи каза, че такова решение още не е взето, но по принцип националното здравеопазване планира да е готово да предлага трета ваксина от септември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    3 1 Отговор
    Ганчовците де се прилъгаха да се редят из коридорите ще им се налага по няколко пъти на година, само не се знае откога ще стане платена.
  • 2 Малейиии

    4 0 Отговор
    тея така могат да ги създават до безкрай. Явно нямат намерение тая пландемия да свършва. Току виж се пръкнат анаеробни същества от тези мутации.

    Коментиран от #4

  • 3 NikNay

    2 0 Отговор
    30 милиона са просто смешна сума за такъв вид изследвания .
  • 4 АРГОН

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Малейиии":

    Лъжливата пландемия, която еврейските глобалисти налагат, трябва да бъде разобличена, а гнусните юдеи, които я изфабрикуваха да си получат заслуженото.