6 Май, 2021 19:23 1 655 10

ООН: Изправените пред хранителна криза хора са на най-високото ниво от 5 години!

  • храна-
  • глад-
  • оон-
  • африка

Поне 155 милиона души в 55 страни и територии са били изправени пред остър недостиг на храна

ООН: Изправените пред хранителна криза хора са на най-високото ниво от 5 години! - 1
Снимка: shutterstock

Броят на хората, които са изправени пред остра продоволствена несигурност и се нуждаят от спешна помощ, за да оцеляват, е достигнал най-високото ниво от пет години, се казва в доклад, разпространен от Организацията за прехрана и земеделие на ООН, съобщи РИА.

Негов автор е Глобалната мрежа за борба с продоволствената криза - международен алианс на ООН, ЕС, правителствени и неправителствени организации, които се зантимават с предоляване на хранителните кризи.

Според документа, в резултат на конфликти, икономически кризи, включително тези, причинени от пандемията на COVID-19, и екстремни метеорологични събития през 2020 г., поне 155 милиона души в 55 страни и територии са били изправени пред остър недостиг на храна.

Броят им е с 20 милиона повече в сравнение с предишната 2019-та година. Най-сериозен е този проблем в Африка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е за това

    6 1 Отговор
    Ни пуснаха Ковид 19 да намалят населението на земята! Вижте какво става в най-бедните страни умират като мухи защото нямат достъп до лечение! Гледайте филма АД там един богат учен създаде вирус с който искаше да намали населението на земята! Искаше да убие половината от населението за да има какво да яде другата половина! Той казваше, че по този начин спасява света от глад, а не, че убива невинни!

    Коментиран от #3

  • 2 Stefanie 🎲

    3 2 Отговор
    Статистики. Важното е да харчи 🇱🇷 трилиони за армия, отбрана и сателитно наблюдение, та накрая талибаните с 🐎 и военен бюджет от няколко милиона да ги набият, НАТО и 🇱🇷 да си водят войни навсякъде където има залежи на петрол и политиците искат независимост, а вие опявате за гладни африканци. Щом нямат суров петрол или злато, няма защо да им се помага. Стара 🇱🇷 мъдрост.
  • 3 Колега

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е за това":

    Много се филмираш. Ако на всички филми вярваш, то добре, че бяха американците та взривиха метеорита в Армагедон иначе всички да сме мъртви от 1998 г насам. Но великите американци отново спасиха света.

    Коментиран от #5, #10

  • 4 кака

    4 0 Отговор
    не вярвам ,щом ние тука гнетем до повръщане,значи няма глад

    Коментиран от #6

  • 5 Доста сценарий

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колега":

    На филми са станали реалност по ирония на съдбата! Както и филма ЗАРАЗА(може да бъркам името), но и той стана действителност!

    Коментиран от #8

  • 6 Е то

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "кака":

    СИТЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА!
  • 7 Кую

    5 0 Отговор
    Най-големите паразити са ООН. Х.. ва глава.
  • 8 Колега

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Доста сценарий":

    Явно не си гледал внимателно филма. Нищо от него не е станало действителност.
  • 9 Император

    1 3 Отговор
    Крайно време е богатите Китай Русия Индия Турция да дават трилиони помощи на бедните , според русофилите Изтока е по богат така че спокойно тия ориенталци ще нахранят бедните държави
  • 10 требе стригане

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колега":

    "Великите" американци са нация от помяри