6 Май, 2021 19:45 1 339 1

Във Франция срещу COVID-19 могат да се ваксинират някои хора на 16 и 17 г.

  • франция-
  • ваксина-
  • коронавирус

Списък с патологични състояния, които създават висок риск от тежко боледуване от коронавирус, беше изготвен по-рано от здравните власти за други възрастови групи

Във Франция срещу COVID-19 могат да се ваксинират някои хора на 16 и 17 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френските власти одобриха ваксинирането срещу ковид на хора на 16 и 17 години, които са изложени на повишен риск от сериозно боледуване при евентуално заразяване с вируса, предаде Ройтерс.

Решението бе оповестено днес от френското министерство на здравеопазването.

Франция се опитва постепенно да ускори кампанията си за ваксиниране срещу COVID-19, отбелязва Ройтерс.

Здравното министерство съобщи, че хората на 16 и 17 години ще могат от днес да се ваксинират срещу COVID с ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", предаде БТА.

"На хората на 16 и 17 години, при които се наблюдават патологични състояния, излагащи ги на много висок риск от тежка форма на боледуване на COVID, могат от днес да се ваксинират с ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" във ваксинационните центрове, заяви френската Главна дирекция по здравеопазване в съобщение, което бе адресирано до здравните работници.

Списък с патологични състояния, които създават висок риск от тежко боледуване от COVID, бе изготвен по-рано от здравните власти за други възрастови групи.

Този списък включва раковите болести, които са в процес на лечение, сериозните форми на хронични бъбречни заболявания, трансплантациите на органи, муковисцидоза, тризомия 21 и някои редки заболявания.

Общият брой на хората, които вече имат възможност да се ваксинират срещу Ковид след новото решение на френските власти, е около 800 хиляди души, отбелязва Франс прес.

От понеделник, 10 май, във Франция срещу Ковид вече ще могат да се ваксинират всички хора на възраст 50 и повече години, обяви френският президент Еманюел Макрон, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.