6 Май, 2021 17:55 1 405 7

Pfizer и BioNTech ще дарят COVID ваксини за Олимпийските игри в Токио

  • япония-
  • олимпиада-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Компаниите се гордеят, че играят роля в предоставянето на ваксини на спортисти и национални олимпийски делегации

Pfizer и BioNTech ще дарят COVID ваксини за Олимпийските игри в Токио - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха в четвъртък, че са подписали договор с Международния олимпийски комитет (МОК) за даряване на тяхната коронавирусна ваксина за подпомагане на имунизирането на спортисти и придружаващите ги делегации в Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат по-късно това лято.

Съгласно постигнатата сделка Националните олимпийски комитети ще си сътрудничат с Pfizer и BioNTech "за да разберат и да работят за подпомагане справянето с местната нужда от дози ваксини за участие на националните делегации в игрите", като компаниите ще започнат да доставят ваксинационни дози на олимпийските делегати в края на май.

Президентът на МОК Томас Бах коментира сделката, заявявайки, че "това дарение на ваксини е още един инструмент в нашия набор от мерки, които да помогнат да се проведат Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 по безопасен и сигурен начин за всички участници и да се покаже солидарност с нашите любезни японски домакини".

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла също така отбеляза, че "компанията се гордее, че играе роля в предоставянето на ваксини на спортисти и национални олимпийски делегации".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дявола

    6 1 Отговор
    Само да не се окаже че ваксинираните спортисти няма да могат да се състезават поради някой химични елементи
  • 2 Статистик

    5 1 Отговор
    Пфайзерът е с най-много смъртни случаи на всеки 100 хиляди ваксинирани . Бързат да я пласират .
  • 3 дявола

    5 1 Отговор
    Нищо даром няма всичко се прави целево
  • 4 БАЙ КУРТИ

    1 1 Отговор
    Това е някакъв КРАВАРСКО/Еврейски номер 100% гаранция че след ваксинация 1/3 ще останат да се състезават . И познайте кой ще спечели медалите 🐮
  • 5 гост

    2 1 Отговор
    Страхливите и глупавите да запретват ръкави,че бил гей иска от 100 милиарда да направи 500.... а защо не и трилион !!!Пък сегааа кой оживял,ижевял...това са подробности !!!
  • 6 Госあ

    1 1 Отговор
    Те делегатите могат да ги ваксинират, но ще ги пуснат ли в Токио? В Япония не гледат с добро око на туристите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.