7 Май, 2021 15:00 2 808 11

Австралия остава затворена за посетители до края на 2022 година?

  • австралия-
  • пандемия-
  • карантина

Разпространението на ваксинациите е бавно, като само 2,5 милиона ваксини са приложени в държавата с 25 милиона души население

Австралия остава затворена за посетители до края на 2022 година? - 1
Снимка: shutterstock

Австралия вероятно ще остане затворена за посетители до края на 2022 година, заяви министърът на търговията и туризма на страната Дан Техан. Вълната от случаи на индийския субконтинент показва, че почти пълната забрана за влизане в Австралия все още е от съществено значение за запазването на страната без COVID, обясни той.

От 20 март 2020 година на австралийците е забранено да пътуват в чужбина и са затегнати позволенията за чуждестранните посетители да влизат в страната.

"Много е трудно да се определи кога границите могат да се отворят отново", каза Техан и добави, че "най-доброто предположение ще бъде това да стане в средата на втората половина на следващата година", предаде БГНЕС.

Преди пандемията около един милион краткосрочни посетители влизаха в страната всеки месец. Тази цифра сега е около 7000. Всеки, който влезе, трябва да премине 14-дневна строга хотелска карантина.

Австралия е регистрирала 29886 случая от началото на пандемията. Голяма част бяха открити насред хотелската карантина.

Разпространението на ваксинациите е бавно, като само 2,5 милиона ваксини са приложени в държавата с 25 милиона души.

Перспективата страната да бъде затворена за почти три години ще дойде като удар за туристическата индустрия на стойност 40 милиарда щатски долара годишно.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мрете

    13 8 Отговор
    джендари и педифили!Отворете се 2050 год.,ако искате.
  • 2 ЕС Натовец

    14 4 Отговор
    В момента съм над Сидни и ще източвам бидоните.
  • 3 И ние

    9 12 Отговор
    трябва да направим така. В Австралия вече няма корона вирус, а ние заради хотелите на мутрите ще изтребим народа.
  • 4 Византиец

    4 4 Отговор
    Най важното е да се изелят китайските и азиатски имигранти от Австралия, азиатците са най мръсните животински видове на планетата
  • 5 посетител

    2 3 Отговор
    Лошо, много лошо.
  • 6 глоги

    2 3 Отговор
    Вълнaтa oт cлучaи нa индийcкия cубкoнтинeнт пoкaзвa, чe пoчти пълнaтa зaбрaнa зa влизaнe в Aвcтрaлия вce oщe e oт cъщecтвeнo знaчeниe зa зaпaзвaнeтo нa cтрaнaтa бeз СОVID, oбяcни тoй. АВСТРАЛИЯ Е В ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН,А НЕ Е ИНДИЙСКА ТЕРИТОРИЯ. ИНДООКЕАНСКИ СУБКОНТИНЕНТ.
  • 7 Така се прави

    7 9 Отговор
    Те си знаят интереса. Миналата година всяка една страна трябваше да затвори напълно своите граници за преминаване на хора за две години и пандемия нямаше да има. Само Нова Зеландия и Австралия постъпиха адекватно и съответно единствено те успешно си решиха проблема с епидемията, а останалите страни се гърчат в агония и преодоляват поредни вълни и боят жертвите. Повече от една година вече в Нова Зеландия има само 26 починали човека и 2634 зарази ли се при население от около 5 милиона. За това се мълчи обаче и се коментират останалите страни и техните мерки.
  • 8 супер решение

    1 1 Отговор
    Тъкмо, в началото на 23-та, ще имаме нови самолетчета и ще хвъркаме навсякъде.
  • 9 прррц

    7 0 Отговор
    Що не кажете че в Австралия никой не носи маска? Щото не го знаете. Има карантина и после никой не те занимава с глупости...
  • 10 ARGON

    5 1 Отговор
    Еврейската глобалистка мафия превърна Австралия в концлагер. Юдеите са нашато нещастие.
  • 11 KOKO

    2 0 Отговор
    ДРЕМЕМИ ЗА АВСТРАЛИЯ