Last news in Fakti

7 Май, 2021 21:10 2 562 14

BioNTech: Очаква се пандемията Covid-19 да продължи до 2022 г.

  • pfizer/biontech-
  • covid-19-
  • 2022 г.-
  • ваксини-
  • пандемия

Пандемията ще приключи едва когато стадийният имунитет бъде постигнат по целия свят

BioNTech: Очаква се пандемията Covid-19 да продължи до 2022 г. - 1
Снимка : Shutterstock

Нарастването на заболелите от коронавирус в развиващите се страни като Индия на фона на относителния недостиг на ваксини означава, че пандемията ще продължи да се разпространява до средата на 2022 г., според изобретателите на първата ваксина срещу Covid-19, разрешена от Запада, съобщава "Уол стрийт", предаде Блумбърг..

Поради спешността властите трябва да обмислят мерки като смесване на дози на ваксини от различни производители, заявиха основателите на BioNTech. Германската компания BioNTech се обедини с Pfizer, за да тества, произвежда и разпространява своята ваксина.

„Трябва да осигурим наистина високи нива на ваксинация в световен мащаб. В противен случай никой няма да бъде в безопасност “, каза Угур Шахин, главен изпълнителен директор на BioNTech. Той допълни, че пандемията ще приключи едва когато стадийният имунитет бъде постигнат по целия свят.

„До средата на 2022 г. дори региони с население с висока смъртност от вируса като Индия ще достигнат висок процент на ваксинация и имунитет“, каза д-р Шахин. „Ще видим през следващите 12 месеца все по-голям брой развиващи се страни и страни с ниски доходи, достигащи този имунитет само чрез увеличаване на производствения капацитет на съществуващите в момента ваксини и добавяне на нови производствени обекти“, посочи още той.

Д-р Шахин, който основава компанията със съпругата си Йозлем Тюречи, сподели, че компанията разширява производствения си алианс с повече от 30 компании, за да произвеждат повече ваксини за доставки на страни като Индия.

Смесването на различни видове ваксини, включително комбиниране на дози, базирани на иРНК технология като тази на BioNTech, с така наречените векторни ваксини като тази на "АстраЗенека" може да се окаже необходимо за прекратяване на пандемията, каза д-р Тюречи, главен медицински директор на BioNTech.

„Колкото повече ваксини имаме на разположение, толкова по-добре. Очевидно можем да ги смесваме и по принцип да ги съчетаваме в приложението“, каза д-р Тюречи. „Защото в края на деня искаме да постигнем стаден имунитет. Искаме да постигнем колкото се може по-голяма масова ваксинация.", сподели още тя.

Д-р Тюречи допълни, че BioNTech, която притежава правата за ваксината не участва в дискусии с компании в Индия или други развиващи се страни за лицензиране на производството, тъй като ще произвежда дози само в рамките на своята утвърдена и установена производствена мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    29 0 Отговор
    Очаква се да ви бодат по 4 пъти по 2 дози годишно.
  • 2 СЗО мошаги

    28 0 Отговор
    И когато последният землянин се разболее от Ковид-19, на другия ден първият от Ковид-20 ще се яви в някое китайско едномилионно село.
  • 3 Оракул

    33 1 Отговор
    Очаква се пандемията никога да не свърши с оглед печалбите на фармацефтичната мафия.

    Коментиран от #4

  • 4 Лелее

    28 0 Отговор

    До коментар #3 от "Оракул":

    ... или докато не вземем сопите ( старо лекарство ) против “пандемии” ние да ги излекуваме ...
  • 5 Обективен

    10 2 Отговор
    Е.... Не е стадийният, а е стадният имунитет, но не е това важното, а дали васиниране ще се реши проблемът, или с ново лекарство, което е по добрият вариант ')
  • 6 Брендица

    9 1 Отговор
    Астразенека ори зороастри не върви! Спутник V или Синовак. Това е положението
  • 7 Манчо

    11 0 Отговор
    Илон Мъск очаква тя да продължи до 2025
  • 8 Blackthorn

    12 0 Отговор
    И 2022 какво? Вече ще сте ни кастрирали поне до 80%? 90%?
  • 9 Тези няма да дадат патента за ....

    9 0 Отговор
    Общо ползване по света!Много им харесва да смучат парички от нещастието на хората,които страдат от такава лаборатория която е изобретила и вируса.Рано или късно истината ще излезе на бял свят!

    Коментиран от #14

  • 10 гост

    4 0 Отговор
    А то за тях само падения да има да смучат парите на хората
  • 11 Куиш

    6 0 Отговор
    Преди време казаха към 2022-2023 да очакваме нов вирус и нова пандемия. Явно няма да ни дадат почивка
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор
    Дано тези,които се бодете с тази ваксина да нямате НИкакви странични ефекти!Дъщеря ми докторката и тя е решила с мъжа си да се ваксинира с тази пфайзер бионтех.Разрових се и мога да кажа и при нея се получават странични ефекти,като ефектите при моето заболяване от Нещото,но не съм чул за тромбози,съсиреци -не съм чул!Друго ,което мога да кажа,че мъжете понасят по леко ваксинацията от жените и последно,което ви говоря от давна-почнете ли да ви боцкат с 2 игли няма да се разминете!!!Ще ви боцкат докато Нещото броди!
  • 13 Баце

    4 0 Отговор
    Това е добре. Сега кажете кое е следващото в програмата?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.