Last news in Fakti

7 Май, 2021 22:17 2 133 12

Косово ще съди Сърбия

  • косово-
  • албин курти-
  • сърбия

Това обяви Албин Курти

Косово ще съди Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Косовският премиер Албин Курти обяви, че ще съди Сърбия, съобщи Газета Експрес.

Очакваше се такова решение да бъде взето през последните седмици. Делото ще се води от международния съд в Хага.

Премиерът говори за програмата на своето правителство. Той обяви, че е започнала подготовка за завеждането на дело срещу Сърбия.

Обвиненията са в извършване на геноцид. Курти е убеден, че това е факт и трябва да бъде гледано в съда.

Правителството подготвя своите доводи по иска. Предстои среща между двете страни, която ще се проведе през юни, но темите все още не са уточнени.

Косовският премиер обяви, че ще води принципен диалог със Сърбия за взаимно признаване, който ще бъде съгласуван в партиите в парламента на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комунист

    29 11 Отговор
    Новоизлюпената държава призната от джендъри още малко ще поиска и репарации от Сърбия а когато колеха млади сръбски войничета ,
  • 2 Иван

    27 3 Отговор
    Нацисткия натовски боклук в Хага не е неутрален,той е натовски.
  • 3 Брендица

    28 8 Отговор
    Фаталната грешка на БГ Правителство признало Косово на 17.02.2008 без самата Република Сърбия да го признае !
  • 4 Косово съди Сърбия

    20 2 Отговор
    Македония съди България,Мексико съди САЩ,а Луната съди Марс..
  • 5 Иван

    25 4 Отговор
    Еврейските гнусни сатанински сп.ер.ми в Израел получаваха човешки органи на много изгодна цена......защо нацистките натовски свине в Хага не разгледат този въпрос??? (Без да получават съгласие от сатанинската гнусна Синагога във Вашингтон).
  • 6 Комунист

    20 1 Отговор
    Нашите политици са чипирани и по команда като роботи натискат копчето някой от Запад и нашите си отварят устата и признават всичко в интерес на Запада
  • 7 Иван

    15 1 Отговор
    Да,и българските гнусни ци.г..ани-паразити да съдят българските пенсионери за това,че българските пенсионери извършват геноцид над ци.г.ан..ск..ата пасмина.

    Коментиран от #10

  • 8 Иван

    16 2 Отговор
    Холандия, Англия, Германия, Чехия, Словакия, САЩ (Израел в сянка),Австралия, Канада, Англия, ще вземат страната на циганите.

    Коментиран от #9

  • 9 Иван

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Нацистките варвари съм ги споменал два пъти....може би така е по-правилно.
  • 10 Брендица

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Те какво общо имат със СФРЮ ? Там е България реално, в тия републики
  • 11 Дебилчев

    7 4 Отговор
    Точно така, съдете ги, тия колко народ репресираха в Югославия, колко българи в македония са избили и по затворите и в западните покрайнини и после в Босна, сребреница..., съдете ги за геноцид тия гадове, създават проблеми на Балканите от едно време с несправедливо прекрояване на граници, все искат чуждо, те така са създадени като санджак от източната римска империя с цел да нападат българите в гръб, за да могат да се справят по-лесно с тях, долно племе са
  • 12 Професора

    7 4 Отговор
    Терористи първо нападнаха полицейските участъци след това населениото от сърби в провинция косово сшеджтова НАТО се притече на помощ на трористите и отделиха провинция косово на сила от Сърбия!