Last news in Fakti

7 Май, 2021 22:25 2 030 9

Републиканците ще разследват причините за пандемията COVID-19

  • сащ-
  • причини за пандемията-
  • коронавирус-
  • сзо

Настояват за внимателно проучване на версията за изтичане на заразата от Института по вирусология в Ухан

Републиканците ще разследват причините за пандемията COVID-19 - 1
Снимка : Shutterstock

Републиканците от Камарата на представителите на САЩ започват свое собствено разследване на причините, довели до разпространението на новия коронавирус по света, съобщава американското издание „Вашингтон Поуст“, предаде Фокус.

Членовете на Конгреса настояват за необходимостта от внимателно проучване на версията за изтичане на коронавируса от Института по вирусология в Ухан. Конгресмените изискват федералното правителство на САЩ да разкрие всички данни, с които разполага по този въпрос. Републиканците изпратиха писма с искане за информация до Националния институт по алергични и инфекциозни болести, Държавния департамент и неправителствената организация EcoHealth Alliance, която работи с китайския институт.

В края на март говорителят на външното министерство в Пекин Хуа Чунин заяви, че Световната здравна организация (СЗО) трябва да проучи версиите за изтичане на коронавирус от американската военна лаборатория във Форт Детрик и от подобни институции в други страни. Тя подчерта, че китайското правителство е готово за по-нататъшно сътрудничество със СЗО в рамките на изследванията за произхода на коронавируса.

Докладът на международната мисия на експерти, която пътува до Китай през януари-февруари с цел установяване на произхода на причинителя на COVID-19 бе публикуван през март. В него експертите не стигнаха до еднозначно заключение за произхода на COVID-19.

Веднага след публикуването на доклада САЩ, както и Австралия, Обединеното кралство, Дания, Израел, Канада, Латвия, Литва, Норвегия, Словения, Чехия, Естония, Южна Корея и Япония изразиха „загриженост относно скорошното проучване в Китай, проведено от СЗО“. В изявлението на 14 държави няма пряка критика по отношение на констатациите, но беше отбелязано, че работата на експертите е извършена „със значително закъснение“, без достъп до пълна информация и мостри. Белият дом, коментирайки публикувания доклад, заяви, че докладът не съдържа „критични“ данни и не дава пълно разбиране на проблема.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Византиец

    3 12 Отговор
    Това е биологично оръжие създадено от Китай, първо това от животни и друго са пълни измишльотини а и при кой икономиката се покачи веднага Китай

    Коментиран от #4, #8

  • 2 dfu

    15 2 Отговор
    На грешна следа са. За да разберат откъде е тръгнал ковид трябва да намерят кой организира раздухването на фалшива пандемия по целия свят. Той знае откъде е тръгнал ковида, дето още не е изолиран.
  • 3 Брендица

    7 3 Отговор
    Не са у ред! На Тръмп гръцки докъор в САЩ му каза, че е компмашинация от доктори в Германия и е набеден Китай-Ухан. Какво ще разследва сега? От резервната скамейка не е участник в дербито?!
  • 4 бяла сила

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Византиец":

    в ухан лабораторията е съвместна,заедно със сащ и канада,а колкото до републиканците,да започнат разследването с евреите от фр!
  • 5 БАЙ КУРТИ

    9 2 Отговор
    Е и какво като разследват , Пак някой друг е пуснал вируса , но КРАВЕФЕРМАТА НЯМА НИЩО ОБЩО .
    Ще стане и като ваксината /СЪБРАХА СЕ ВСИЧКИ ОТ СЗО ВЪВ ВАШИНГТОН И ОПРЕДЕЛИХА ЧЕ КРАВАРСКАТА ВАКСИНА Е НАЙ ДОБРАТА ВЪВ СВЕТА.
    ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ .....
  • 6 Сух

    0 0 Отговор
    Оппааа..
  • 7 Rewo

    4 0 Отговор
    След дъжд качулка. САЩ имат ООН->СЗО. И клоун-поставен от тях да плямпа като щеф на СЗО. Бог да прости жертвите в Индия...
  • 8 требе стригане

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Византиец":

    Може и да не е зоонози винаги е имало.И преди е имало пандемии просто не е имало технологии да ги диагностицират.Например смята се че Ебола е имало в Африка още 19 и началото на 20 век.
    А Китай се възстанови защото взеха брутални мерки както и Корея и Япония в Европа отдавна няма дисциплина нито човешкият капацитет за справяне с проблема.НЕдостатъчен брой лекари и легла.
  • 9 ами

    3 0 Отговор
    ''Конгресмените изискват федералното правителство на САЩ да разкрие всички данни, с които разполага по този въпрос.'' Ха, ха ! Нали и ний, от тях се учим. У нас, ако искат да замажат някоя далавера, свикват ''анкетна комисия към НС'', започват да привикват министри, прокурори и т.н.( които, отказват по уважителни причини :-) . И след година всичко е ОК - виновни няма, а и никой не помни случая - изкочили са още 100.