Last news in Fakti

7 Май, 2021 23:25 3 210 3

12 страни присъстват в британския зелен списък за свободно пътуване

  • зелен списък за пътуване-
  • великобритания-
  • грант шапс-
  • свободно пътуване-
  • коронавирус

България не е сред тях

12 страни присъстват в британския зелен списък за свободно пътуване - 1
Снимка : Shutterstock

Поргугалия и Израел са сред страните, които ще попаднат в така наречения „зелен списък“ на британското правителство за свободно пътуване след 17 май, съобщи британският министър на транспорта Грант Шапс, предаде България Он Еър.

Общо 12 са държавите в "зеления списък“, пристигащите от които в Англия няма да се самоизолират. Ще се изискват само тестове преди и след пътуване.

Всичко това означава, че от 17 май пътуванията в чужбина на почивка няма да бъдат смятани за незаконни. В същото време Турция , Малдивите и Непал ще бъдат преместени в "червения списък“ от 12 май, което означава, че пристигащите от тях трябва да се карантинират по хотели за десет дни, като поемат разноските за това.

Хората, които смятат да пътуват в чужбина да проверят ограниченията, които ги засягат и да не бързат да си правят резервации, които не предвиждат връщане на сумата, в случай че ситуацията с Ковид-19 се промени.

Министърът допълни, че съжалява, че едни от най-популярните дестинации като Франция, Гърция и Испания не са включени засега в "зеления списък“. Тези страни остават в "жълтия списък“, където е и България, и пристигащите от тях трябва да се изолират в домашни условия поне за пет дни.

Останалите страни и територии в "зеления списък“, освен Португалия и Израел са: Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Бруней, Исландия, Гибралтар, Фолклъндските острови, Фарьорскиет острови, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови и островите Света Елена, Тристан да Куня и Възнесение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    13 1 Отговор
    "България не е сред тях" Хехех, да не си помислихте, че и някога ще бъдете? Разбрахте ли сега, каво е Европа на няколко скорости и коя е задната предавка, предназначена за санаториум за бежанци?
  • 2 Брендица

    1 2 Отговор
    зелен чук се разиграва. Ирландията?!
  • 3 ХА ХА ХА

    6 0 Отговор
    Сега ще се наложи собствените им ромеи от Индия и Пакистан да берат ягоди и др .