8 Май, 2021 13:20 1 434 9

ЕС защитава медиите

  • ес-
  • вера йоурова-
  • медии

Това обяви Вера Йоурова

ЕС защитава медиите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз обсъжда нови действия за защита на свободата на медиите. Това обяви европейският комисар по прозрачността Вера Йоурова, цитирана от Юрактив.

Признава се, че още преди години европейските медии са започнали да отслабват икономически. Това може да доведе до голям политически натиск.

Европейското законодателство разглежда медийните и издателски компании само като икономически субект. За това и европейските представители имат ограничени варианти за действие.

Така преди три години в унгарската Централноевропейска фондация за преса и медии се вляха близо петстотин близки до правителството в страната издания. Това стана без компенсация за техните собственици.

Разследването за защита на конкуренцията беше блокирано от правителството. Подготвя се нов акт, който трябва да предложи програма за защита на свободата на медиите и укрепване на управленските модели на обществените медии.

Очаква се държавите да работят за защита на журналистите. Това е важно за тяхната репутация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    16 1 Отговор
    Кои медии? Американските ли?

    Коментиран от #8

  • 2 попара

    9 1 Отговор
    Ще компенсират собствениците на медии,аха,разбрах какво иска да рече европейската комисарка по прозрачността Вера Йоурова. Ходела с прозрачно бельо.
  • 3 Гошо

    12 1 Отговор
    "Комисар по прозрачност"????? Кво е туй чудо!?!? Тия от ЕС не разбраха ли, че мисирките са като проститутките, за пари ка готови на всичко!
  • 4 Последния Софиянец

    10 1 Отговор
    Медиите в България да собственост на Тиквата и придворните му олигарси.И телевизии,и вестници,и сайтове,и радиа.
  • 5 GnG

    8 2 Отговор
    Добре, че са Фейсбук, Инраграм и други подобни, да ЗАЩИТЯТ СВОБОДАТА на ВЪЗПРИЯТИЯТА на масите, от хора, помислили си, че "имат право на СВОБОДНО СЛОВО !
  • 6 пройчо

    8 1 Отговор
    ".... Очаква се държавите да работят за защита на журналистите. Това е важно за тяхната репутация..."***** Нашият Мастит Държавник/който днес мълчи като пукал/ вече се погрижи за тяхната репутация с амо с една дума--"Мисирки!" :))

    Коментиран от #7

  • 7 Диверсант

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "пройчо":

    Ей защо това сравнение Борисов заслужава Нобелова премия защото са точно това. Крякат там където има фураж.
  • 8 отговорче

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    как за кои медии, за "правилните", разбира се. Другите работят срещу демокрацията, "евро-атлантическите ценности", злоупотребяват със свободата на словото и са инструменти на "хибридната война", която зли сили( знаете кои) водят, за да разрушат "световния ред".
  • 9 ARGON

    5 0 Отговор
    Еврейският съюз разбира се, че ще защити медиите, защото всички медии са еврейска собственост.
    Това е толкоз просто и логично.
Новини по държави: