Last news in Fakti

9 Май, 2021 18:00 1 361 1

Президентът на Албания ще изпълни своя мандат

  • албания-
  • държавен глава-
  • илир мета

Илир Мета с коментар за управляващите

Президентът на Албания ще изпълни своя мандат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Албания Илир Мета обяви, че ще остане на своя пост до края на мандата си, съобщи Пинк.

Неговият мандат ще продължи до следващата година. Позцията беше обявена от президентския кабинет.

Управляващите в страната настояват за прекратяването на мандата на държавния глава. Те го обвиняват в опит за влияние върху изборите в страната.

Говорителят на държавния глава Теди Блуши обяви, че президентът няма да толерира заплахи, отправени, от когото и да е. Той не смята да признава противоконституционни решения.

Илир Мета гарантира пред всички граждани, че ще изпълни своя мандат, както е предвидено. Албанският парламент гласува резолюция за създаването на комисия, които да проучи действията на държавния глава.

Мета е известен като критик на управляващите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    1 1 Отговор
    Е, сега ще спя спокойно! Вече месеци не заспивам, защото не съм сигурен, че албанският президента ще изкара целия си мандат!!!
Новини по държави: