Last news in Fakti

9 Май, 2021 20:45 1 208 4

Европейският парламент да получи законодателна инициатива

  • ес-
  • давид сасоли-
  • европейски парламент

Предложение на Давид Сасоли

Европейският парламент да получи законодателна инициатива - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент трябва да представя предложения на Европейската комисия и Европейския съвет, а не само да ги приема. Това обяви председателят на Европейския съвет Давид Сасоли, цитиран от ТАСС.

Европейският представител смята, че това ще укрепи европейската демокрация. Предстои дискусия по темата.

Това беше предложено на старта на дискусията за бъдещето на Европа. Първоначално Европейският парламент беше основан като консултативна организация.

Постепенно той придоби и законодателни функции. Сега има право да одобрява всички ключови решения на Европейската комисия.

До този момент Европейския парламент не е имал право да иниицира приемането на директиви. Сега се повдига въпросът за разширяване на функциите.

Очаква се мнението на държавите в групата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gowo

    3 2 Отговор
    Само моля ви ...да няма българи.
  • 2 ЕС капут

    7 0 Отговор
    Разковавай Европейската кочина и кой от къде е.Друм...
  • 3 ФЕЙК

    7 1 Отговор
    Първите закони ще бъдат за задължителни гей бракове и за отглеждане на деца от гей двойки. При това положение да бъде приет закон задължително хомосексуалистите да раждат. И закон за несменяемос и наследственост на еврочиновниците. Примера с Ивайло Калфин и джамбазки вече ги има.
  • 4 яяяя

    6 0 Отговор
    Организация на обратните хора!
Новини по държави: