9 Май, 2021 22:50 2 363 9

Борис Джонсън свика среща на регионите във Великобритания

  • великобритания-
  • среща-
  • борис джонсън

Търси вариант за единство

Борис Джонсън свика среща на регионите във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Борис Джонсън покани лидерите на отделните региони във Великобритания на разговори, съобщи Гардиън.

Дискусията ще е за бъдещето на страната. Разговорите ще се проведат след изборите в Шотландия.

Вотът беше спечелен от Шотландската национална партия. Неин основен приоритет е провеждането на референдум за независимост.

Първият шотландски министър Никола Стърджън обяви, че провеждането на референдум е въпрос на демократични принципи. Посочва се, че вотът в Шотландия е показал, че това е волята на народа.

Британският премиер свиква разговори с представители на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Идеята е да се обсъдят единството и различни варианти за общи действия. Британският премиер прави опит за осигуряване на единството на страната.

Британското правителство ще осигури подкрепа за идеята.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй 2

    7 4 Отговор
    Само наминавам да ви напомня, че момичетата са к*рви и не са човешки същества.
  • 2 Ташунко Сапа

    4 1 Отговор
    Само така брат 🍻
  • 3 Брендица

    2 2 Отговор
    Мдаа, шотландците с гайдите след Лепа Брена "Айде да се волимо", а Северна Ирландия струва ми се не тачи Кралицата
  • 4 Комунист

    4 4 Отговор
    Северна Добруджа румънско беше за България като Уелс за Англия, Македония е същото за България както Шотландия за Англия, Източна Румелия за България е същото като Северна Ирландия за Англия, Северна Гърция за България е същото като Корнуел за Англия, Българските общини които ги взе Сърбия е същото като Фарьорски острови за Англия, и Босвора и Истанбул за България е същото като остром Ман за Великобритания

    Коментиран от #5

  • 5 Брендица

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Комунист":

    За Босфора и Истанбул бъркаш? 3-мандатен Премиер (54,55,56) Георги Кьосеиванов лично го урежда този въпрос. За Добруджа и Западни Покрайнини не му е дадена възможност. Под неговото управление България е икономическа сила в Европа !
  • 6 dfu

    3 1 Отговор
    Мирише на локален Брекзит. :)
  • 7 Пловдив

    5 1 Отговор
    Този рошавия грозник, май ще остане в историята, като премиера при чието властване, е настъпил разпада, на Великобритания!
  • 8 Еничър

    1 1 Отговор
    Шотландия трябва да се отдели от убийците които убиха 40 000 000 индуси в Индия най големия геноцид в историята на човечеството.
  • 9 ттт

    0 1 Отговор
    Наближава времето, когато стоте гайдари ще поведат отново народа на Шотландия. Този път ще успеят, врагът е уплашен и разколебан.
Новини по държави: