10 Май, 2021 19:12 1 352 4

Подновяват сватбите в Сърбия от юли

  • сърбия-
  • сватби-
  • втора доза-
  • коронавирус-
  • мирсад герлек

Това ще се случи ако до края на юни получат втора доза 3 милиона граждани

Подновяват сватбите в Сърбия от юли - 1
Снимка : Shutterstock

Ако до края на юни 3 милиона граждани получат втора доза от ваксината срещу COVID-19, от юли в Сърбия може да се очаква нормализиране на живота, включително провеждането на сватби. Това заяви държавният секретар на сръбското здравно министерство Мирсад Герлек, предаде БНТ.

По думите му предпазните маски ще трябва да се носят поне още 3 до 6 месеца заради хората, които не могат да се ваксинират по здравословни причини.

"За нас е много важно да бъдем дисциплинирани и да не избързваме с облекчаването на мерките. В някои държави, които имат много реваксинации и бързо отслабиха мерките, имат проблеми, тъй като останаха огнища на заразата", допълни Мирсад Герлек.

Според него Сърбия не бива да допуска тази грешка и трябва да се използват всички методи за ваксиниране, включително поставяне на ваксина в автобуси и посещения на всяко населено място в страната.

"Имунизацията върви добре и ваксинирането е най-добрият начин да се избегне плащането на скъпи PCR тестове през лятото, за да се влезе в някоя държава на почивка", каза още Мирсад Герлек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урсула

    2 0 Отговор
    А гей сватбите кога?
    Без гей сватби никакъв ЕС

    Коментиран от #4

  • 2 др Гей Билтс

    2 0 Отговор
    Всички пропускат да кажат, че ноември/декември пак ще ви привикат за реимунизация.
  • 3 Ихууу, рипай кумашине

    1 1 Отговор
    Па да се чуйе Лепотицата,врла рекия и бугарски младоженек,бойот и сексот отподиря идват..
  • 4 честен ционист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Урсула":

    Тази държава с този джендър Бърнажич начело, трябваше отдавна да е флагман в ЕС, само на Вова някакви химери, я крепи още, да не е в ЕС. Иначе отговаря на критериите за членство повече и от БГ.