Last news in Fakti

10 Май, 2021 21:40 2 298 30

Русия отхвърля искане на Чехия за компенсация за взривове

  • чехия-
  • русия-
  • върбетице

Председателят на комисията по международни отношения на Държавната дума Леонид Слуцки нарече претенциите за обезщетение като абсурдни

Русия отхвърля искане на Чехия за компенсация за взривове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия отхвърли искането на Чехия да изплати компенсация за взривените преди 7 години оръжейни складове във Върбетице.

Прага обяви, че за инцидентите отговорност носят руските специални служби.

Председателят на комисията по международни отношения на Държавната дума Леонид Слуцки нарече претенциите за обезщетение за взривовете като абсурдни и отбеляза, че Прага би трябвало да пренасочи подобни искания към „вашингтонските покровители, които стоят зад организацията на тази провокация“.

Вчера чешката телевизия, позовавайки се на вицепремиера и министър на финансите Алена Шилерова, съобщи, че Чешката република възнамерява да поиска от Русия поне 1 милиард крони (приблизително 39 милиона евро) като компенсация за материалните щети, причинени от експлозиите на боеприпаси през 2014 г. в складовете в с. Върбетице.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefanie 🎲

    59 11 Отговор
    Дайте им 2 рубли и 3 копейки. Ей така за спорта. Не очаквах, че властващите в Чехия са така нагли.
  • 2 Монгола

    43 7 Отговор
    Ефин по голям ще получат чехите от Руската Федерация като компенсация!
  • 3 9мм

    42 7 Отговор
    Руснаците ще им пратя компенсация по една ракета Кинжал!
  • 4 Хахаха..

    37 6 Отговор
    Абе това чехльовците нагли като лилавите,явно Мумиите ги стартираха.Па що съм ги плющял по Китенските плажове,що водорасли и медузи съм омачкал с паненките..
  • 5 GnG

    46 5 Отговор
    Русия, КОГА е взривявала чешки складове ?!

    По същата логика, Русия може да поиска от Чехия и Словакия обезщетения за Чернобилската авария !
  • 6 Смешници

    37 5 Отговор
    По тая логика и аз искам от Борисов да ми плати 25 милиона евро,защото с поведението си политиците в България ме накараха да живея на запад.Съща е логиката на Чехия.От кога съда работи без доказателства,това се случва само в България,крадците,мошениците и убийците са на свобода,а дребните крадци в затвора и честните българи напускащи всеки ден родината си.

    Коментиран от #10

  • 7 Сандо

    36 4 Отговор
    Най-вероятно чехите ще получат отваруне на документи,от кжито ще стане ясно на целия свят какви са ги вършили по време на световните войни.И изобщо няма да им стане приятно от истината.Същото като с поляците.
  • 8 КОНТРАТА

    34 5 Отговор
    A ниско прелитаща руска бойна авиция над Прага искат ли чехите?

    Коментиран от #12, #17

  • 9 VEKTOR

    31 3 Отговор
    Скоро чех ще стане нарицателно за наглост!
  • 10 Голем смях

    6 30 Отговор

    До коментар #6 от "Смешници":

    Е защо на Запад бе ватенка?Защо не отиде в Россия.

    Коментиран от #18, #20, #27

  • 11 ха-ха

    27 1 Отговор
    Палячовци! Принос в политическата комедия!
  • 12 Голем смях

    3 36 Отговор

    До коментар #8 от "КОНТРАТА":

    Интересно от къде ще мине до Чехия ....бойната руска авиация.Сигурно не знаеш,че Ф 16 е натръшкал 120 руски корита без да загуби въздушен бой.

    Коментиран от #14, #22

  • 13 Отворете документацията от ВСВ

    27 0 Отговор
    Когато судетските немци бягат,чехите спират влаков ешелон и избиват около 800 немски жени,деца и старци,за кеф от отмъщението.Не ми ги хвалете тези умрялковци католически,същата тиня са като ляхите/поляците/ ама по-мижави..
  • 14 Лети ли рапторчето?

    23 1 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    Верно ли, това къде го гледа по кой краварски канал ?
  • 15 Ланс Линк

    20 0 Отговор
    Ами те утре могат и от нас да поискат пари за събитията през 1968.Май освен политически девиденти искат да искарат и някое евро
  • 16 Кресна

    25 0 Отговор
    Така става когато във власта се намърдат все повече хора с ментални и други проблеми но най вече хора които с нещо са държани във власта.Погледнете последните 20 години в почти целия Европейски съюз какви хора са начело на държавите и ви става ясно защо този съюз отива на бунището.Погледнете еврокомисаря,Борел който не погледне положението в Испания където Каталуния иска независимост,баските също почват да надигат глави,вицепремиера му Иглесиас който е партньор на социалистите които са на власт в Испания(Борел е от социалистическата партия) каза че в Испания няма истинска демокрация,погледнете министър председателя на Чехия който е атакуван като нашия Борисов за корупция в Чехия,Макрон който е атакуван и от бивши и настоящи висши военни и тръгнали всички от ЕС да надничат в чинията на Русия,не е ли нормално поведението първо да си измиеш твоята кочина и тогава да гледаш в кочината на съседа си да ли е измита.Така че господа от ЕС по внимателно с идиот-кото си поведение и не се самозатривайте с глупоста си.
  • 17 А знамето на нато връз кремъл искаш ли😂

    1 29 Отговор

    До коментар #8 от "КОНТРАТА":

    Русия е окупатор и зло ..мутренските приоми от там идват

    Коментиран от #21

  • 18 Ватенка наричай баща си

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    Живея в Унгария,една все още нормална държава,за разлика от хубавата ни родина но с все повече иди-ти като теб.
  • 19 Бесен Язовец

    25 0 Отговор
    Руската Федерация да не е социални грижи на ЕС кой какво иска и те да откликват!
  • 20 Кресна

    26 0 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    Защо бе олигоф-ен,аз живея в 3 държави,Испания,Франция и Русия и какъв е проблема.В Русия все още живеят нормални хора и истински а не с обратни наклонности и оскотяли като теб.
  • 21 Бесен Язовец

    25 0 Отговор

    До коментар #17 от "А знамето на нато връз кремъл искаш ли😂":

    Тоо и Адолф така разправяше ама вчера парад на победата липсваше в Берлин.
  • 22 Ланс Линк

    24 2 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    Не им трябва авиация да стигнат до Чехия,само че тогава големия смях ще е през сълзи.А това с Ф-16 на някаква видеоигра ли видя
  • 23 САЩ

    3 24 Отговор
    Русия дължи на държавите които е окупира 250 квадрилиона долара репарации, руския агресор трябва да му ликвидират ядрените и конвенционални възможности плюс индустрия и всичко останало същото важи за Китай

    Коментиран от #24, #25

  • 24 1234

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "САЩ":

    Много искаш, понамали малко.
  • 25 абе искай

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "САЩ":

    нещо по-реално, дето можеш да го получиш, да те бият в кръчмата да речем.
  • 26 Чичо

    10 1 Отговор
    На мястото на Путин веднага ще им пратя сметка да освобождаването на Чехия от нацистите. Не много, двойка-тройка с 11 нули отзад...в евро, разбира се.
  • 27 Има една

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    малка подробност, че в Русия за да отидеш да живееш и работиш ти трябва виза и по-важното да положи изпит по езикова грамотност и професионални качества. В Русия не приемат ей тъй сульо и пульо ще отида и на място ще намеря работа без грам езикова грамотност.
  • 28 аз съм Веска

    3 2 Отговор
    А СВЕТОВНАТА МИРОЛЮБИВА ОБЩНОСТ ЗАЩО НЕ ПОИСКА ОБЯСНЕНИЯ ОТ ЧЕХИЯ , КАКВИ МУНИЦИИ СКЛАДИРА , И ЗА КОГО СА БИЛИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ .
    СЛЕД КАТО НА ТЕРИТОРИЯТА СИ СА ПОСТРОИЛИ ТАКЪВ СКЛАД , КОЙ ОЧАКВА ТАМ ДА СЕ ЛЮПЯТ БЕЛИ ГЪЛЪБЧЕТА .
    И БЕЗ ДА ВДИГАТ ШУМ ПОВЕЧЕ .
  • 29 Колев

    1 0 Отговор
    Като гледам за какви компенсации са ревнали балтийските, Полша, сега и Чехия към Русия ще рече, че Русия е най-големия световен злодей. Е малко историческа култура е нужна за де се види, че тези претенции са най-напред продиктувани, второ са неподкрепени с факти, и трето съврсем ненавременни. Да говорят за геноцид над Армения, не друг, а Щатите е най-голямото подпичкване със света. Ако Щатите трябва да заплатят всички свои военни престъпления и да се продадат с парцалите не могат да се наплатят, даже за един съвсем кратък период от световната история. Колко платиха на Япония за поразиите от двете ненужни ядрени бомби, колко платиха на Виетнам, на Корея, на Афганистан, на Сърбия, на Ирак, на Либия и на Сирия. Силните НЕ ПЛАЩАТ , затова да се иска от руснаците заплащане за тоя дето духа значи да търсиш признание за слабост. Аз виждам само един огромен среден пръст и пожелание за здраве, както го направи руския президент.
  • 30 Иванов

    1 0 Отговор
    Ти си абсолютен мъдрец бе момче. Обуздай си злобата и седни да четеш, щом тракаш по клавишите може да си завършил и някое отделение. Боже какви чеда раждала, ражда и сега българска майка.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания