10 Май, 2021 21:54 1 946 12

Борис Джонсън: Хората ще могат да прегръщат близките си от 17 май!

  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Британският премиер обаче предупреди сънародниците си, че трябва да продължат да са крайно предпазливи

Борис Джонсън: Хората ще могат да прегръщат близките си от 17 май! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че Англия ще облекчи още повече рестрикциите, въведени заради коронавируса, от 17 май. Той добави, че от тази дата хората в Англия ще могат да прегръщат роднините и приятелите си, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

На пресконференция днес Джонсън съобщи, че едновременно с облекчаване на рестрикциите от 17 май, ще бъдат облекчени и правилата за социална дистанция. Той обаче предупреди, че хората трябва да продължат да са предпазливи.

"От идния понеделник ние актуализираме указанията за близките контакти между приятели и членове на семейството", поясни Джонсън. "От повече от година в тази пандемия ние всички знаем, че близкият контакт, като прегръдката, е директен начин за предаване на тази болест. Така че ви призовавам да помислите за уязвимостта на вашите обични хора, независимо от това дали те са ваксинирани с една или две дози, или пък не е имало време ваксината да се задейства", добави той.

Джонсън изключи ускорен край на всички рестрикции, като припомни, че успехът на пътната карта на Англия за излизане от локдауна, зависи от поетапния подход, предаде Ройтерс. По-рано той беше казал, че и последните рестрикции ще отпаднат на 21 юни.

Джонсън каза, че е оптимист, че нещата ще се доближат още повече до нормалността. За градовете той каза, че в крайна сметка центровете им отново ще бъдат изпълнени с оживление, с хора, които искат да общуват помежду си по начина, по който те винаги са го правили.

Премиерът съобщи още, че правителството по-късно този месец ще установи планове за ролята на сертификатите за COVID-19 и за социалната дистанция във възстановяването от коронавирусната криза.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefanie 🎲

    6 2 Отговор
    А от кога ше могат да целуват починалите в следствие на ваксините?
  • 2 Les Misérables

    0 1 Отговор
    Борката Джонсън да не ползва перхллидрол? Гаси и цвета на косата.

    Коментиран от #4

  • 3 Реалист

    13 0 Отговор
    САТАНИСТ МРЪСЕН❗ c0vid Е ИЗМАМА❗❗❗
  • 4 Нафърфорий

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Les Misérables":

    Тоя е ГЕЙ❗
  • 5 Аз не съм спирал да ги прегръщам

    2 0 Отговор
    Ненормалници, тия яко ги прецакаха с тия локдауни назапад.....добре че заради избори и т.н. тука тая фашистка лудост не се реализира
  • 6 Мария

    2 0 Отговор
    Тази история е сходна с периода преди ВСВ . Германия (или тъмните сили зад нея) демократично благодарение на пропагандата за по - добра Германия , успяват със съгласието на народа да реализират национална партия и всичко това съпроводено с декрети- нареждания за ограничаване на свободното движение на евреи. Постепенно спъване на работата не само на евреи но и на германци , които имат прародители евреи. Днес има уж временни ограничения заради ковид. Ако направим аналог се забелязва, евреин = ковид. .всики който е имал контакт със болни или заразени, трябва да бъде изолиран. Всеки германец който е имал роднини евреи е бел първо лишаван от правата си за свобода и в последствие изолиран от обществото.
  • 7 До коментар 5

    3 0 Отговор
    Кое не се реализира бре...
    Май забравихте кпп тата...
    И един куп фалити и безработни...
    Втори летен сезон е пред провал.
  • 8 Мария

    0 0 Отговор
    Историята циклично се повтаря и голяма част от населението трябва да се елиминира. Депортирането на евреите не е станало изведнъж от " днес за утре " а е било планирано още в периода на голямата депресия. Евреите са обвинявани, че отнемат работата на германците, че са измамници и постепенно германците свикват с идеята че евреин = хитрец, мошеник, лъжец и т.н.
    Хитлер също е бил от еврейски произход и първоначално не е имал нищо против евреите. Създават илюзия за опасен враг, срещу който трябва се борят и така дори германският народ ухотно спазва нарежданията за ограничения и вечерен час и където видят евреин викат полиция от страх , само защото евреите са опасни за нацията. Това се е случило в демократична страна!
  • 9 Мария

    1 0 Отговор
    Днес учените знаят че биологичните различия са следствие от географския произход и всеки е перфектен и няма да мине номерът с арианската раса като висша раса. Религиите също се издъниха не само християнската но в последно време има доста мюсюлмани, които предпочитат свободата и това ще има бъдещи развития. Все повече войски са наемни, защото мъжете не винаги са готови да убиват и да умират във войни, които не ги засягат виждайки кои са водачите им. За това днес пуснаха невидим опасен враг от който трябва да се страхуваме. Лошото е че болшинството вярва и изпълнява нарежданията доброволно, така че днес депортации няма да има но след 5 - 6 години населението ще намалее много повече дори от убитите в концлагерите. За съжаление ще успеят.
  • 10 танкист

    0 0 Отговор
    Ако Адолф си е стоял в Западна Европа и не е направил грешката да напада Русия и да подпали Втората Световна Война,светът нямаше да преживее толкова разочарования и щеше да е на много по-високо ниво на икономическото си развитие. Но...случилото се не можем да го върнем назад.
  • 11 тралала

    0 0 Отговор
    Борис Джонсън -рошавият прегръща ли онази,русата хубавица, с която живее?
  • 12 хахаха

    1 0 Отговор
    идиот .... той ще ми каже кога и кого мога да прегръщам