Last news in Fakti

11 Май, 2021 07:01 16 243 74

Война! Изстреляни ракети, убити деца и призив за мир от великите сили

  • израел-
  • ивицата газа-
  • палестина-
  • ракети-
  • деца-
  • убити-
  • хамас-
  • палестинци

При израелските ответни удари в тясната крайбрежна територия са били убити 21 палестинци, сред които девет деца

Война! Изстреляни ракети, убити деца и призив за мир от великите сили - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Около 150 ракети са били изстреляни вчера от ивицата Газа по Израел на фона на продължаващите вече няколко дни сблъсъци в Ерусалим между палестински демонстранти и израелската полиция, предаде Франс прес, като се позова на израелската армия, предаде БТА.

Десетки от тях са били прехванати от израелската противовъздушна отбрана. Най-малко седем ракети били насочени към Ерусалим. Нанесени са щети на къща на петнайсетина километра от града, но няма пострадали израелци. По-рано ислямисткото движение Хамас, което контролира анклава, съобщи за изстреляни над 100 ракети от ивицата Газа. При израелски ответни удари в тясната крайбрежна територия са били убити 21 палестинци, сред които девет деца, както и високопоставен командир на Хамас. 70 души са били ранени, съобщиха от министерството на здравеопазването на ивицата Газа, предаде ТАСС.

Израелската армия каза, че е поразила подземен тунел, прокопан от Хамас. Снощи се стигна до нови сблъсъци между палестински демонстранти и израелската полиция в района на джамията Ал Акса в Стария град на Ерусалим. Броят на ранените палестинци е достигнал най-малко 612, по последни данни на Палестинския Червен полумесец, цитиран от ТАСС. Израелската полиция пък съобщи за девет пострадали свои служители при най-тежките сблъсъци в Източен Ерусалим от 2017 г., отбелязва АФП. Палестински медии съобщиха, цитирани от ТАСС, че израелската полиция е изгонила вярващите от джамията Ал Акса - третото най-свято място за последователите на исляма. След това израелските служители на реда напуснали храма.

На този фон редица западни сили призоваха за деескалация на напрежението, предаде Франс прес. Британският министър на външните работи Доминик Рааб осъди ракетния обстрел от страна на Хамас по Израел и насилието в Ерусалим. Той призова за "незабавна деескалация от всички страни" в конфликта. "Всички страни (в конфликта)" имат "задължението да избягват нови цивилни жертви", предупреди германският министър на външните работи Хайко Маас след израелските ответни удари в ивицата Газа. В същото време той подчерта, че "нищо не оправдава изстрелването на ракети срещу израелското цивилно население". Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън също призова всички страни в конфликта към деескалация. Ракетният обстрел срещу Израел трябва да спре, подчерта Блинкън и се обяви за "конкретни мерки за успокояване на играта". Държавният секретар на САЩ говори пред журналисти, приемайки във Вашингтон йорданския министър на външните работи Айман ас Сафади. Ерусалим е "червена линия" за Йордания, предупреди от своя страна Сафади.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел призова за незабавно прекратяване на насилието между Израел и палестинците в ивицата Газа и Източен Ерусалим. "Всички (израелски и палестински) лидери имат отговорността да действат срещу екстремистите. Статутът на светите места трябва да бъде спазван напълно", пише в комюнике на ЕС. Дипломатически източници съобщиха пред Франс прес, че ООН е започнала с помощта на Катар и Египет посредническа мисия за деескалация на насилието между страните в конфликта. Вчера Съветът за сигурност на ООН обсъди на извънредно заседание чрез видеоконферентна връзка насилието в Ерусалим. Той обаче не успя да приеме декларация по въпроса, тъй като според Съединените щати "публично послание не е подходящо на този етап", казаха цитираните дипломати.

САЩ, близък съюзник на Израел, обяснили на останалите 14 страни членки на Съвета за сигурност, че "работят зад кулисите" за успокояване на ситуацията и "не са сигурни, че на този етап една декларация би помогнала". Израелският премиер Бенямин Нетаняху, предупреди, че страната му "ще реагира със сила, а онзи, който атакува, ще плати висока цена". "Терористичните организации в Газа прекрачиха една червена линия. . . в Деня на Ерусалим, като изстреляха ракети чак по района на Ерусалим", каза Нетаняху, който обсъди снощи развитието на ситуацията с командващите въоръжените сили и ръководителите на тайните служби. Той предупреди израелците, че "сегашният конфликт може да продължи известно време". Вчера Израел отбеляза Деня на Ерусалим, в който чества годишнината от превземането на източната част от града по време на Шестдневната война през 1967 г. Израелската анексия на Източен Ерусалим, който палестинците искат за столица на бъдещата си държава, не е призната от международната общност като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    290 35 Отговор
    За някои държави международното право е без значение най безотговорните са сащ и израел

    Коментиран от #57, #62

  • 2 Нямам срам пред вас

    205 25 Отговор
    Чичо имало защо да гони тия ... А народ без причина да бъде гонен и унищожен няма как да стане без причина ... Имало за какво еврейте им дайте само измами пари власт и майка си ще продадът

    Коментиран от #33

  • 3 гадно

    177 14 Отговор
    Пак пишете глупости, ако палестинците наистина имаха ракети щяха да поразяват определени цели. Това са реактивни снаряди стрелят по площи, гърмиш и където паднат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дениз, в къде убиват деца??в Сирия ли??

    76 8 Отговор
    Или на друго място??? Това трябваше дае заглавието!!! УБИВАТ ЕДИКЪДЕ СИ Деца!!!
  • 8 Моше

    54 155 Отговор
    Да беха мирно стояли, не биха чудо видяли. Палестинците какво си мислят - че ще обстрелват с ракети, а еврейчетата ще им ръкопляскат от страни ли и ще черпят малките палестинчета с ''Пияни вишни'' ли?. Правилно са ги потрошили от бой, даже им е малко. Все пак ''Хамас'' е призната в цял свят като терористична организация. И не е зле еврейчетата да експроприират джамиите и ги превърнат в синагоги (по почина на Ердоган). И нещата сами ще се уталожат. Браво на израелците и честито на печелившите.

    Коментиран от #13, #17

  • 9 ВСИЧКИ

    143 14 Отговор
    Народи се мразят помежду си и всички народи заедно,мразят евреите.......що така ве....????

    Коментиран от #18

  • 10 ХАЙЛ ХИТЛЕР

    103 20 Отговор
    ТОЙ БЕШЕ ПРАВ
  • 11 Ахаахах

    105 11 Отговор
    Създадените изкъствено държави са винаги причина за много голямо напрежвние. Израел е точбо такова място. Подобни места в Европа са Косово и Северна Македония. Трябва ли да се избием тук, за да разберем кое е правилно?! Или пък това е целта на подстеекателите. Тези, които живеят от придажба на оръжия. Вде едно на пеевски да му пука, че някое невинно дете би загинало от продажба на оръжия.

    Коментиран от #12

  • 12 Киро Битоня

    48 14 Отговор

    До коментар #11 от "Ахаахах":

    Чакай бе, онзи..а защо трябва да се избиваме? Задължително ли е? РСМакедоните ни мразят и в червата, а ние да се трепем заради тях. Айде бе. Честно да ти кажа ако срещна македонец на пътя да умира, не бих му помогнал. Тия са по-долни и от сърбите. А ти ме пращаш да умирам за тях. Май нещо си изплискал легена, а?

    Коментиран от #28

  • 13 Вуте

    114 15 Отговор

    До коментар #8 от "Моше":

    Те САЩ така и индианците са "респектирали" навремето, докато ги наврели в резервати, отпуснали им социални помощи, достатъчни за бутилка уиски на ден и им създали измамното усещане, че още са свободен народ, който даже си има своя земя-държава в държавата. нямам симпатии към палестинците, но все пак тая земя от хилядолетия е известна като Палестина. Кой кой е там, а Моше?
  • 14 Хайнрих

    56 11 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Даже бих добавил най голямото световно зло .Няма какво да ми говорите САЩ ,Русия и т.н след като тия 2 държави се управляват от евреи .
  • 15 Войната е Престъпление!

    71 0 Отговор
    Поредица от Узаконени Масови Убийства! Човек,това звучи Отвратително!
  • 16 Ф16 блок 70 вход Г етаж 5

    77 5 Отговор
    Израел са в постоянна война още от самото създаване на държавата.
    Това не е новина.
  • 17 Гьобелс

    79 13 Отговор

    До коментар #8 от "Моше":

    Много рано сте се събудили Мошета !Вие се молете да не се събуди оня с мустачките и след всичко което се случва на планетата си мисля че големия "лечител " все пак е бил прав .

    Коментиран от #19

  • 18 грес

    71 13 Отговор

    До коментар #9 от "ВСИЧКИ":

    Какъв е извода - евреите са напаст Божия!
  • 19 Моше

    13 51 Отговор

    До коментар #17 от "Гьобелс":

    Абе ти си припомни кво стана с Айхман, па после се прави на интересен. Ако искаш, може да се запознаеш с екип на Кидон.Да не тръгнеш по пътя на плъховете?

    Коментиран от #45, #47

  • 20 един от многото

    64 3 Отговор
    Ало , Американчетата , някаква реакция , санкции? Или това да не са Русия , Иран и Китай?
  • 21 ManofTomorrow

    23 81 Отговор
    Евреите това, евреите онова , много ви знае устата на всички. Израел е в такова положение, че ако не е главно военна нация ще бъде прегазена моментално от съседите си чалми. Колко пъти ще се пробват ? Все някой арабин има който точи лиги за тая страна. Ако не ги пазеха и САЩ отдавна да няма Израел. Късметлии да чалмите ,че имат петрол и има много забъркани интереси ,иначе да им бяха видяли сметката до сега. Зло били.... Зло е в простия ви изпържен мозък. Марш при арабите като толкова уважавате международното им право да тероризират съседите си.

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 22 Да ги

    23 10 Отговор
    затриват тия двете държавки вече и да не ни занимават с тях по цял ден
  • 23 Tarnovetz

    65 15 Отговор
    Палестинците също произхождат от планината Цион. Израел е терористична организация базирана на верска основа и с притежаваща атомни бомби.

    Коментиран от #34, #54

  • 24 Хасан

    66 11 Отговор

    До коментар #21 от "ManofTomorrow":

    Виж сега ..философията на ционизма е че евреите се считат за богоизбрана нация и всички други хора ще им служат ..ти може да си свикнал да превиваш глава но мюсюлманите не

    Коментиран от #51

  • 25 Бачо Киро

    52 6 Отговор

    До коментар #21 от "ManofTomorrow":

    Оффф, не виждаш ли, че сами си ги спретват.... Палестинците уж изстреляли 150 ракети, а уцелили само две керемиди на някаква къща на 15км извън града... После израелците убили толкова и ранили толкова... Това всеки път.... Такива сте оФФФФФФце.....

    Коментиран от #29

  • 26 ДнешенЧовек

    67 13 Отговор

    До коментар #21 от "ManofTomorrow":

    Мой човек! От хилядолетия, ония места там, дето сега е израел са се нариачали и се наричат ПАЛЕСТИНА. Може би не си чувал или не ти е изгодно, но е факт. Това, което не си е на мястот там е именно ИЗКУСТВЕНО създаената държва Израел.
    Евреите НИКОГА не са имали държава. Те са били катунари, които ходят от едно на друго място. В тоя ред на мисли, от каквъв зор трябва да им се дават ЧУЖДИ земи, за да си правят държава?
    За твое сведение, палестинците на са араби. Те са първи братовчеди с евреите. Ама за да знаеш това, трябва да четеш, а не само да броиш шекелите.
    И последно! През хилядолетията, евреите са "гостували" на много народи. Египет, Рим, Европа, Америка и пр. На всяко от тия места са приемани като хора и не след дъгло са били прогонвани с камъни. Това говори ли ти нещо, или звънтенето на шелелчета ти пречи да чуваш?

    Коментиран от #30, #32, #44

  • 27 Чи Фу Тин

    53 2 Отговор
    "Там, където краварят (ФАЩ) НА СЕ РЕ, даже и с "Ариел" не може да се изпере."
    (народна мъдрост)
    Видяхте как за 30г. наакаха Родината ни,та чак не можем да я познаем

    Коментиран от #69

  • 28 Дедо ми

    38 8 Отговор

    До коментар #12 от "Киро Битоня":

    Аз пък мисля, че в Нова Зеландия ни мразят повече, отколкото в СМ. Никога не съм бил там, ама така си мисля. Ти колко пъти си бил в Македония? Аз съм бил там около 1500 пъти, разговарял съм със стотици хора и нито един не е показал омраза.Напротив, много хора са ми казвали, че вече и те не знаят какви са- българи,сърби,гърци или антични македонци.Единствените, които разпалват омраза са журналисти и политици.

    Коментиран от #49, #52

  • 29 ManofTomorrow

    15 15 Отговор

    До коментар #25 от "Бачо Киро":

    Да бе, 150 години все сами си спретват. Хич не ги нападат, ни от север, ни от юг ,ни от изток. Агресорите винаги ,ама винаги са били мюсулманите. Покрай тях не трябва да вирее друга религия и друго виждане.

    Коментиран от #31

  • 30 ManofTomorrow

    5 34 Отговор

    До коментар #26 от "ДнешенЧовек":

    Какво значи “от хилядолетия ония места там” бе “мой човек”? Значи като преди хиляди години нешо някога си е било твое, то ти принадлежи ли? Да ама не.... изкуствено създадена държава, що за глупости ? Май ти не си от четящите ,с въртиш историята както ти е угодно. Всяка държава си има своето начало, независимо какво е то и никой няма право да напада територии защото видиш ли ,решили са че били техни едно време. Конкретния конфликт не се е зародил преди хиляди години ,а по скоро 100. Преди това е било Османската империя там, може би и Турците трябва да предявят претенции ,а ?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Highspirited

    10 33 Отговор

    До коментар #26 от "ДнешенЧовек":

    Пишете глупости, палестина / това е име на местност/ като народ и държава се създаде по времето на Сталин, не знаете история но развивате фантастични истории и се надявате че ще ви повярват. Е не, Израел има пълното право да защити територията си и забележи, дадена му директно от Бог!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 не е вярно

    7 31 Отговор

    До коментар #23 от "Tarnovetz":

    палестинците са араби и терористи ..
  • 35 вършец

    3 30 Отговор
    Малко обяснение. Защо Хитлер им е слагал шестолъчка ..... защото те са от шестия континент Атлантида дето е потънал а кой е живял на шестия континент .... Анунаките ... онези отгоре дето ви се хилят и сега а човеците живеят сега на пет континента затова е и петолъчката.

    Коментиран от #37

  • 36 gost

    12 38 Отговор
    палестинците са нещо като нашите роми, Много ми е интересно, ако например, русия финансира ромите с ракети и те почнат да обстрелват територията на БГ, какво ще пишете. Ама мислете преди да пишете глупости, много е срамно това което сте написали за българският интелект.
  • 37 gost

    29 2 Отговор

    До коментар #35 от "вършец":

    Стига глупости, нямаш си никаква представа какво е звездата на Давид, нито какво е пентаграмма. Ама ръсиш простотии, спри се!
  • 38 царска бистрица

    18 4 Отговор
    Още малко обяснение. Тези територии са арабски, затова се нарича арабския континент, но са дадени от кралицата Бети да се заселят там след като египетските фараони са ги изгонили от Кайро и Сахара. ..... Затова Мойсеи ги е водил 40 г. през пустинята.
  • 39 калибр

    25 2 Отговор
    бенямин и блинкен са от същия народ. цялата работа е че искат да построят "третия храм" под Ал Акса - за да дойде техния велик цар, който според християните всъщност е антихриста. Пази Боже!

    Коментиран от #42

  • 40 ГОСТ

    13 3 Отговор
    ИДИЛ
    В Германия сме триста хиляди.....скоро ще сме 1 милион......

    Хитлер
    Споко ве.......Те и евреите бяха 6 милиона
  • 41 Истината

    10 12 Отговор
    Имат, имат палестинците ракети, че и ги финансират "обичайните заподозрени".
    Никой от арабският свят не ги иска, нито Йордания, нито Египет, Сиря, Ливан.
    Що тъй? Отношението на арабския свят към палестинците е като на ЕС към ромите, не ги обичат, и има защо
    Явно има причини. Продали си навремето земите-мързи ги да работят.
    Терористичните им лидери, изпапкаха парите дадени за икономика на палестинците от ЕС, САЩ, Израел и Русия.
    Включително и Сорос финансираше военните им крила, затова позорно Сорос беше изгонен от Израел.
  • 42 Истината

    10 17 Отговор

    До коментар #39 от "калибр":

    Цялата работа е, че не може върху всеки храм да строиш минарета.
    А какви исторически артефакти има под Ал Акса-удобно забравяте.
    А че територията от хилядолетия е Юдея, а не Палестина, не ви дреме.
    Кое е по-важно за човешката цивилизация, късните джамии, или храмовете, в които е записана "Историята на цивилизацията ни".
  • 43 Истината

    14 7 Отговор
    Така наречената палевтинска групировка ХАМАС е създадена от Израел. Хамас заплашва Израел после израел напада палестинците.
  • 44 Да бе да

    4 8 Отговор

    До коментар #26 от "ДнешенЧовек":

    Не е вярно, след поредното въстание в Юдея, един римлянин, потушил въстанието с особена жестокост-геноцид, за да унижи израелците, преименува територията на Палестина.
    Хайде, по-обективно с историческите факти.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кроше до

    12 3 Отговор
    Моше . Иди на ху@
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Киро Битоня

    18 1 Отговор

    До коментар #28 от "Дедо ми":

    Бил си, ама некой друг път.Като толкова те обичат, защо ти запалиха на два пъти знамето? Защо разрушиха паметника на удавените в Охрид? Защо разрушиха гробищата на падналите заради тях наши воини? Защо онова прасе Миленко, заедно със дружината си разби с чукове плочата на Каймакчалан? Има и още..и още..и да, ходил съм поне десетина пъти и не съм останал очарован никак от тях. Нагледал съм им се на простотиите и наглото поведение , когато съм се срещал с тия малоумници из Европа А като са ти толкова мили, фащай берданата и гората..да се праиш на Яне Сандански. Само че без мен.Ич ми не дреме на пуловера за тия...Вето до дупка. И игнор...Па ти си тегли локумите. Не пречиш на никого.
  • 50 14/88

    5 15 Отговор
    Израел има пълното право да се защитава.
  • 51 Стандарт Лиеж

    5 8 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Що китайци яоонци корейци и други жълти пмиари да се считат за нещо повече а евреите не?Като се ипа предвид че азиатците са просто едни тпи крадци?!🤔🇧🇪
  • 52 Ал Бунди

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Дедо ми":

    Деде, твойто мнение не важи, откакто почна да си пълниш обувките, ходейки по малка нужда. Зимай си пенциЙката и си пий хапчетата за Паркинсона редовно. И завивай бабата, ако се разпалува много нощем. Па македоните има кой да ги мисли. Ти нали България оправи та чак и до Ню Зиланда опре. ХАЙДЕ ПРИПКАЙ У ЛЯВО!
  • 53 БАХУРА

    2 0 Отговор
    Айде тея пак са запукаха
  • 54 Реалист

    0 10 Отговор

    До коментар #23 от "Tarnovetz":

    Имат и ядрени!:) И между другото те са ги измислили и направили!:) Както и много други неща!

    Коментиран от #58

  • 55 bnm

    4 12 Отговор
    нищо не се случва без причина, каквото повикало таков се обадило! Знаете личе децата в палестина от малки ги надъхват да убиват евреи?! Или за вас господаГейове ви е по-лесно да изкривите истината?
  • 56 Веско

    3 0 Отговор
    Те едните като стрелят и другите да стрелят,,така го мисля аз
  • 57 ТАСС

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Начавшаяся накануне контртеррористическая операция ЦАХАЛа в секторе Газы получила от оперативного управления генерального штаба название "Страж стен" ("Шомер а-Хомот"). Судя по всему, название взято из названия песни Лиора Фархи на стихи Дана Альмагора, посвященной стенам Старого города в Иерусалиме.
  • 58 Tarnovetz

    12 2 Отговор

    До коментар #54 от "Реалист":

    "Верижна реакция" - ядрото на атомната бомба - е изобретен от професор Ото Хан - немец и християнин, "Аполо космически кораб", който летя до Луната с американци e изобретен от Вернер фон Браун - немец и християнин, първата H Bomb в САЩ е проектирана най-вече от проф Fermi. Културата дойде в Европа от стария Египет най-вече - от "Александрийска библиотека" и Магнаурckи Университет в Константинопол; арабите ни дадoха числата - 1,2,3 ...Името "Библията" идва от географската област, където е написана за първи път – не е верско име , a оригиналния език е "Arameia" - старo арменски (не в Иврит или Идиш) и по-късно е преведенa на старогръцки. Не е сигурно, че Исус и Йоан Кръстител са били евреи.
  • 59 Tomorrow

    8 11 Отговор
    Твърдо съм за Изреал. Интелигентна и цивилизована нация, номер 1 в технологиите. Всеки знае що за стока за арабите, че без петрол за умрели от глад. Бил съм в Изреал и имам наблюдения и в/у еврей и в/у араби. Вторите просто не стават. Късметлии са, че са близо до Изреал, че докопват някоя пара от там.
  • 60 Това са мръна напаст

    3 1 Отговор
    Мусулмани те вище ги Х и т Л е р не на празно е паравил работи които сега трябва да му благодарим но хората го искарват за виновен но тои е велик
  • 61 фурми 2020

    1 11 Отговор
    Израел си там от панти века..а араби до ходят в пустинята ..да клякат между камилите по голяма нужда....
  • 62 Историк

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Пазят националния интерес. Ни тука един ПАТРОН да гръмнен пишем една кофа мастило. А исторически ако ни нападнат и се защитим (сръбско българска война) не ни призовават да сперем , а ни заплашват с война (АВСТРИЯ)
  • 63 Възмутен

    6 2 Отговор
    Историята доказва многократно правотата на отношенията на някои европейски лидери към евреите. Ако не са краварите - Иран и Турция ще вкарат евреите на полагащото им се място.
  • 64 Емил Стефанов

    9 1 Отговор
    Над 150-т ракети и даже ранен евреин няма апри ответен удар мъртви палестинци колкото си щеш?!?!?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ГЕНИАЛНИТЕ ЕВРЕИ -ПРИЕМАТ ТЕХНИТЕ-СЕМИТИ ЦИОНИСТИ ДА ПРОЧИСТВАТ ЕРУСАЛИМ ОТ ПАЛЕСТИНЦИ И ЕТО ПОВОД ЗА ВОЙНА !!! ЗЕМЯТА В ЕРУСАЛИМ БИЛА ТЯХНА ПРЕДИ 2200 ГОДИНИ !?!?!?!? ХОЛОКОСТ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА -КЪМ ТАЗИ БАНКЕРСКА СГАН !!!!!!!!!!!
  • 69 Кольо

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Чи Фу Тин":

    Китайско име имаш виждам.....
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Еи келеш

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хасан":

    Ако имаш предвид света София е църква а не джамия просто вие я направихте музеи и никога няма да бъде джамия колкото и да се молите от вън това е църква

    Коментиран от #73

  • 73 прост келеш

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Еи келеш":

    Света София е била църква,но сега си е джамия.Недей се напъва много,няма как да промениш истината.
  • 74 ле ле

    0 1 Отговор
    Израел е прав..а талебани -араби да кротуват..