Last news in Fakti

11 Май, 2021 14:50 4 366 19

Казан: стрелба в руско училище. Множество убити.

  • русия-
  • казан-
  • стрелба-
  • ученици-
  • убийство-
  • нападение

Сред жертвите са предимно деца в училищна възраст, както и един учител

Казан: стрелба в руско училище. Множество убити. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на жертвите не е уточнен окончателно. Агенция РИА Новости съобщава за множество ученици и един учител, позовавайки се на спасителните екипи. Говори се и за експлозия. Две руски осведомителни агенции говорят за наличие на двама нападатели – младежи.

Източници от полицията съобщиха, че единият от тях е бил арестуван, а другият – очевидно – застрелян от силите за сигурност. Мотивът на нападателите засега не е известен. Учениците са били изведени от сградата на училището и подслонени в околни детски градини, съобщава ДПА.

Младежът, който е открил стрелбата и е бил задържан, се нарича Илназ Галявиев, на 19 години. Той е завършил въпросното училище преди четири години. При задържането си е съобщил, че е заложил и бомба в дома, в който живее. Такава обаче не е била открита, съобщава изданието Baza. Галявиев е притежавал законно регистрирано оръжие, съобщи президентът на Татарстан Рустам Миниханов в ефира на телевизия "Россия 24". Миниханов изказа съболезнования на близките на жертвите, говорейки за "чудовищно престъпление спрямо невинни".

Видеозаписи в социалните медии показаха спасителни екипи, разположени пред училището и хора, които се опитват да помагат. Казан се намира на 720 километра източно от Москва. В Русия учениците тъкмо се завърнаха след едноседмична ваканция. Утрешният 12 май е обявен за ден на траур в Татарстан.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казан - Татарстан

    7 17 Отговор
    Столицата им.Татари хора..

    Коментиран от #2

  • 2 Камикадзе 🛩

    21 9 Отговор

    До коментар #1 от "Казан - Татарстан":

    Не са татари, а Волжки Българи.

    Коментиран от #8

  • 3 Комунист

    24 7 Отговор
    Сталин ги преименува от волжки българи но монголо татари мюсюлмани, но явно предците ни взимат пример от каубоите в САЩ които се трепят в училищата всекидневно там такава новина е рутинна

    Коментиран от #12

  • 4 АМОН

    20 5 Отговор
    Казан – градът на волжките българи
  • 5 Идел Булгар

    7 10 Отговор
    Татарстан 51 Американски щат.

    Коментиран от #7

  • 6 Кан Кубрат

    9 6 Отговор
    Изпих казан кумис с багатур-багаините и създадох град,щото бях пиян.Нарекох го Казан..
  • 7 Камикадзе 🛩

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Идел Булгар":

    Казан ще е американски когато зайците се научат да летят !!! Разбирай никога !!!

    Коментиран от #9

  • 8 ТАКА Е В САЩ

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Камикадзе 🛩":

    ТАТАРИ, ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ, ВСЕ ТАЯ , ВСЕ ОТ ЕДИН ОТБОР ГЛУПАЦИ. РАДИКАЛИ СЪР! МЮСЛИТА ИЗБИВАТ ДЕЦА МЮСУЛМАНИ. АЛАХ Е ВЕЛИК, НАЛИ.

    Коментиран от #10

  • 9 Шегичка

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Камикадзе 🛩":

    О боже... Иронията непозната.
  • 10 Камикадзе 🛩

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "ТАКА Е В САЩ":

    Тъй наречените „татари”, т.е. Волжките Българи изобщо не са радикални ислямисти, както ти се иска. Колкото ние вярваме в християнството, толкова и те в исляма.

    Коментиран от #13

  • 11 Как да

    7 0 Отговор
    не са уточнени,1 убит учител и 6 деца,останалите са ранени,и дано дай Бог се оправят,а тъпото изродче,което в къщи е света вода не напита и в лицея същата мижетурка се оказа голям психопат,врещи на ненормално.Това го показаха и разискваха в предаването "Время покожет". Чак сега погледнах,че източника на информациея е дойче зеле,та ми е ясно защо е това .....много жертви...не се знае колко са....

    Коментиран от #16

  • 12 Алфа Вълкът

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Комунист":

    И аз как ще съм рода с тези питекантропи
  • 13 РАЗБОЙКО

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Камикадзе 🛩":

    А ИНФОРМ БЮРО ДА ПИТАМ- ИМАЛО ЛИ Е АЛАХ, АКБАР???? АЛАХ АКБАР ДА СЕ Е ЧУВАЛО??????МНОГО МИ Е ВАЖНО. ЩОТ СЪМ ГОРД ПРАБЪЛГАРИН ТОЛУП ОТ ШОПСКО- БАНКЯ. АЗ ЩО БЪЛГАРИ СЪМ ЗАТРИЛ БЕЗ ДА СЕ ПУЦА.
  • 14 БАЦЕТО

    6 6 Отговор
    съветски ценности УРА
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Ковид синдром.....Първо пазарува боеприпаси на едро...С маска на уста и нос.... Никой не го пита на война ли ще ходи...После гърми на поразия....Ужас,дано ни опази съдбата от всякакви зверове !Голямата трагедия е,че повечето са деца!!Има и много ранени в тежко състояние!Този е мюсюлманин от салахитите мисля,не е волжки бг!Оставаше да ни изкарат и........
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Как да":

    7 деца 1 учител 21 ранени и още има........
  • 17 това не е вярно

    6 2 Отговор
    в мадър раша не се случват такива работи фейкнюз
  • 18 ФАКТ

    2 0 Отговор
    ..а бе едно нещо знам със сигурност...щом извършилите са учили в същото училище..явно е имало причина да се върнат и да трепят наред..никой не би отишъл да прави подобни извращения за удоволствие и ей така си..всеки е бил в училище в което има едни така наречените тарикати дето тормозят или се подиграват с този и онзи..и ако тези двамата са били точно от тези дето са ги тероризирали като ученици..ами явно са решили да си върнат за тормоза над тях...не че това е начина..но когато човек е на 18 -19 години..едва ли мисли много по този въпрос..а и като цялото младежта стана една такава...откачена надъхана..всеки се има за голямата работа..в допълнение с алкохол дрогата..става много лоша комбинация....такива типове и у нас си ги виждаме всеки ден....просто лудите стана в пъти повече от нормалните хора..
  • 19 Доцента

    3 1 Отговор
    В руската кочина,стават свински неща
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания