Last news in Fakti

11 Май, 2021 15:31 1 353 8

Австралия планира да ваксинира всички желаещи до края на годината

  • австралия-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксинация

От това зависи икономическото възстановяване

Австралия планира да ваксинира всички желаещи до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

Австралия си постави нова цел: до края на 2021 г. да ваксинира всички възрастни, които желаят да се ваксинират, съобщава БНР, цитирайки AFP.

Министърът на финансите Джош Фриденберг заяви, че икономическото възстановяване в страната зависи от "ефективното потискане на вируса". За тази цел, каза той, правителство очаква границите на Австралия да останат затворени до 2022 г. и всички възрастни да получат двете дози от ваксината.

Австралия преодоля пандемията от коронавирус, като ефективно се изолира от останалия свят и предприе поредица от бързи локални затваряния. Но много малко австралийци са имунизирани и има много огнища на заразата, което поражда опасения, че досегашният успех на правителството (при справяне с кризата) може да бъде мимолетен. "Не знаем какво има зад ъгъла по отношение на вируса", каза Фриденберг.

По темпове на ваксинация Австралия изостава от останалите богати страни, като досега е доставила само 2,5 милиона дози, а са необходими 50 милиона за ваксиниране на цялото население. След поредица от проблеми с доставката на ваксини и ваксинирането с AstraZeneca на лица под 50 години правителството в момента води преговори за производство на иРНК ваксини в страната. Фриденберг заяви още, че "неизбежните" разходи ще доведат до нарастване на дефицита до 161 милиарда австралийски долара (125 щатски долара) тази година, което е почти 8% от БВП. Правителството е предвидило 291 милиарда австралийски долара за стимули, свързани с вируси, включително редица намаления на данъците и подкрепа на доходите. Тази сума се равнява на почти 15% от брутния вътрешен продукт.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неймар

    9 1 Отговор
    Ваксините убиват.

    Коментиран от #8

  • 2 Комунист

    9 0 Отговор
    Ново излюпените държави от Америките и Австралия с бели европейци шашкат Русия които са традиционно бяла нация с решението си робите на Запада от Африка и Арабия да заменят белите европейци с тях. На Русия ще им е лесно да унищожат такъв ненормален противник с джендърска мултикултурна теория и смяна на населението им
  • 3 SQUAD GAME 2015

    4 1 Отговор
    Тия австралийци първо да махнат китайските имигранти от там
  • 4 ARMA 3

    7 1 Отговор
    Русия са най добрата нация в света
  • 5 MIB

    5 1 Отговор
    Ние мъже в черно 4 ще превземем Австралия
  • 6 Десислава

    6 0 Отговор
    Ще ваксинира " всички желаещи " Много се радвам че все повече хора, започнаха да задават въпроси за смисъла на това забързано ваксиниране , което уж е по желание а на практика се опитват да задължават боцкането. Това предизвика недоверието на населението към правителството и преди всичко недоверие и разочарование от здравните власти, точно тези които трябваше да ни пазят здравето.
  • 7 Майна

    6 0 Отговор
    Тези ,които се,,боцкат,, без съжаление вече им казвам, че не ги чака нищо добро...Има толкова информация вече, неоправдано е поведението им
  • 8 ARGON

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Неймар":

    Прав си.
    Еврейските медии плашат публиката с лъжливата пандемия. Идеята е да накарат хората доброволно да се набоцкат с отровната ваксина, че и да си платят на еврейската фармацефтична индустрия за нея. За щастие над 90% от народите по света не желаят да се боцкат.

    Юдеите са нашето нещастие.