Last news in Fakti

12 Май, 2021 08:45 1 495 11

Франция иска по-строги присъди за нападения срещу полицаи

  • франция-
  • полицаи-
  • тероризъм-
  • жан кастекс

От известно време правителството се опитва да засили защитата на служителите на правоохранителните органи с нов закон за сигурността, предизвикал големи протести

Франция иска по-строги присъди за нападения срещу полицаи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция планира да затегне своя отговор на насилието срещу полицаи, заяви днес министър-председателят Жан Кастекс на погребална служба за служител на реда, убит при операция за борба с наркотиците миналата седмица, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Отсега нататък насилието срещу силите за вътрешна сигурност ще бъде "специфично нарушение, наказвано по-строго", написа Кастекс в Туитър.

Миналата сряда полицай беше смъртоносно прострелян при проверка на място, известно с разпространението на наркотици. По случая са арестувани четирима заподозрени.

Кастекс обеща, че Франция няма да позволи подобни жестоки и долни деяния да остават ненаказани.

Насилието срещу полицаи е гореща тема във Франция. Преди две седмици и половина служител на реда беше убит близо до Париж от мъж с нож. Следователите разкриха, че извършителят е бил радикален ислямист.

От известно време правителството се опитва да засили защитата на служителите на правоохранителните органи с нов закон за сигурността, предизвикал големи протести. Критиците изразяват опасения, наред с всичко друго, от ограничаване на свободата на медиите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    10 6 Отговор
    И НЕЗАБАВНА СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА ЧЕНГЕ, ПРЕВИШИЛО СИ ПРАВАТА СРЕЩУ НАРОДА!!!
  • 2 Ромска интеграция

    5 3 Отговор
    Ами тя присъдата за нападение над френски полицай, не е ли застрелване в десятката, и при това се изпълнява веднага, на място?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Адолф

    10 7 Отговор
    Полицията трябва да вдъхва респект и страхопочитание. Нападението над полицаи трябва да се наказва възможно най-строго. Дори и да е само вербално. А при опит за съпротива или бягство - огън на поражение. А в гетата трябва да се държи като армейска част на вражеска територия. Това важи в пълна силаи за нашите цигойни.

    Коментиран от #6

  • 5 Цеко сифоня

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ромска интеграция":

    Тц, за съжаление не е. Късно е вече, франсетата изтърваха нещата. Арабелите си правят каквото си искат и полицията не смее да ги пипне.
  • 6 Пак Помисли

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Адолф":

    Ади, това да не ти е гестапо. Сега Ченгетата нападат интелектуалци,а "цигойни" са охранявани и охранвани!

    Коментиран от #7

  • 7 Адолф

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Пак Помисли":

    Интелектуалци ?!?! Къде ги видяхте? В България те са изчезващ вид. На паветата не видях нито един от тях. Може би имате предвид разглезената ни лумпенинтелигенция? Да, такива има много и подобно на цигойните, разбират само от насилие.
  • 8 МАКАРНОНА

    2 2 Отговор
    ДИКТАТОРЧЕТО МАКАРОН ВСЯЧЕСКИ СЕ ОПИТВА ДА ПРИЛАГА ГЛОБАЛИСТКО САТАНИСТКИТЕ ПЛАНОВЕ.А ПОЛИЦАИ КОГАТО БИЯТ УНИЖАВАТ ХОРАТА КАКВО ?ГЛОБАЛИСТКАТА АНТИНАРОДНА ПОЛИЦИЯ ВЕЧЕ Е ФАКТО ПО ГНУСНАТА ЕВРОПА.
  • 9 Париж

    3 0 Отговор
    Да живее Франция!
  • 10 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    КОЛЕГИТЕ НА НАПАДНАТ ПОЛИЦАЙ ДА ДЕЙСТВАТ ПО ПРИНЦИПИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЦАР - БОРИС -| : " НЕГО -ЖЕНА МУ - ДЕЦАТА - СЛУГИТЕ И ЦЕЛИЯТ МУ РОД " !!!!!!!!!!!
  • 11 Доклатят

    2 1 Отговор
    Макаронът и френските глобалисти са не по-малко отвратителни от англо-саксонските. Специално за нас надутият пуяк Франсоа Митеран и Сорос ни доведоха и нетресоха глобализма. Дано френската армия все още да е повече от французи и малко жендъри иначе франсесата са у киреча. Дано Мари льо Пен спечели защото африканосите ще ги доклатаят окончателно. Чест и почитания за френските запасняци.
Новини по държави: