Last news in Fakti

12 Май, 2021 09:39 1 711 9

Жертвите на COVID-19 в Индия надхвърлиха 250 000

  • индия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Според Световната здравна организация индийският вариант на коронавируса е открит в 44 страни

Жертвите на COVID-19 в Индия надхвърлиха 250 000 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рекорден брой смъртни случая от коронавирус са регистрирани в Индия през последното денонощие - 4 205. С тях жертвите на Covid-19 в страната надхвърлиха 250 000.

От началото на пандемията досега в страната са регистрирани над 23 милиона инфекции.

Според Световната здравна организация индийският вариант на коронавируса е открит в 44 страни.

Вариантът В.1.617, който се е появил за пръв път в Индия през октомври, е засечен в секвенции от базата данни GISAID от 44 страни във всичките шест зони по категоризацията на СЗО, съобщи организацията. Отделно са получени уведомления за откриване на този вариант в още пет страни.

Извън Индия най-много заразени с този вариант има във Великобритания.

Този нов вариант е една от причините, макар и не единствената, за сегашната експлозия на пандемията в Индия, която в момента е най-сериозното огнище на пандемията в света. Той беше класифициран като "тревожен" от СЗО тази седмица и в това отношение се присъединява към другите три варианта - британския, бразилския и южноафриканския, смятани за по-опасни от първоначалната версия на новия коронавирус, защото или са по-заразни, или по-смъртоносни, или по-устойчиви на някои ваксини. Индийският вариант е включен в този списък, защото е по-заразен, обясни БТА.

Индия премина прага на 250 000 смъртни случая от новия коронавирус. По данни на здравното ѝ министерство през последните 24 часа в страната с население 1,3 милиард души е имало 4205 смъртни случая, с което общият брой на починалите става 254 197.

Новозаразените са близо 350 000, с което общият им брой става 23,3 милиона. Пандемията изглежда бележи спад в големите индийски градове, но върлува в селските райони, където живеят две трети от населението на страната.

Според някои експерти действителните данни за пандемията в Индия са вероятно много по-високи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    10 7 Отговор
    Нищо работа при население над 1.3 милиарда..
  • 2 CoV TV

    19 8 Отговор
    Да пратим Мангърина на помощ на индийците! :)
  • 3 Васил

    16 2 Отговор
    Ако се направи съпоставка по брой население България и Индия ще видите че у нас смъртността е по висока.

    Коментиран от #6

  • 4 др Гей Билтс

    8 2 Отговор
    Това са нищожни цифри, все едно в БГ да кажат, че са умрели 1000 човека. Гледайте какво ще стане след като ги подкарат с ваксините.
  • 5 ША СЕ МРЕ

    6 1 Отговор
    BBC пуснаха новина, че тоя нов щам не се лови от ваксината и те заразява и през нея, но бързо, бързо я върнаха - явно са избързали с постановката около месец.

    Абе много ще се мре, направо трагедия, здраво ваксиниране му е единствения начин!!!
  • 6 mafiota

    5 11 Отговор

    До коментар #3 от "Васил":

    смъртността е най-вероятно 4-5 пъти по-висока от официално обяваната. това е вярно за целия свят де, просто много хора си отиват дори без да им е направен тест така че реално смъртността от ковид е над 10%, в по-изостаналите страни може и да е по-висока
  • 7 На 2 милиарда население

    6 1 Отговор
    Не е много
  • 8 Истината съм аз

    2 0 Отговор
    Анатоли поредната ти изпълнена с т@потия статия ...хвани излезни виж реалния живот купи си един билет за метрото....а и по между другото ????каква заплата взимаш???
  • 9 Dido

    6 1 Отговор
    При население 180 пъти по -голямо от България 4205 е направо нищожно малко спрямо смъртността която беше в България. И ето цифрите : 180 х 150 / смъртност в Бг./ = 27000 Когато стигнат тази цифра ще разберат какво беше при нас.