13 Май, 2021 13:55 1 337 7

Зелена светлина в САЩ за ваксиниране на 12-годишни с "Пфайзер"

  • сащ-
  • ваксина-
  • пфайзер-
  • коронавирус

От Американската академия по педиатрия съобщиха тази седмица, че в момента децата съставляват 22,4% от всички нови седмични случаи на COVID-19

Зелена светлина в САЩ за ваксиниране на 12-годишни с "Пфайзер" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксинирането на децата от 12 до 15 години вече е официална препоръка от експертите в Съединените щати в областта на общественото здраве.

В понеделник американската Агенция за храните и лекарствата разреши за спешна употреба ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ и при тази възрастова група. А в сряда беше получена препоръка и от Консултативния комитет към Центъра за контрол и превенция на болестите.

След като директорът Рошел Валенски подписа разрешението на Центъра за контрол и превенция на болестите, ваксинирането на децата от 12 до 15 години става официална препоръка от експертите в областта на общественото здраве .

Президентът Джо Байдън приветства гласуваното решение и отбеляза, че това означава, че още 17 милиона души в САЩ ще могат да се ваксинират.

От Американската академия по педиатрия съобщиха тази седмица, че в момента децата съставляват 22,4% от всички нови седмични случаи на Covid-19.

Сега базирайки се на изпитанията включващи над 2000 деца, от „Пфайзер“ твърдят, че ваксината за юношите е на 100% ефективна и с добра поносимост.

В момента няма клинични доказателства, които да предполагат, че ваксините могат да имат дългосрочни ефекти върху пубертета или да причинят безплодие. Според „Пфайзер“ нарушаването на месечния цикъл при жените или при девойките не създава риск от безплодие.

Съветите на специалистите са родителите да разговарят с педиатрите и да насърчат ваксинирането на децата, но за сега 51% от родителите казват ,че се въздържат да ваксинират на децата си.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 0 Отговор
    Долу ръцете от децата уроди!

    Коментиран от #4

  • 2 Някой

    18 0 Отговор
    Явно целта е намаляване на населението. Има доста информация, че РНК ваксините водят до стерилитет - и при мъжете, и при жените.
  • 3 Псевдоним

    11 0 Отговор
    Скоро ще искат да сложат пфайзери и на кучетата че даже и на доматите на двора, само да върви келепира.
  • 4 Абе

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    По принцип си прав, обаче не ми дреме за децата в кравария, особено тези с англосаксонски и афроамерикански произход.......лошото е, че ще се опитат да въведат такава практика навсякъде по света! Геноцидът над обикновените хора на планетата върви с пълна сила!
  • 5 Стар бой

    9 0 Отговор
    Безумието продължава с пълна сила.
  • 6 НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ!!!

    4 0 Отговор
    Докато Светът се осъзнае, че живеем в НЕОЛИБЕРАЛЕН СТРОЙ и НЕОЛИБЕРАЛИТЕ не са си ФАШИСТИ, последиците от щетите, които се нанесат ще са НЕОБРАТКМИ!!! П.П. Плана Ран-Ът(унищожението на България) е измислен и написан от неолибералните СЕКТИ!!!
  • 7 Ваксиниран = СТЕРИЛЕН ;)

    3 0 Отговор
    Бодете наред - ОСАКАТЕТЕ и ИЗТРЕПЕТЕ ДЕЦАТА, уроди лакоми! Всичко се връща!