Last news in Fakti

13 Май, 2021 11:46 1 837 13

САЩ държат и на човешките права, и на ядреното разоръжаване на КНДР

  • северна корея-
  • сащ-
  • ким чен ун

В началото на май Съединените щати обявиха, че ще търсят дипломатически начини да постигнат практически напредък към ядрено разоръжаване на Северна Корея

САЩ държат и на човешките права, и на ядреното разоръжаване на КНДР - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висш американски служител заяви, че САЩ ще продължат да разглеждат въпросите на правата на човека в Северна Корея, като същевременно работят за ядреното разоръжаване на страната, предаде kbs.co.kr.

Даниел Надел, директор на Службата за международна религиозна свобода в Държавния департамент на САЩ, направи тази забележка в телефонен брифинг. Надел каза, че ядрените проблеми са реални и представляват значително предизвикателство. Длъжностното лице подчерта, че няма компромис в разглеждането на въпроси, свързани с правата на човека, или разглеждането на други въпроси от национална сигурност или двустранна загриженост, като добави, че САЩ могат да направят всички тези неща наведнъж.

Брифингът се проведе веднага, след като ведомството публикува доклада за международната религиозна свобода за 2020 г., в който изрази сериозна загриженост относно нарушенията на религиозната свобода в Северна Корея.

В началото на май САЩ обявиха, че ще търсят дипломатически начини да постигнат практически напредък към ядрено разоръжаване на Северна Корея, обявявайки заключението на своя преглед на политиката за Пхенян, започнал скоро след като Джо Байдън встъпи в длъжност като президент на 20 януари.

Външното министерство на Северна Корея настоя, че новата политика на администрацията на Байдън е "враждебна" към Пхенян, тъй като директно обижда ръководството на страната. Според доклада на KCNA Северна Корея се ангажира да даде отговор на неотдавнашните коментари на президента на САЩ Джо Байдън относно състоянието на правата на човека в тази азиатска държава.

Байдън "направи голям гаф", каза Пхенян, предупреждавайки, че отношенията могат да доведат до "по-лоша криза извън контрол".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    21 3 Отговор
    Много забавно, американците държали на човешките права... от кога?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Банг-банг

    13 1 Отговор
    Пръц. Страх ги е. Не могат да окажат натиск и ще му се молят. Жалки са...
  • 4 mi6osp

    14 0 Отговор
    За да няма участта на Хирошима и Нагазаки, Северна Корея държи да се разоръжи ядрено само след ядрено разоръжаване на САЩ.

    Коментиран от #6

  • 5 КОНТРАТА

    10 0 Отговор
    А КНДР пък ще държи Обора да се разуражи тоталнооо...
  • 6 Stefanie 🎲

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    ❤❤❤❤❤💯💯💯💯
  • 7 един от многото

    11 0 Отговор
    Държат на човешките права , дръжки. Затова си трепят поданиците и ги душат като кучета. А колкото до ядреното разоръжаване , да дадат пример , повсеместно разоръжаване на всички ядрени държави или да не гледат в чуждите чинии. От къде на къде Израел ще е ядрена сила , а за Иран и Северна Корея да не може , къде е равноправието?
  • 8 ШиШиШиШи

    3 0 Отговор
    Тия пак ще продават демокрация
  • 9 Той и Горбачэв повярва , и после

    1 0 Отговор
    Виж какво стана с нас. Войски на НАТО - вместо заводи , щастие , идеали и Западни МЕЧТИ ! СВЕТА е една КАСАПНИЦА със законите на ДЖУНГЛАТА ! Не си ли го разбрал - значи си тревопасен. Няма да изкараш дълго !
  • 10 Гост

    2 0 Отговор
    сатанистите (сащ) държали на човешките права и затова гледат и се чудят как да намалят населението на Северна Корея до 2-3 милиона, като всички останали послужат за задоволяване на жаждата от кръв на сащ и гладът за човешки органи, които разфасоват от живи хора и внасят в Сащ.
  • 11 SQUAD GAME 2015

    0 2 Отговор
    На снимката е един диктатор и неговите терористи
  • 12 Сатана

    0 0 Отговор
    На 3 юли 1950 г., по време на Корейска война, четири американски реактивни изтребителя-бомбардировача F-80C Shooting Star се отправят на север и скоро откриват севернокорейски конвой от 90 превозни средства и четири танка Т-34-85, движещи се към предната линия - легендарните "тридесет и четвърти", отличаващи се по време на съветската офанзива през 1944-1945г.
    Американците се хвърлиха върху колоната, изстрелвайки неуправляеми ракети в нея и изсипвайки тежки картечници в нея. Реакцията на севернокорейците беше неочаквана: танковете откриха огън по реактивните самолети. В това обаче няма нищо фантастично: самолетите, като не виждат опасността за себе си и искат със сигурност да ударят цели, полетяха доста ниско над земята.

    Една от тридесет и четири снаряда избухна пред F-80. Резервоарите за гориво на самолета се запалиха и той се разпадна във въздуха.

    Факт е, че снарядите на съветското зенитно оръдие 52-к са подходящи за 85-мм оръдия на съветския танк Т-34-85. Корейските комуни натовариха тези зенитни снаряди с дистанционни предпазители в танковете. Севернокорейците искаха да изплашат вражеските самолети с барабанен огън, когато изглеждаше възможно, и не разчитаха на повече. Това, което се случи по време на битката на 3 юли 1950 г., може да се счита за изключителен късмет.
  • 13 Монтанчанин

    1 0 Отговор
    Абе Американчета,що и вие не се разоръжите ядрено бе.
Новини по държави: