Last news in Fakti

13 Май, 2021 15:46 1 566 4

Италия глоби Google със 100 милиона евро

  • google-
  • гугъл-
  • италия-
  • глоба

Причината е злоупотреба с господстващо положение

Италия глоби Google със 100 милиона евро - 1
Снимка: Shutterstock

Службата за защита на конкуренцията и пазара на Италия глоби американската компания Google с над 100 милиона евро за злоупотреба с господстващо положение. Това бе съобщено в прессъобщение на антимонополния офис, предаде БГНЕС.

"Антимонополният орган глоби с над 100 милиона евро (102 084 433,91 евро) Alphabet Inc., Google LLC и Google Italy S.r.l. за нарушаване на член 102 от Договора за функционирането на Европейския съюз", се казва в изявлението. Според регулатора глобата е свързана с отказа на интернет гиганта да постави в своя цифров магазин Google Play приложение за намиране на зарядни станции за електрически превозни средства.

"Благодарение на операционната система Android и магазина Google Play, Google има господстващо положение, което му позволява да контролира достъпа на разработчиците на приложения до крайните потребители. Следва да се припомни, че в Италия около 75% от смартфоните работят с Android," пише в документа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Arma 3

    7 0 Отговор
    България също трябва да глоби гугъл за монопол и влияние с 4 трилиона евро с тези пари ще се рададат на всички българи по равно
  • 2 Йгкр

    0 7 Отговор
    А ако програмата е била калпава, или има проблем със сигурността? Ама важното е да глобяваме. Тия по-зле от нас.
  • 3 Редови Гражданин

    0 0 Отговор
    И Гугъл се засили и се почна едно плащане .... та го преместиха в другия крачол.
  • 4 Stefanie 🇱🇷

    0 0 Отговор
    Скоро ще има Италианско лято спонсорирано от ФАЩ.
Новини по държави: