Last news in Fakti

14 Май, 2021 09:55 1 868 3

Унгария коригира националния план за ЕС

  • унгария-
  • план-
  • ес

Очаква се скоро да бъде внесен

Унгария коригира националния план за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария успя да коригира националния си план за възстановяване, съобщи ТАСС.

Поправките бяха направени за двадесет дни. Предстои планът да бъде внесен в ЕС.

Той трябва да осигури на страната част от средствата в общия европейски фонд. Все още не са ясни промените в плана.

Той все още не е публикуван в достъпен източник. Унгарски медии съобщават, че той е бил консултиран с европейски представители.

До промените се стигна след среща на унгарския премиер Виктор Орбан с европейския председател Урсула фон дер Лайен. Опозицията твърди, че планът не ѝ е бил представен и че съдържа предложения, които допълнително ще повишат влиянието на управляващите в страната.

Едно от предложенията е средствата, предвидени за университети, да бъдат управлявани от фондации. Унгарското правителство обяви, че няма да кандидатства за нисколихвени заеми, които се предлагат от Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    4 0 Отговор
    Европейската председателка Урсула фон дер Лайен е станала бабе-душица!
  • 2 Брендица

    2 0 Отговор
    Бравос Викторе! Ега и за народо да си предвидил☺
  • 3 Хлъц

    4 0 Отговор
    И най същественото: Категоричен отказ от вземане на кредит! Това е Орбан! Държавник,а не- политик.Преди неговото появяване в политиката,унгарците бяха се сринали до дъното.Хипер инфлация в пъти.Безработица над 36%.Като сред младите-до 30 г възраст гонеше над 28%. Още при първия си мандат,той обяви на народа следното...Имаме страшна безработица.Почти нулеви инвестиции и сибствено производство.Натрупани милиардни кредити.Аз поемам отговорност и обещавам,ако Народа ме подкрепи да направя две неща.През този мандат,да намаля безработицата до 6%.И да започнем заедно да изчистим всички кредити на държавата.Ако бъдем преизбрани,до 8години Унгария няма да дължи един форинт на никого! Ще бъде много,много трудно.Не ви обещавам лесен живот! Но след 8 години,ще променим живота на всеки унгарец!....И го постигна! Нямат един форинт- евро външен дълг.Огромни инвестиции ( инвеститор отива там,където е сигурно) увеличи рязко прираст на населението.С безлихвени кредити за жилище,на всяко новородено ( но и двамата родители да работят без прекъсване) изплащат от 2016 г еднократно помощ в размер на 26 х евро.При три деца,дтржавен фонд покрива изцяло кредит за жилището,ако е изтеглен.Детски градини и ясли за деца- поемат се от общините.МВФ беснее,че последователно им отказва какъвто и да е кредит.Категорично! Затова банкстерите искат да го махнат.
Новини по държави: