Last news in Fakti

14 Май, 2021 17:54 3 953 35

Северна Македония с покана до България

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • покана

Буяр Османия очкава среща с външния министър

Северна Македония с покана до България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министърът на външните работи на Северна Македония очаква скоро да се срещне с българския първи дипломат, съобщи Нова Македония.

Представителят на Северна Македония вече е изпратил телеграма до българския външен министър Светлан Стоев. Очакванията на Буяр Османи е за осъществяването на бърза среща.

Идеята е да се намери споразумение за стартиране на европейските преговори с македонското правителство. Двете страни трябва да обсъдят и приемането на плана за действие.

Това би било важно за действието на Договора за добросъседство. Северна Македония очаква нейният напредък да бъде оценен обективно.

Очаква се тази седмица да бъдат осъществени някои важни срещи. Македонското правителство настоява, че има шанс за начало на преговорите след европейската среща на върха през юни.

Северна Македония ще продължи да работи за осъществяване на тези преговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брендица

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Македонско псе":

    Е бре де бре тиквенико, албанец е Османи от албанската партия в Северна Македония.

    Коментиран от #5

  • 3 Павел пенев

    37 2 Отговор
    Никакви срещи с тези измамници. Те искат да имитират преговори и нищо да не правят по договора за уреждане на нашите отношения. Това са отявлени сръбски агенти,нека да водят преговори с Вучич.

    Коментиран от #7

  • 4 гадно

    32 2 Отговор
    Условията са ясни макетата в прав текст да заявят, че измислената им държава се пръква по заповед на Коминтерна през 1945 г.. От това ще произлезе, че езика и историята за които претендират не са техни и тогава може да се разговаря за всичко.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Брендица

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Оше един тиквеник. Република Македония е създадена защото Любчо Георгиевски е брат на баща ми Евелин Банев Брендо. Те са синове на Маркус Волф Германия и Джуна Грузия. Пак ли не четете че пиша ИСТИНА!!!

    Коментиран от #11

  • 7 Васил Ботев

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Павел пенев":

    Какво окрепване, какви отношения. Колкото и да спориш с някой за имота на дядоти той е един имот с едно минало и една история. Макетата да свирят на Върба
  • 8 бай Даньо

    25 1 Отговор
    Игнорирайте ги тия долни измекари, само студено и резервирано поведение докато не се осеферят къде се намират , какво да правят и какви поведение се иска от тях като кандидат член на ЕС! Мънкитата си мислят че нещата ще станат като със обръщане на някакъв електрически ключ. Без да минат през чистилището на историческата истина , без да признание за генезиса на "идентитетот" и "язика" , изчистване на учебниците от фантасмагориите, обидите и насаждане на омраза към българи (и албанци), респект към паметниците на българската култура писани и материални, спиране на говора на омраза ( напоследък и на иронизиране на България, най-старата държава в Европа! ), поддържане на гробищата на българските войници загинали в Македония ... и така поддържане на тоя курс като държавна политика поне 10 години . България не вярва на сълзи и обещания , сами се поставиха мънкитата в това незавидно положение не ги съжалявайте, нека си изядат гомната. За никаква Европа не са готови.

    Коментиран от #10, #15, #25

  • 9 фен на сидеров

    18 2 Отговор
    тези трябва да презрем с мълчание !!!
  • 10 Брендица

    1 14 Отговор

    До коментар #8 от "бай Даньо":

    Време е да отсвирят такива като твоите коментари. И ще го направят, само гледай

    Коментиран от #34

  • 11 бай Даньо

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Брендица":

    Бюльо Брендице изтрещя напълно! Май ти е прескочила игличката на разваления грамофон на грешната писта на плочата за македония ...

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Брендица

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "бай Даньо":

    Изтрещеняците правят грешната политика в България. Видим резултат. Избраа си на 04.04.2021 чалгар😂 и баш европейските😂 българия извън страната. За последен път история римска ТЕМА България е днешна РСеверна Македония, а България е ТЕМА Македония и Одринска Тракия. Ако не ти е влезнало в ума, оправяй се
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Полковник РУМНО

    14 1 Отговор
    Не на влизането на РСМ в ЕС. Влизането на Македония означава край на българската азбука, писменост и история. Гърция 28 години води преговори с РСМ и накрая успя.

    Коментиран от #18

  • 17 бай Даньо

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "джаич":

    Джиачо , покрай тая пропаганда на велика Бугария ви се дава думата на български форум свободно да си пишете македонските глупотевини. Голяма пропаганда а!? А на македонските медии кога ще имат свободни форуми за дискусия и ние лошите бугари да пишем!? Някой май се страхува от това в Мънкидония!?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бай Даньо

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Х-й":

    Какво не съм разбрал бе мороноид !? Сигурен ли си че не бягам една обиколка пред теб? Българина от доста време не е "най-беден" ( осен в клуба на богатите - ЕС) . Поне не по-беден от сърбите и мънкита които имаха по 1000 марки заплата 86 година ( днес в РСМ СРЗ е 600 евро) , а ние на 13 конгрес на "партията" рапортувахме гордо 210 средна работна заплата. 210 лв. за всичко стигаше защото нямаше нищо... Днес в България СРЗ е 750 евро. Изглежда правим някой неща по добре поне от мънкита и сърбежи , че и от руснаци ( покупателната способност на СРЗ в София е по голяма от Москва) , в сравнение с Турция също сме по богати почти докаросахме да настигнем Гърция докато те вървяха назад ... с тая ментална дри.сня за бедната и нещастна България откъде се напапа от мръсния канал на Кремъл ли!?

    Коментиран от #24

  • 20 Хело

    0 6 Отговор
    Hello my name is Байден от Америка и искам СМ в ЕС до юни ясно!

    Коментиран от #21

  • 21 Брендица

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хело":

    Байдън да си кюта зад океана да не види бръже дъното

    Коментиран от #22

  • 22 един от стадото

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Брендица":

    днеска си много люта бре. А успокой топката. Не виждал ли, че я карат всички на къси пасове и играят катеначо.. Само не казвай, че Ерих Милке ти е кръстник, и затваряме кръга

    Коментиран от #23

  • 23 Брендица

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "един от стадото":

    Ами да наистина АадренаЛидия😂съм днес. Не ми е кръстник. Хобито ми от дете е да чета на различни тематики. Гледах и филми и анализирам прочетеното и гледаното докато не стигна да ми светне защо аджеба се е случило еди-какво си. Разбираш ли защо съм различна от другите жени, интересуващи се предимно от мода, козметика, прически, парфюми и разни дреболии там? И понеже не могат да си позволят вземат та се натресат на някой с пари, нищо че може и дедо да им бъде. Ужас

    Коментиран от #26

  • 24 Пенсионер

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "бай Даньо":

    Да бе, и калинката на комисията за (липсващи) инвестиции взима по 38'000лв./месец заплата! Ами че тя вече влезла в Комунизма, бе БКП-ГЕРБ-другар?! Затова и останалите партийни ханъми и евнуси от БКП-ГЕРБ-харема реват на умрело - искат да им откраднат и конфискуват личния БКП-Комунизъм, който си построиха за наша сметка за 30+ години!
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "бай Даньо":

    Кaквo "игнориране" ? Мaкeтaтa, в гoлямaтa cи чacт, изпитвaт живoтинcки cтрaх дa нe ги пoмиcли някoй тeхeн пoзнaт зa БУГAРAШИ...
    Cвидeтeл cъм нa тaкивa кoмични cцeнки, чe нe знaeш дa ce cмeeш ли или дa плaчeш....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в CМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи.
    В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в CМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия.

    Коментиран от #27

  • 26 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Брендица":

    само не ми казвай, че не приличаш на жена. Харесвам серт жените, но все пак една жена не трябва да се познава само по името и, че е такава. И не е нужно да си непременно инстаграм прима, познавам жени, с които по- ми е приятно да общувам макар да не са такива, от колкото с някои мъже, само по паспорт ''мъже'. Айде и аз да не остана по- долу от теб, снощи ми се обади Мата Хари...Лека вечер
  • 27 бай Даньо

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За почти всичко съм съгласен. Само не вярвам да се случи подобряване на отношението на мънкитата към нас. Мънкитата ще я загубят държавата в следващия водовъртеж балкански или световен или просто албанците ще я федерализират тихо и тия ще се чудят кой път да хванат... Така свършва по един от тия два начина. Те сами се поставят в позиция на наградата за победителите в следващата балканска война или дай боже мирно прекрояване на границите. Мънкитата са зомбирани и няма връщане назад . Те ще предпочетат ако трябва да закрият тоя цирк- държава и да тръгнат изселници към Сърбия (които перверзно смятат за братя) отколкото да погледнат истината в очите за генезиса на идентитетот и язука. Мънкитата зомбирани не разбират че единствения начин да съществува държавата им и идентитетот и язика е гърба на България инак отдавна са изчезнали като народ, инак я разпарчосват гърци, сърби и албанци и закриват тоя цирк , тогава ходи македонствай ... И това идва защото в България отрезвяхме за "братята" и никой няма да си мръдне пръста за тия тоя път. Гледай сеир като ги нагънат албанците следващия път как упорито си стоим на ръцете в България ... ще изглежда като предателство към България да помагаме. Кой ще отиде да умира за тия измекяри!? На кого помагаме, на мънкитата които ни мразят маниакално или на албанците които имат всичкото уважение към нас и ни смятат за стратегически съюзник срещу сърбия!? Честито на мънкитата! Края на пътя!

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "бай Даньо":

    „Омразата” в Република Македония към България е жизнено необходима за тях. При едно стопляне, дори само нормализиране на отношенията с нас , Македония ще бъде ликвидирана от Великите сили пряко, или чрез някои от техните марионетки, Албания, Сърбия или Гърция. България няма да бъде в състояние да я защити.
    Генезиса на разногласията между българите и българите от Македония които се смятат за "македонци" е по въпроса за произхода.
    Има български историци, като например покойният д-р Ганчо Ценов- професор по Стара История на Берлинския Свободен Университет, които защитават тезата за местния (туземен, автохтотонен) произход на българите. От любознателност прочетох доста неща, от по-старите и от по-нови български историци. Склонен съм да твърдя, че цялата тази "история" за аспаруховата орда Българи, потомци на някакви тюркоезични племена от памиро-кавказкия регион е фалшификация с много ясна цел.
    Аспаруховите отряди прогонили и разбили цялата византийска войска? Това е смешно, тъй като за тази битка Империята прекратява всички други кампании и са прехвърлени всички легиони от Египет, Сирия, Мала-Азия.
    То тогава аспаруховите Българи трябва да са били СУПЕРМЕНИ.
    Това е Българско въстание за отхвърляне на византийското иго.
    Именно затова уважавам нашите достойни братя от МАКЕДОНИЯ защото не са се повлекли по измислената история.
    За сега нека ни „мразят”, но всички ние трябва да издигнем авторитета на България на международната сцена. Страната ни да не б

    Коментиран от #33, #35

  • 32 Да почват да пишат Новите Учебници,

    4 0 Отговор
    ГЪРЦИТЕ ГИ ДЪРЖАХА 28 ГОД, ДОКАТО НЕ СЕ РАЗБРАХА!!! А, СЕГА МАКЕТАТА, БЪРЗАЛИ, НИЕ НЕ СМЕ" СПИРКА ПО ЖЕЛАНИЕ" "!!! ДАВАЙТЕ, ЧЕ НИЕ МНОГО БЪРЗАМЕ,!!! НАХАЛНИ!! СЕГА СИ ИМАМЕ НАША РАБОТА, А ТЕ ДА СЕ ЗАХВАЩАТ ЗА УЧЕБНИЦИТЕ!!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Жан

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Брендица":

    Само ти може да свириш узвън земно маке.
  • 35 Фильо от вардар

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Стига изопъчавхте историята, сега пък макетата са пра българи-велики български войни. Срамота!
Новини по държави: