Last news in Fakti

14 Май, 2021 18:50 1 581 21

Народна подкрепа! Според проучване 98% от китайците подкрепят своето правителство

  • китай-
  • си дзинпин

Допитването е направено в сътрудничество със 17 преподаватели от китайски университети, като в него са участвали над 19 000 души

Народна подкрепа! Според проучване 98% от китайците подкрепят своето правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 5 май „Вашингтън поуст“ публикува статия на професор по социология от Йоркския университет, в която се посочва, че китайците подкрепят своето правителство, съобщава Радио Китай.

Тя е базирана на мащабна онлайн анкета, проведена скоро след вдигането на карантината на гр. Ухан през април миналата година. Допитването е направено в сътрудничество със 17 преподаватели от китайски университети, като в него са участвали над 19 000 души.

Според друго проучване на Американската асоциация за изследване на световните ценности от 2018 г., 95% от китайците имат доверие на централното правителство, а 69% подкрепят местните власти.

Настоящата анкета проучва доверието на китайците към правителството на различни нива - от централно до селища. Данните показват, че 98% от жителите на Китай са уверени в централното правителство, като в същото време се е повишила и подкрепата към местните власти.

49% от анкетираните твърдят, че имат по-голямо доверие на централното правителство след началото на епидемията, като само при 6% от тях е намаляла увереността в местните власти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НРБ

    18 8 Отговор
    Навремето,същия процент одобрение имаше и бай Тошо. Беше най достойния управник в новата ни история. Поклон !
  • 2 Така е

    15 4 Отговор
    Подкрепата на китайците към правителството е факт!!! Китайците вече се пенсионират на 55,а китайките на 50г!!!Има ли нещо общо с кочината в която трябва да имаш 40г стаж.. а ако имаш да не ти достигат точки за пенсия!???

    Коментиран от #5, #10

  • 3 Утре да не пише,

    7 14 Отговор
    че 2% от населението на Китай е изчезнало безследно?! 🤨🤔😉😄😆😂🤣
  • 4 Анон

    7 13 Отговор
    И в Северна Корея също ;)

    Коментиран от #6

  • 5 въпросче

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    и ти можеш ли да си отговориш защо е така или не ??

    Коментиран от #8

  • 6 Там, щат не щат,

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Анон":

    трябва да са 100%.🤔🤨😄😆😂🤣
  • 7 Кире

    1 0 Отговор
    Пак се мешат.
  • 8 Отговорче

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "въпросче":

    Можем да ти кажем, ама ще пропуснат ,че българин ако е начело на Китай, държавата ще фалира за няма и месец! Национални особености на крадливодт и некадърност!!!
  • 9 No Exit

    3 4 Отговор
    При Председателя Мао подкрепата беше 105% - един милиард китайци 50 милиона врабчета.
  • 10 No Exit

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Абе те в Китай направо се пенсионират още преди да се дипломират. Е тва е мечтата на комуниста!

    Коментиран от #12

  • 11 Хехе

    8 6 Отговор
    Ами как няма 98% от китайците да подкрепят правителството си, като гледат какъв упадък и отпадък сме в Европа и САЩ!
  • 12 Може ,да!

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "No Exit":

    Може и да е мечтата на комуниста , но е реалност!!!А в кочината ...не е така!

    Коментиран от #20

  • 13 no name no face no number

    1 1 Отговор
    Абсолютно верно и с мене та 100% :)
  • 14 Оня

    3 9 Отговор
    Особености на китайската кочина ...ха ха ха . И как само 98% , това е провал за Син Дзин ПИН Мин трът :):):)
  • 15 Естествено

    12 2 Отговор
    Икономиката им е първа на практика, без външен дълг, а не като САЩ с трилиони заем и си печатат пари без покритие. Китай има за цел да премахне бедността до 5 години, а в САЩ е пълно с бездомни.
  • 16 НОВО ПЕТ

    3 0 Отговор
    КАТО ПРИ БАЙ ...ТОШО
  • 17 mi6osp

    7 1 Отговор
    В Китай от над 2500 г. съществува на практика само еднопартийна политическа система и еднопартийно управление. Еднопартийната система осигурява големи периоди на стабилност с редки преходни периоди и кризи, докато дву- и многопартийната системи осигуряват чести преходни периоди и кризи.При еднопартийната кризите настъпват при забавена смяна на поколенията в ръководството на държавата, но Китай вече преодоля този проблем.
  • 18 Иван

    5 1 Отговор
    Всички са добре това е добре тук никой не е добре това не е добре
  • 19 ARMA 3

    3 2 Отговор
    98% същите като тия които се удавиха да спасяват портрета на Ким Чен Ун, 95% за централното правителство което е силно преувеличен процент. Малките 69% се доверяват на месните власти от комунистическата партия, като само преду година са вярвалби в месните едвам 49% като за целия период на пандемията има 6 % покачване тоест истината е че ако имаше свобода на словото Комунистите би трябвало да имат под 1% доверия което е същината за бедния Китай който се назобил за да дръпне пред САЩ
  • 20 Шамара

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Може ,да!":

    На следващото преброяване ще са с 2% по малко!
  • 21 Баце

    0 0 Отговор
    Краварника ще бере ядове. Деменцията дали ще издържи на напрежението? Транквиланти му е майката, сълзи и вопли, а долара бавно и полека става амбалажна хартия. Да се учат на трудови навици.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания