Last news in Fakti

14 Май, 2021 21:25 3 006 55

НАТО очаква мрачни перспективи с Русия и предвижда възпиране и санкции

  • нато-
  • русия-
  • санкции-
  • йенс столтенберг

Западът трябва да продължи санкционния режим срещу Москва, но да го преразгледа, ако Кремъл промени политиката си, се казва в документа

НАТО очаква мрачни перспективи с Русия и предвижда възпиране и санкции - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отношенията между Русия и Запада са на много ниско ниво и перспективите са мрачни. Това се посочва в доклада за противодействие на Русия, представен на сесията на Парламентарната асамблея - ПА на НАТО, открита в Брюксел в петък, съобщава ТАСС.

"Отношенията между Русия и Запада в момента са на ново постсъветско ниско ниво, а перспективите за ново рестартиране на отношенията в най-добрия случай са мрачни". Документът посочва, че "предпазливият подход на НАТО към Русия в две посоки (диалог и възпиране) вероятно ще бъде потвърден в новата стратегическа концепция", която алиансът възнамерява да подкрепи на срещата на върха през юни.

Западът трябва да продължи санкционния режим срещу Русия, но да го преразгледа, ако Москва промени политиката си, се казва в документа. "Да продължи да прилага санкции, ако Москва не преразгледа дестабилизиращото си поведение и нарушенията на правата на човека. Въпреки критиките, че санкциите не са принудили Русия да спре с предишните си агресивни действия, те всъщност действат като възпиращ фактор, тъй като това увеличава цената на враждебните действия на Русия. Санкциите явно са допринесли за влошаването на инвестиционния климат в Русия, повлияха на стойността на рублата и забавиха икономическото развитие", се казва в доклада.

В същото време, според ПА на НАТО, "подходът на Запада към санкциите трябва да бъде гъвкав и готов за преразглеждане, ако Русия промени своята подривна политика". "Освен това санкциите са важно средство, чрез което евроатлантическата общност може да изпрати политически сигнал, че безразсъдното и агресивно международно поведение и системните нарушения на правата на човека са неприемливи."

"Важно е да се поддържа тясна координация между САЩ и ЕС, тъй като санкциите им се допълват и засилват взаимно", посочва докладът. Когато се налагат индивидуални санкции срещу руски граждани, Западът трябва "да се консултира с представители на руската демократична опозиция".

Парламентарната асамблея на НАТО е създадена през 1955 г. и не е част от структурата на алианса. В нея участват 269 парламентаристи от 30 държави от алианса и 91 представители на 11 държави партньори. Докладите и резолюциите ѝ нямат нищо общо с дейността на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    99 4 Отговор
    НАТО ще възпре .... оная ми работа.

    Наздраве!

    Коментиран от #3

  • 2 Нато

    87 4 Отговор
    Е нападателен военен блок
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЗА 3ти ПЪТ

    80 5 Отговор
    ПАК СМЕ ОТ СТРАНАТА НА ...БУЛКАТА !

    Коментиран от #20

  • 5 Да бе

    71 3 Отговор
    Нагласени истории за детската градина. Байдън прекалява с конспирациите.
  • 6 Сатана

    91 6 Отговор
    Крайно интересно е как НАТО възнамерява да възпре 58ма Гвардейска армия ,която мина през Грузия като на парад и то в най—жалкия за Русия период на разпад? Путин и Шойгу направиха показно как за има—няма 3 дена 150 000на армия се изнесе на позиция от вътрешноста на Русия до Украинската граница.НАТО реагира като ощипана мома,започна да цвили от страх .Смешници,зорлен ни направихте Русофили с тези двойни стандарти.

    Коментиран от #8

  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    62 3 Отговор
    НАТО е смокиновия лист зад който САЩ развяват голотиите си‼
  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    68 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана":

    Натовски войски не намериха Дунав мост с табели, навигация и карти ‼

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ланс Линк

    42 1 Отговор
    Толкова глупости събрани на едно място
  • 11 Горе МОЧА

    41 9 Отговор

    До коментар #3 от "Долу МОЧА":

    Българското фашистко правителство на Борис Три и 5та Българска армия като съюзник на Хитлер във войната окупира Македония и Беломорска Тракия и подлага местното Българско население на терор и убийства.Затов и до днес синонимът за Българин е убиец по тези краища.Гордееш ли се като наследник на фашисти щото явно си такъв?

    Коментиран от #15, #34

  • 12 Сатана

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Значи РЕБ наистина работи?Ти да видиш.Качен на сателит...хахаха
  • 13 Loop

    48 2 Отговор
    Само един въпрос къде е НАТО докато се избиват деца в Палестина Ирак и Сирия или НАТО е само за Русия ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Да бе

    16 7 Отговор

    До коментар #11 от "Горе МОЧА":

    Ти си герберче. Поплачи си, давай по-надолу.
  • 16 Натю

    34 1 Отговор
    Се обърка в Българив не взе завоя и отиде в Разград, пък Русия е близо 16 млн квадратни километра, един завой и си на 2000 км

    Коментиран от #42

  • 17 Коментар

    46 2 Отговор
    Съвет към журналистите!
    Когато цитирате какво са казали от "Нато", уточнявайте се, че става дума за еднолично решение на сащ!!!
    От край време е ясно на всички, че т.нар. "алианс" е всъщност каквото кажат началниците от сащ! Нито Великобритания, нито Германия, нито Франция, могат да наклонят везните за дадено решение на сащ, а какво остава за миниатюрни членове като България и Македония!
    С други думи в момента целия ЕС изпълнява интересите на сащ, които се опитват да ни вкарат във война с Русия!
    Така, че вън сащ от Европа!!!!

    Коментиран от #48

  • 18 Stefanie 🎲

    47 2 Отговор
    Зашо Русия да е агресор и нея да я възпират? Я си направете справка след 1989 г до сега ФАЩ колко войни без съгласието на ООН подхванаха, в колко държави цари абсолютен хаос след тяхна намеса колко народ избиха, колко правителства подкупват, подслушват и изнудват?

    Коментиран от #21, #40, #44

  • 19 Чичо

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Долу МОЧА":

    Виж ся малко ги буркаш двата щата, Ленин е дребен философ, де никой ме му е обръщал внимание, ама Троцки докарал едни пари от другите Евреи с Хазарски корени, де са имали конфликт с Романови и изведнъж тяхната идеология на Леви Мордехай Маркс се реализира, търсили са мъст спрямо Царската фамилия тогава. Що мислиш, че 90 процента от първото Политбюро са Евреи?
  • 20 Тази дупка

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЗА 3ти ПЪТ":

    Вече я имате та ла минете само с по едно възелинче 😉
  • 21 Чичо

    25 2 Отговор

    До коментар #18 от "Stefanie 🎲":

    Навсичко отгоре Украина е била винаги в Царска Русия още от създаването и, дадоха и независимост и Руското население ли да изоставят? А Фащ купили половината щати от Наполеон, другата половина с война от Мексико и 30 години вече всичко тяхно
  • 22 До НАТО.....

    26 1 Отговор
    "Миротворците" от НАТО няма ли да вземат мерки в Палестина където в момента се избиват цивилни граждани и се разпалва пълен военен конфликт?
  • 23 ARMA 3

    5 8 Отговор
    Бяхме добре с Русия защото нищо непроизвеждахме без помоща на Москва, но Запада трябва да приобщи тия бели самозабравили се и да ги върнат към белите държави към които им е мястото, само че не трябва да се излагат като с Борис Елцин
  • 24 tato

    10 0 Отговор
    Само 1 държава в НАТО очаква и се надява на това
  • 25 jorj

    1 14 Отговор
    Само така!!! С убийците трябва да се действа твърдо и безкомпромисно.!!!!!!!!!!!!
  • 26 Сандо

    18 1 Отговор
    Тия са изпаднали в страхова невроза.Ами предайте се,бе,може и да ви олекне.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Yamaha

    17 2 Отговор
    Руснаците не са от търпеливите скоро може да няма НАТО и партньори! Не желателно да се изнудва и шамтажира Руската Федерация да не стане исреа инфекция.
  • 29 Сух

    26 2 Отговор
    Не ви ли е срам бе, Русия дойде да ни освободи, да има България, а ние в момента помагаме да я разруши.. Нямам думи!
  • 30 баба ти от бг

    2 1 Отговор
    ей не изтривай! ние Българите пак ще сме първи
  • 31 баба ти от бг

    3 1 Отговор
    писах 27 - ми ном и някой ме изтри! Никой няма право да изтрива Българската история- 14 000 год преди 1- ви век!!!!
  • 32 БОЛШЕВИК

    18 2 Отговор
    Не ми е ясно, какво искат тия западни изроди от Русия!
    Само дърпат баба Меца за опашката. Русия може без запада, но запада не може без Русия.
  • 33 баба ти от бг

    3 0 Отговор
    този, който ме изтрии на 27 ном да иде да прибере догановци и маджовци на цюр. езеро с нещастните бълг. пари от Панама пейпърс, беееее!!!!!
  • 34 Онзи

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Горе МОЧА":

    И затова България изплащаше репарации на Гърция до 1964г. В размер на 45 милиона долара и тогава в родината на трапезата нямаше агнешко месо.
  • 35 Герд Мюлер

    15 3 Отговор
    Мисля, че най-добрата тактика на САЩ и ЕС спрямо Руската Федерация е да не се занимават с нея. Всеки непредубеден наблюдател ще види, че Западът счита Русия за боксова круша, върху която може да тренира разни удари. САЩ и ЕС трябва да се "затворят" в собствените си "черупки" и да се занимават със собствените си проблеми, а не да "гледат в канчето на съседа". Колкото повече се занимават с Русия, толкова по-силна и сплотена става тя. Така руското стегнато общество започва да се откроява и все повече да се различава спрямо разложеното "демократично-либеарлно-джендерско-соросоидно" западно общество. Затова препоръчвам с Русия да се води само смислен равноправен диалог. Но именно това не могат или не искат САЩ и ЕС за да могат да си развиват своята военна промишленост, с която уж ще въздържат Русия. В резултат на това Русия също развива своя военен потенциал и кръгът се затваря, от който няма излизане. Всъщност излизането е нова Трета Световна война, която ще унищожи цивилизацията.

    Коментиран от #39

  • 36 Удри Вова

    14 2 Отговор
    Този път НАТО са прави.Наистина перспективите им са мрачни.
  • 37 ГруЮ

    5 0 Отговор
    Министерството на истината се занимаваше с информацията, забавленията, образованието и изкуствата. Министерството на мира се занимаваше с войната. Министерството на любовта поддържаше законността и реда. А Министерството на изобилието отговаряше за икономиката. Джордж Оруел “1984”.
  • 38 ужас

    16 3 Отговор
    Наистина перспективите за НАТО са мрачни. Един Циркон от 1500 км праща на дъното цял самолетоносач за броени секунди. Авангард достига САЩ за 20 мин. Посейдон се движи с 200 км в час на дълбочина 1 км и при взрива предизвиква 300 м цунами. В момента Германия може да мобилизира едва 200 танка, Англия има само 15 действащи кораба, България има още ненарисувани 8 самолета. Испания преди години построи собствена подводница, но поради заместването на милиметри с инчове в документацията, когато я потопиха, тя след това не можа да изплува. Мрачни са перспективите. Сенатската комисия е установила, че проблемите с хиперзвука се дължат на това, че САЩ не разполагат с материал, който да издържа на тези температури. Мрачни са перспективите.
  • 39 ГруЮ

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "Герд Мюлер":

    И да искат - не могат. В свят на намаляващи реални ресурси, страна притежаваща 30 процента от всичко от за което се сетиш и с население от само 140 милиона им вади очите.
  • 40 😂😂😂😂

    2 17 Отговор

    До коментар #18 от "Stefanie 🎲":

    Питаш.. защо Русия да е агресор???.. ами защото е агресор ма пача. Колко войни били направили САЩ..колкото трябва, а твоята любима Русия ще бъде смачкана икономически от САЩ и ЕС, ако не променят политиката си.

    Коментиран от #41, #55

  • 41 пача

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "😂😂😂😂":

    Отговори защо е агресор.

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 😂😂😂😂

    1 6 Отговор

    До коментар #41 от "пача":

    Тц..тц..и това ли трябва да ти се обеснява???
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 казах

    2 0 Отговор
    една истина, макар и не съвсем приятна. Не съм псувал или ругал никого, нямаше дори намек за обида към когото и да е. Защо бях изтрит? Заради тъжната истина ли?

    Коментиран от #46

  • 46 Мммммм...

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "казах":

    Кажи я пак.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 А ти какво искаш

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "Коментар":

    Да се ръководи от интересите на русия ли?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Абе тея

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "123":

    По нарисувани танкове ли стрелят? Сега разбирам, защо са ни пробутали хартиени самолети.
  • 51 Гошо

    4 1 Отговор
    То НАТОвците оставаше да кажат че перспективите за отношенията с Русия са добри ,а стане така а останаха без заплати
  • 52 big

    3 1 Отговор
    Явно акъла им не е дошъл на място! Нито са в състояние да ги възпрат, нито санкциите ще помогнат! В паметта на руснаците са все още тези над 22 милиона загинали във ВСВ, така че те въобще не мислят за война, но ако ги нападнат - вече не се знае къде ще спрат и колко от тези умници - държави членки на НАТО, ще останат на белия свят!
  • 53 ARGON

    2 2 Отговор
    НАТО са частна еврейска армия и изпълнява юдейски заповеди.
    Стар еврейски трик е да вадят кестените от огъня с чужди ръце.
  • 54 Костова

    1 2 Отговор
    Подходът на Америка е налагане на санкции на Русия без никакъв диалог, нито после, нито преди санкциите. Има само размахване на пръст от позиция на силата. А тази тяхна позиция в последно време е доста разклатена. Русия пък дръпна напред много от елинските времена. Някои управленски кадри в САЩ още не могат да го проумеят.
  • 55 246

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "😂😂😂😂":

    Да живеят свободните пазарни и икономически отношения между държавите! САЩ се стреми да смачка всеки, който не изпълнява техните инструкциите . Откъде накъде огромна страна с направо неописуеми ресурси ще трябва да си променя политиката само защото на гериатрията от САЩ така им се иска?