Last news in Fakti

15 Май, 2021 09:41 1 408 2

Възможен е недостиг на ваксини заради Covid кризата в Индия

  • индия-
  • ваксини-
  • коронаавирус

Делхи задейства различни мерки

Възможен е недостиг на ваксини заради Covid кризата в Индия - 1
Снимка: БГНЕС

Заради кризата с коронавируса в Индия е възможен недостиг на ваксини и на активни вещества за други медикаменти, прогнозира професор Радж Балаира в интервю за БНР.

Той предупреди, че ваксините за държавите от Африка се произвеждат именно в индийски фабрики, както и съставките на много ключови лекарства в световен мащаб.

„Индия задейства различни мерки, с които да контролира и дори да блокира износа на материали, свързани с пандемията. Става дума не само за лични предпазни средства като маски и ръкавици, но и за активните вещества, които се използват за производството на лекарства. Ако Индия ограничава износа си на вещества и ваксини за африканските държави на юг от Сахара, ще наруши процеса на ваксинация на тяхното население“, каза Радж Балаира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    1 0 Отговор
    А бе хора , защо тая година нямаше грипна епидемия ? Да не би короната да е изяла грипа ?
  • 2 Др хаус

    0 0 Отговор
    Данчо от село лешница ,,директоро,, на срзи ще.достави тирове с ваксини вервайте му