Last news in Fakti

15 Май, 2021 10:42 1 157 4

Салвини няма да бъде съден

  • грегорети-
  • кораб-
  • мигранти-
  • матео салвини

Така днес бе сложена точка по този случай

Салвини няма да бъде съден - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър на Италия Матео Салвини няма да бъде изправен пред съда по случая с мигрантите, спасени от кораба „Грегорети“.

Решението бе взето вчера след почти двучасово съдебно заседание по предварителното изслушване по случая, провело се в аулата-бункер в затвора на град Катания, отбеляза БНР.

За съдията по предварителното изслушване Нунцио Сарпиетро работата на бившия министър е била законна последица от безспорен политически избор и не представлява престъпление.

На предишните предварителни заседания, както защитата, така и прокуратурата на Катания, бяха на мнение, че Салвини не е нарушил международните конвенции, съответните решения са били съгласувани с правителството.

Както и че в неговата позиция не може да се говори за отвличане и престъпление заради забавяне приемането на 131 имигранти на италианска земя от кораба на бреговата охрана „Грегорети“ през юли 2019 г.

Така днес бе сложена точка по този случай.

През септември обаче в Палермо Салвини ще бъде съден по делото с корабът Open Arms, спасил 147 мигранти през лятото на 2019 г. Обвинен е в отвличане и за неизпълнение на служебните си задължения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БУЦИ

    3 1 Отговор
    ЕЕЕХ, ДЕ И ЗА МЕН ДА Е ТАКА.....
  • 3 трясъ

    0 6 Отговор
    Това не е наш проблем. Италианците да се оправят със Салвини.
  • 4 Синго

    1 3 Отговор
    Що Ве, осъдете го Ве??!!!!
Новини по държави: