Last news in Fakti

16 Май, 2021 11:03 3 170 25

Атакуваха къщата на лидер на Хамас в Газа

  • израел-
  • палестина-
  • хамас-
  • удар

Палестински екстремисти от ивицата Газа са изтреляли за няколко часа след полунощ 55 ракети срещу градове в Централен и Южен Израел

Атакуваха къщата на лидер на Хамас в Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелската армия съобщи, че през нощта е нанесла въздушен удар по дома на шефа на политическото бюро на Хамас в ивицата Газа Яхия Синуар, без да уточни дали той се е намирал там, предаде Франс прес. Армията "атакува дома на Яхия Синуар и на неговия брат терорист", написа пресслужбата на армията Туитър, където публикува и видеоклип, показващ разрушената сграда, потънала в облак прах.

На 15 май израелските ВВС унищожиха дома на заместник-шефа на политическото бюро на Хамас в ивицата Газа Халил ал-Хая, кято изстреляха няколко ракети по жилищната сграда в района Ат Туфах в град Газа, припомня ТАСС. Пресслужбата на израелските сили за отбрана публикува днес списък от трийсетина имена на водещи фигури от радикалните движения Хамас и "Ислямски джихад", ликвидирани от Израел от началото на военната операция преди една седмица.

Палестински екстремисти от ивицата Газа са изтреляли за няколко часа след полунощ 55 ракети срещу градове в Централен и Южен Израел, а в отговор израелските ВВС са пуснали най-малко 100 бомби върху тунели и бункери на Хамас в централната и северната част на ивицата Газа, съобщиха военни източници за израелското радио Кан. Естремистите от ивицата Газа от 10 май насам са изстреляли по посока на Израел, по данни на израелската армия и медиите, около 2,9 хиляди ракети, като 90 % от тях са били прехванати от системата за ПВО "Железен купол", а над 400 са паднали на територията на анклава, анклава, без да прелетят през границата. В отговор израелските сили са унищощили около 700 военных обекти на радикални рганизации на територята на палестинския анклав. По последни данни в резултат от разменените ракетни удари от израелска страна са загинали най-малко 10 души, в това число две деца, а от палестинска - около 150, включително 40 деца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробище

    24 2 Отговор
    тоя няма ли си някое гейче като георг да го пази пред къщата
  • 2 free Palestine

    45 52 Отговор
    "Палестински екстремисти" - какви екстремисти, вие нормални ли сте? Хората си искат земята, не щат да живеят оградени с бодлива тел и бетонни стени, на все по-малка територия.

    Коментиран от #6, #14, #23

  • 3 Хахаха

    46 13 Отговор
    Израел съобщи вчера на журналисти от водещи световни медии, че готви сухопътна офанзива. Целта е била да ги накарат да излязат от укритията си, за да подготвят защитата. Те ги проследиха със сателит и ликвидираха много от тях в тази операция. 160 самолета бяха изпратени.

    Чалмарите са прсти ... много и винаги.
  • 4 В.Г.З.

    12 0 Отговор
    "изтреляли" - изСтреляли!!!
  • 5 Някой

    33 47 Отговор
    И това ако не е военно престъпление... Къща, където живее лидер на една от страните заедномсъс семейството си.
    Представете си какво ще стане, ако палестинците нападнат резиденцията на израелския премиер. Ще има вой от западните медии, закани, безконтролно избиване на циволни палестинци... Проява на демократични западни ценности.
  • 6 я па тоа

    49 16 Отговор

    До коментар #2 от "free Palestine":

    наричаш тия ислямистки мaнгасари хора ? :)

    Коментиран от #11

  • 7 гласност

    28 2 Отговор
    И какво интересува българина този конфликт.
    Кажете как покачват със 17% токът и парното в България.
  • 8 Ционист

    14 44 Отговор
    Евреите обожават да убиват децата на своите врагове. Погледнете само евреиските ритуални убийства над Християнски деца!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Моли се да го има исраел, моли се, те идраелците също се молят за теб...смеш-ник!

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    12 39 Отговор

    До коментар #6 от "я па тоа":

    Ти какъв си бе? Човек ли си?Ако някой дойде дажти вземе панелката, какво ще правиш, а, ще му даваш хляб и сол ли???
  • 12 Хахаха

    34 11 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Само чудовища антихристи, като комунисти, руснаци, русофили и част от арабите ( защото повечето подкрепят Израел!!!) могат до подкрепят терористи ислямисти
  • 13 Грую

    9 32 Отговор
    Сега ми е интересно кога ще се включат оон, организации за правата на човека, ес, белите каски и Ватикана. Щото досега нищо не се чува от тях.
  • 14 ManofTomorrow

    43 12 Отговор

    До коментар #2 от "free Palestine":

    Тази земя НЕ Е тяхна!! Колко пъти им бе предложен мир, както и да им бъде установена независима държава? Колко? Поне 5. Първият от които разпределението беше изцяло в полза на Палестинците, но всеки път отказват с ултиматума, че не искат да признаят Израел и искат цялата земя за себе си. Е няма такъв филм мой човек , съжалявам. Израелците имат история на тази земя много преди арабите. Да не говорим и че те не са реалните собственици на тази земя от поне 700 години, какъв го дирят сега? Нещата са прости - или мир и общо съществуване, на което Израел се съгласи 100 пъти, или ще бъдат сринати със земята.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Никола Тодоров.

    11 32 Отговор
    Едно не мога да разбера !Когато в България някога хората се бореха за своята свобода от робствата бяха герои сега са сепаратисти и терористи.

    Коментиран от #19

  • 17 Грую

    12 38 Отговор

    До коментар #14 от "ManofTomorrow":

    От времето на римската империя до края на първата световна война на тази територия е имало само араби. Дали са се наричали османи или турци или други там, просто там не е имало евреи. Какво е било преди 2000 години си е било за тогава

    Коментиран от #18

  • 18 ManofTomorrow

    37 3 Отговор

    До коментар #17 от "Грую":

    Аха, демек си избираш точка във времето от която започваш да зачиташ историята, така ли да разбирам? Удобно... Само че работите не стават така. Викаш няма разлика м-у тогаващната властваща османска империя и днешните палестинци .а ? Без коментар... Когато евреите започват да се връщат и заселяват обратнно по тези земи, не го правят със сила, а със благословията на местното управляващо население, било то Османци или Британци, че и си плащат за земята! Арабите са тези ,които вдигат първи ръка. Фактите ,че евреите са обитавали тази територия и имат право да живеят на тази земя няма как да бъдат зачеркнати. Влиянието на холокоста същп не може да се пренебрегне. Не е като да са се настанили със сила на територия ,която никога не е била тяхна. Всеки има право да се бори за оцеляването си.

    Коментиран от #20

  • 19 ManofTomorrow

    39 2 Отговор

    До коментар #16 от "Никола Тодоров.":

    Това не е същото. България не се е борила с враг ,който има легитимна история на тази земя и е искал да съществува заедно с нас мирно, а с империя която е властвала над нас. Размърдайте го малко сивото вещество бе, толкова ли е трудно ? Явно да....
  • 20 Грую

    2 35 Отговор

    До коментар #18 от "ManofTomorrow":

    Османците са обитавали тази територия много по-дълго от евреите. Кой ли не е бил там, при това по-дълго от тях. Защо това е точно еврейска земя? Щото го пише в тората ?Как беше лафа? Историята не е миналото, а разкази за миналото.

    Коментиран от #21, #24

  • 21 ManofTomorrow

    33 2 Отговор

    До коментар #20 от "Грую":

    Не, не защото го пише в книга, а заради безброй признатите доказателства от всякакви историци ,че това е така. А и когато се края на 19ти и началото на 20ти век се заселват лека полека, да не би да са инвазирали османската империя? Не са, дошли са мирно и са били приети. И не само това, но и са продавали въпросните земи. Точно Ционистите ,които всички плюят безпричинно чисто и легитимно са си купили земята от местни Египтяни собсвтвеници. Какво търсиш след това, като си го продал? Това им е проблема на арабите, че не са един народ ,а 6 различни в спор за парче земя и всеки е с неговите си претенции. Смешното е ,че дори Израел магически да се изпари от картата, тези диваци пак ще се сбият за тази земя, защото всеки си проследява историята до нея. Сирия, Египет, Ливан, Саудитска Арабия, Йордания и Палестина, всички са се опитвали по един или друг начин да се докопат до тая земя след като Великобритания и Франция вдигнаха гълъбите.
  • 22 Боко

    0 34 Отговор
    Терористите са Израел а не палестина
  • 23 Историк

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "free Palestine":

    Хайде попрочети малко история и виж дали Юдея е палесктинска земя. Тия са местните цигани и арабите не ги искат. Въпреки това евреите ги обгрижват и им дават работа. Ако си стоят мирно всичко ще е на ред. Имат си ивицата Газа и тук таме палестински градчета и села из западния бряг на река Йордан. И това им е много. Но да обстрелват градове, е като да хапеш ръката, която те храни. Йерусалим си има зоните за различните религии. Естествено е държавата Израел да расте. Столицата и е Йерусалим и е нормално да се застроява, благоустроява и т.н. Никой не гони циганите . Но щом пускат Хамас и им позволяват да ги радикализират ще си ядат боя и на края ще станат бежанци на 100%.
  • 24 3445

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Грую":

    Погледни си червените лайкове. Много чи-фу-ти те четат. Остави ги и без друго еврейският род ще се затрие. Писано му е и нищо не може да спре процеса.
  • 25 безгрижния

    1 0 Отговор
    на мен ми се струва че българският народ е на изчезване и станаха малцинство