Last news in Fakti

17 Май, 2021 11:11 4 306 48

Палестинци от Газа: Най-смъртоносният ден

  • израел-
  • палестина-
  • хамас-
  • смъртоносен-
  • загинали-
  • убити-
  • деца-
  • палестинци-
  • война-
  • ивица газа

Представители на Газа заявиха, че 42 души, включително 16 жени и 10 деца, са загинали

Палестинци от Газа: Най-смъртоносният ден - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Палестинските власти в Газа заявиха, че отминалата неделя е най-смъртоносният ден, откакто започна размяната на удари с Израел, предаде агенция БГНЕС.

Над 40 души са били убити при последните израелски въздушни удари срещу Газа, казват служители. Армията на Израел заяви, че палестинските бойци са изстреляли над 3000 ракети по Израел през последната седмица. Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антонио Гутериш предупреди, че по-нататъшните боеве могат да вкарат региона в "невъзможна криза". Той пледира за незабавно прекратяване на "крайно потресаващото" насилие.

Рано тази сутрин израелските военни самолети нанесоха 80 въздушни удара по няколко района на Газа, малко след като бойци от Хамас изстреляха ракети срещу южната част на Израел. ООН също предупреди за недостиг на гориво в Газа, който може да доведе до загуба на мощности на болниците. Лин Хейстингс, заместник-специален координатор на ООН за мирния процес в Близкия изток, заяви пред Би Би Си, че е призовала израелските власти да разрешат на ООН да внася гориво и помощи, но е получила отговор, че това не е безопасно.

Представители на Газа заявиха, че 42 души, включително 16 жени и 10 деца, са загинали в израелските въздушни удари в неделя. Десет души, включително две деца, са убити при ракетни атаки срещу Израел от началото на боевете миналия понеделник, казаха израелските власти. Общият брой на загиналите в Газа сега възлиза на 188 души, включително 55 деца и 33 жени, 1230 души са ранени, според контролираното от Хамас здравно министерство. Израел заяви, че сред загиналите са десетки бойци на Хамас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    30 63 Отговор
    интересно палестинците в газа кво очаквага?че след като изстреляха над 3000 ракети евреите ще им пратят цветя и рози ли?ивицата газа е толкова пренаселена че няма как да се спестят жетвите предвид че цивилни и военни са оплетени и типично по арабски укрития има само за военните.цивилното население е оставено на произвола.естествено българския посткомунист мрази евреите еи така щото сорос е евреин и сега ще полаче.

    Коментиран от #4, #24, #34

  • 2 ТаУмВзе

    31 6 Отговор
    Значи, роднини си шиткат хамерикански ракети по между си. После се трепат с тях, за още ракети от кравария. Далавера да е! Само някой палавник да измисли Мир, че ще фалират от зор.
  • 3 14 88

    34 12 Отговор
    Не Светът мрази евреите защото те определят посоката на развитие в Света от 1945-та насам.

    Коментиран от #26

  • 4 Махленска клюкарка

    30 21 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Ако си държиш устата затворена, може да минеш за умен

    Коментиран от #9, #13, #46

  • 5 Фатих

    15 31 Отговор
    Радетелят на човешките права, люлката на световната демокрация, която много добре знае какво се е случило през 1915 г. с арменците в Османската империя, не казва нищо когато пред телевизионните камери се избиват невинни деца и жени- невинни хора от юдеите. Значи кръвта на милиони мюслюмани е "въдворяване на световен ред и демокрация" а утрепването на няколко стотин кръвожадни комитаджий е "геноцид". Едиственния геноцид който трябва да се помни от историята е генозида срещу турците и мюслюманите започнало през 17 век от Русия в Кавказ и Средна Азия, минало през Балканите и днес в ислямския свят-Палестина, Афгаситан, Ирак, Сирия, Либия, Сомалия...Дветът мълчи в невежо и угодливо съпричастие нерад с извергите и палачите на невинни хора. Оня същият "демократичен" свят който ходеше на сафари в Сараево за "лов на мюслюмани". Нищо не е забравено...Колкото по-вече мюслюманска кръв проливат палачите на "демократичния световен ред" толкова по-вече се доближават до своя пагубен край.Днес юдеите и кръстоносците се обединиха но много скоро ще дойде краята на кръстоностния поход срещу ислямския свят.

    Коментиран от #11, #15, #36

  • 6 човекът

    20 3 Отговор
    преди двадесет столетия и малко там разпнахте Месията за власт и пари... двадесет столетия израел изчезна, сега пак кръв леете...но благословията вече е върху всички нас
  • 7 Турчин

    14 9 Отговор
    А светът и помощниците на англофранцузите-синове и внуци на Юмер Шепиф усложливо мълчат и се крият пред този геноцид над мюслюманите в света. Юмер Шериф продаде и предаде мюслюманите през Първата световна война. Той е виновникът за създаването на юдейска държава в Палестина. На този мръсник и продажник пренадлежи изразът "Ако си решил да се напиеш не трябва да броиш чашите", казани на евреите при пазарлъци за създаването на еврейска държава. "Кралете" на Йордания и Саудитска арабия са негови внуци и за това съучастнически мълчат пред юдеите и техните лакеи от Западна Европа, САЩ и Канада. Но народите се пробуждат. Ще дойде и краят на тези "крале"...
  • 8 православен

    32 6 Отговор
    стара българска приказка - МОШЕННИК идва от МОШЕ, стар евейски мошенник, та те тека ще ги запомни света

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 коко

    13 8 Отговор
    ИЗСРАЕЛ
  • 11 друговереца

    23 6 Отговор

    До коментар #5 от "Фатих":

    в корана друго пише, ама кой да чете. и второ - НИКОГА НЕ УДРЯЙ ПАДНАЛИЯ!, казал ви го е Мохамед, като Божия заповед. вие какво сторихте - Константинопол ви се предаде и вие нахлухте и опустошихте и поругахте храмът Господен, точно обратното на Божите разпоредби. как да не страдате. как да не сте във война с фарисеите, които го разпнаха четиринадесет столетия по рано?

    Коментиран от #17, #48

  • 12 Дядо поп

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "православен":

    Прати ли си жена си на кола маска, че има мустаци като Раковски
  • 13 стоян георгиев

    2 12 Отговор

    До коментар #4 от "Махленска клюкарка":

    хахахаха,хохохоххохо.ами дрога опитаи да ми опонираш.след опита си ще раязбереш кои колко е умен.и вместо да ми казваш да си затварям устата ,чети дето съм писал и записваи ,шотто образовам безплатно такива като теб.
  • 14 Турчин

    20 9 Отговор
    При все това, на фона на стотици убити деца , жени и мирни мюслюмани "демократична и хуманна " Европа изпраща послания за "спиране на огъня срещу Израел". Френският пе§дераст наречен Макрон е съпричастен с Израел, Австрийският върл фашист-последовател на Хитлер слага израелско знаме на покрива на хралупата си, Чехия, която си свали гащите за 12 дена през 1939 г. също им приглася. Много "хуманно" нали? Но това е добре за онези заблудени овчици, които си мислят,че ще ги допуснат в чуждата кошара....Това е добре за "ослепения арабски свят", който тъне в безобразие и заблуда..

    Коментиран от #16

  • 15 друговереца

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Фатих":

    и последно - войната ви с православието е забранена от корана, а вие не сте ни врагове, защито ние сме християни и Той ни е казал лични врагове да нямаме...
  • 16 Истина е

    15 10 Отговор

    До коментар #14 от "Турчин":

    Тези може да ги блещиш в махалата. В Европа ви видя ,че сте терористи . Забраниха ви да строите нови джамии. Защо ли на доста езици има израз ,прост си като турчин .

    Коментиран от #20, #35

  • 17 Фатих

    15 6 Отговор

    До коментар #11 от "друговереца":

    Не разбирам ината на християните да подкрепят и съчуствуват на юдеите. Ключовете на най-важните православни имоти в Еросалим ги държат мюслюмани от векове и имотите стоят непокътнати. Второто което е също много важно, християните в Еросалим не са на много завидно положение и нямат никаква разлига от угнетения живот на мюслюманите-християните също са толкова зле и бедни колкото мюслюманите но светът мълчи за това. Който не вярва нека пътува до Еросалим или попита този който е ходил на хаджилък. Не бъдете слепи.

    Коментиран от #19, #29

  • 18 Левски

    10 30 Отговор
    Браво на Израел нека бомбардира палестинците, тия ислямисти трябва да се изтрият от земята, Иврит трябва да стане национален език заедно с английския!

    Коментиран от #21

  • 19 Истина е

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Фатих":

    Пишеш глупости ,християните служат в израелската армия ,както и друзите и бедуините. Вие ги смятате за по-долу ,което е нормално за вашата вяра . Ал-Кафир-неверници,престани да пишеш ислямските си заблуди . Хората прецениха ви !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Турчин

    23 4 Отговор

    До коментар #18 от "Левски":

    Не цапай името на Левски. Той е и искал справедливост и равноправие и не е бил слабоумен идиот като тебе. Имай милостта и почитта над и към него поне...Загубен дивак.
  • 22 соц трол

    3 10 Отговор
    Не е ли време българските комунистите на минем на страната на Израел, щом американските либерали започнаха да подкрепят Палестина?
  • 23 коко

    2 7 Отговор
    поздравяваме всички евреи с песента на Графа - Дим да ни няма! Имам едни златни коронки останали от едни ушати!
  • 24 Хасан

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Невинни деца и жени се убиват от израелския фашистки режим ..един народ в открит концлагер в Газа ..таково мракобесие и фашизъм от страна на Нетаняху само и само да остане на власт и да не може да се съди за корупционни сделки
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 пълни

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "14 88":

    глупости !

    Коментиран от #31

  • 27 БАЦЕ

    3 6 Отговор
    Каквото и да ви говорят - става въпрос за пари.
    Покрай Натаняху много скандали и той ги удържа както може.
    Ковид, ваксина сега Хамас.
    Блаженни са вярващите в това, което виждат очите им.
  • 28 1911

    8 8 Отговор
    Денис, с цялото си уважение, не съм съгласен да наричате терористите от Хамас "бойци"! "Бойци", които стрелят срещу мирно население са терористи!

    Коментиран от #30

  • 29 друговереца

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Фатих":

    пич с една дума, защото ти не схващаш - израел няма и сто години след разпятието - изчезва, хората му разпръснати и двадесет века гонени. рим - пет столетия агония след разпятието, изчезва завинаги. вечният град (столицата рим) стои в руини и бавно чезне със столетия. византия - след като не опазва храмът Му се пръсва на север, орелът от българите отива на север и става русия. вие поругалите храмът Му попадате във война в която винаги от тогава на там сте технически превъзхождани. 20 столетия по-късно, войната ви се оказва срещу тези разпнали Го и вие поругалите храма Му. тази война не е свещенна нито за вас, нито за тях. тя ви е за урок. и ако не го научите ще битувате в неиния ад и тук и в отвъдното. Небесното Царство е за смирените, пише го и в Библията и в Корана. вие си воювайте, но помнете и вие и фарисейте от къде ви идва, защото днешен израел не са юдей а еврей, разликата е съществена. а за нас православните наградата е другаде. католиците или запада някой им е отнел избора оставен ни от Него и ги е нарочил грешни, преди да сгрешат, но от тях има много смирени, но това е друга тема.
  • 30 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #28 от "1911":

    А как ще се нарича държава която стреля по жилищни квартали и убива жени и деца ???...за Сирия и Асад казваха че е диктатор и терористична държава!!

    Коментиран от #33

  • 31 14 88

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "пълни":

    Дали?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Истина е

    6 5 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Ами като складовете са в жилищни сгради . Забравих ,че мюслитата могат да крещят аллаху акбар да рушат но не могат да градят . Справка атентатите извършени в Европа. Всеки който не е съгласен с вас,а ваш кръвен враг. Не започнаха ли от Хамас да стреля със ракети първи ?. Спри се ,че ставаш смешен

    Коментиран от #38

  • 34 Чичо Пепе Лопес

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Могат да очакват това, което и получават - мощен наГазин!
  • 35 Абе

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Истина е":

    то и за ганъовците има много изрази, че и в европа ги знаят даже... затова мълчи, може и да минеш за умен.
  • 36 ххх

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Фатих":

    Ти наред ли си?!? С антихристиянската риторика доникъде няма да стигнеш... Да ме прощават силно религиозните мюсюлмани, но ако продължават да живеят в отминали епохи и да отричат настоящето, то светът все ще им е неугоден и враждебен. Прогресивно мислене, това е ключът. За да съм по темата: в един такъв конфликт като Израело-Палестинският виновни са и двете страни.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Истина е":

    По време свещения Рамазан и Кадир геджеси израелски войници оскверняват мюсюлманска джамия и е нормално да има реакция от мюсюлманите ...Израел знае че ще има такава реакция ,очаква ..а защо се прави ??..Нетаняху не може да прави правителство и остава в опозиция ..и ще почне разследване за корупция срещу него и семейството му
  • 39 Guru

    1 0 Отговор
    Тука всичко е ясно. Палестина страда заради чужди решения, както повечето нормални държави и техните граждани. Няколко просветени атеисти с много власт и пари играят билярд, а топките са държавите и народите по света. Израел също не е пощаден. Не мислете, че тяхното е рай. Те са "научени" по друг начин, както и ако ние се бяхме родили на тяхно място и отгледани в техните условия щяхме да защитаваме техните идеи. Как да е ... всички сме в кюпа и от нас нищо не зависи, освен собствения ни живот и решението дали да го живеем, или прекратим. Аз решавам на друг да нямам вяра, да нямам господар, ментор или кумир .. решавам първично и егоистично, както трябва да решава всеки сам за себе си и семейството си. Другото е да си под влияние на ония от второто ми изречение.

    Коментиран от #40

  • 40 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Guru":

    Либерални идеи !? Иди в ДПС

    Коментиран от #41

  • 41 Guru

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Аз съм от Разград, имам много приятели мохамедани, алеви, помаци и т.н. Като деца не се деляхме. Не се делим и сега. Ако ДПС се измъкне по някакъв магичен начин от много различни зависимости нямам пречка да се включа. До тогава ще изчакам.

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Guru":

    Няма "независимост " ...и овчаря в планината е зависим ..фирма,партия,гражданин значи да си зависим ...има хора които подчиняват тая зависимост на своя интерес
  • 44 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА !?!?!? КАК ТАКА НЯМА ИЗСТРЕЛЯНИ РАКЕТИ /С ДИРЕКТНО МЕРЕНЕ / СРЕЩУ ВОЕННИТЕ НА ИЗРАЕЛ СТРУПАНИ НА ГРАНИЦАТА С ГАЗА ??????? ТОЧНО -ТОЧНО -ПТУРС И НУРС -УСЛОВИЯТА ГИ ИМА ?????????
  • 45 Българин

    1 2 Отговор
    Има една българска поговорка “ Да би мирно седяло не би чудо видяло“
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българин

    1 2 Отговор
    Аз не взимам страна в конфликта и за то говоря принципно !! Значи какво излиза палестинците внезапно изстрелват хиляди ракети по Израел и понеже Израелската армия е много пъти по силна от палестинската отговори адекватно нагъна ги и сега те реват “олеле колко са лоши евреите “ !!
  • 48 Слушай сега

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "друговереца":

    Брато,изглежда си прекарал корона вируса и сега имаш странични ефекти.
    Навремето ,когато Султан Фатих Мехмет е превзел тогавашния Константинополис, никой не е посегнал на населението .Никой не е опостушавал тогавашния храм.Никой не е направил нищо лошо на християните.Легни и си почини малко да не стане по зле за здравето ти.