Last news in Fakti

17 Май, 2021 10:59 1 174 6

ЕС и Турция трудно ще намерят позитивен дневен ред

  • ес-
  • кипър-
  • турция

Кипър настоява за решение

ЕС и Турция трудно ще намерят позитивен дневен ред - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Позитивен диалог в дневния ред между ЕС и Турция трудно ще бъде установен, докато не се намери решение за Кипър. Това обяви кипърският държавен глава Никос Анастасиадис, цитиран от Катимерини.

Кипър е готов да обяви правото си на вето в ЕС. Това може да стане по въпроса за разширяване на митническия съюз с Турция.

Изпратени са телеграми на представителите на държавите в групата. Посочва се, че Турция продължава да настоява за решение с две държави за кипърския въпрос.

Кипърското правителство не смята, че с подобна позиция може да се намери позитивен диалог. Кипър продължава да търси реално решение.

Британските предложения в сферата се определят като неприемливи. Провеждането на нова петстранна среща по въпроса не е сигурно.

Кипърското правителство ще продължи да отстоява своите позиции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    Панислямизъм и султана, в останките на Европа, потънала в мулти култи шит. Честит нов тип Война!
  • 2 Дядо поп

    3 1 Отговор
    Най -голямата грешка ще направи ЕС,ако Турция стане пълноправен член . Турция отдавна не е светска държава ,а е ислямитска диктатура. Иска да завземе части от гръцките острови ,да прави каквото си иска . А не се е махнала от Кипър
  • 3 Шабан

    1 3 Отговор
    Така както еврогейците се опитват да прецакат турците, така и турците трябва да прецакат еврогейците! Елементарно, Уотсън! Иначе ги чака съдбата на бившите соц. държави преминали доброволно под еврогейско робство!
  • 4 Българина

    2 1 Отговор
    Аз не знам защо българските предатели не сложат вето на всяко решение на ЕС за турция докато не платят парите на тракийските българия? Гърция как търси обезщетение за ВСВ? Нашите суми са признати с договор!

    Коментиран от #5

  • 5 Шабан

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    Преди години имаше един много популярен виц по този случай!
    Отиват Каракачанката и бат Бойко при султан Ердоган и той ги посреща на рахат локум и кафе. Сръбат си кафето тримата и разговарят. Думайте европейски подлоги що искате от мен. Надига глас Каракачанката и вика с присипнал глас - Виж Ага дойдохме да си искаме обещетенията за сто-те хиляди прокудени от вас българи от беломорска Тракия. Султана ги попитал - добре колко пари ще ми искате. зарадван Каракачанката отвърнал - ами сто хиляди по един милион на калпак правят сто милиарда със сподавен глас отвърнал нашият. Погледнал го Ердоган по-вежди, натиснал едно копче и веднага му се явил един служител поговори си нещо и служителя излязъл. Продължили да си пият кафетата и след десетина минути служителя пак влязъл с една бележка и я подал на Ердоган. Погледнал я той и рекъл. Така, това е извадка от султанските архиви. вие искате за стохиляди човека 100 милиарда обещетение а тук пише че за сто години от вашата държава сте изгонили и затрили над 4 милиона турци! Това грубо прави 4 трилиона долара, нали така! Така че, когато вие за тези четири милиона души ми преведете по един милион долара тогава аз на секундата ще ви приведа вашите 100 милиарда
  • 6 Army Ranger

    0 0 Отговор
    Турция европейска и светска и бяла, хаха пълни глупости и до ден днешен Китай мрази истинските турци които са ниски злобни и тъмнокожи. Това е все едно да признаеш че Китай Африка Арабия Латиносите че са бели етнически европейци и да влезат в ЕС. Те отдавна са фанатизирани религиозни общности турците кюрдите