Last news in Fakti

17 Май, 2021 14:37 1 973 22

От ивицата Газа са били изстреляни 3150 ракети

  • израел-
  • ракети-
  • ивица газа-
  • палестина-
  • палестинци-
  • война

Около 42 000 палестинци в ивицата Газа са напуснали домовете си заради въздушните удари на Израел

Една седмица след започването на сегашния ракетен обстрел от ивицата Газа по Израел са изстреляни около 3150 ракети, заяви израелската армия, цитирана от ДПА, предаде БТА.

Около 460 от ракетите не са преминали границата и са паднали на територията на ивицата Газа, каза армията. Системата за противоракетна отбрана "Железен купол" е прехванала около 90 процента от ракетите. За сравнение, през цялата война в ивицата Газа от 2014 г., която продължи 51 дни, са били изстреляни общо 4481 ракети, отбелязва ДПА.

След изострянето на конфликта с палестинците през последната седмица в някои дни в Израел сирените за въздушна тревога са прозвучавали средно по 1000 пъти на ден, заяви говорителката на израелската армия Анна Уколова за радио "Ехото на Москва", предаде ТАСС. "Системата за оповестяване в Израел е на високо технологично ниво, като целта е сигналът за тревога да прозвучи максимално близо до мястото, където е възможно ракетата да падне или да се взриви", каза тя.

Около 42 000 палестинци в ивицата Газа са напуснали домовете си заради въздушните удари на Израел и са потърсили убежище в 50 училища, управлявани от Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци на ООН, съобщи говорител на организацията, цитиран от ДПА. Над 2500 души са останали без дом, след като жилищата им са били разрушени. Израел заявява, че нанася удари само по военни позиции, но някои от тях са разположени насред гъсто населени жилищни райони.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дельо Хайдутин

    15 3 Отговор
    С три хиляди ракети убити осем евреи.Страшна ефективност , няма що.Че те с камъни трепеха повече.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 3 гадно

    15 6 Отговор
    От кога на гаражните самоделки им викат ракети???
  • 4 То е ясно

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    Явно са римски свещи.
  • 5 Каишков

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    Да не мислиш че евреите ще си признаят?
  • 6 факт

    7 2 Отговор
    Представете си за какъв стрес става въпрос по 1000 пъти на ден да тичаш в бомбоубежище и това ми било живот за семейства с деца не ми се мисли.

    Коментиран от #9

  • 7 Хасан

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    Гаражна самоделка за 200 $ се спира с ракета за 50 хиляди $..

    Коментиран от #10

  • 8 брейй

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТЕРОРИСТИ":

    терористе, кво общо имат великите ти мисли с ракетите от газа
  • 9 Патето Яки

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    преувеличават цифрите и местата са различни според траекторията
  • 10 Истина е

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Асане ньедей пиши таввиз работи, че ти фръкнат шалварите, и Ердоганчо падишаха няма да му помогнат молитвите в крадената църква най вече на теб и на чааветата ти
  • 11 6753

    12 10 Отговор
    Даже и не схващате идеята... Целта е да се ликвидират за много кратко време запасите на евреите от ракети- нищо не е безкрайно, а ракети не се купуват в аптеката. Каква е елементарната схема:

    Палестинците пускат ракети БЕЗ заряд в началото и чак към края на атаката пращат нещо със заряд което минава докато ПВО-то презарежда.
    Ефективността на тоя "ръждив щит" е много, ама МНОГО под 50% и с мъка докарва до 30%- прегледайте съобщенията на израелските военни, там цифрите са интересни.
    А пълната гавра е там, че една ракета на палестинците им струва 2-300 долара, а една ракетка от еврейското ПВО струва $40 000. И за да е по-сигурно евреите пускат по 2 техни ракети към 1 палестинска. Която обичайно е празна тръба с двигател- идеално е да свалиш едно "нищо" с ракети за $80 000, а...

    Повтарям- целта е ПВО-то да остане без ракети и според много източници това ще се случи скоро ако обстрела продължава с такива темпове. И утре когато ПВО-то спре работа познайте кой ще има достатъчно ракети да изтреби купища от оная паплач... А и "случайно" взеха и от Сирия да летят "подаръци", скоро и от други "приятелски настроени" съседи ще дойдат "подаръци"

    Коментиран от #16, #22

  • 12 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    ВЪПРОСЪТ Е ЕДИН : ОТ КОГО ЕВРЕИТЕ СЕМИТИ СА КУПИЛИ ЖИЛИЩАТА В ИЗТОЧЕН ИЕРУСАЛИМ ПРЕЗ 1948 ГОДИНА /КАКТО ТВЪРДЯТ И ТЕХНИЯТ СЪД ГО "ПОТВРЪЖДАВА " ????????????? НО СЪС ЗАГИВАНЕТО НА ДОЛАРА -ЩЕ ИМА НОВ САЛАДИН !!!!!!!!!
  • 13 миш

    0 3 Отговор
    И,КВО?А,кажете ,колко палестинци и колко еврей са умрели до сега,а оставете кой колко гърми?
  • 14 Наблюдател

    1 1 Отговор
    С изстреляни около 3150 ракети тия изглежда са искали да докажат колко са неефективни. Да бяха стреляли с лъкове и стрели повече поражения щеше да има!!
  • 15 3576

    3 2 Отговор
    6753 голям аналист си обаче се вижда , че изобщо не ти е ясно що е това Израел .
    Какво си мислиш , че като свършат ракитите за ПВО-то и всеки ще може да ги обстрелва безнаказано .
    Много си наивен , за приятели говариш но със сигурност знаеш ,че Израел има само един приятел , които е достатъчен .
  • 16 3576

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "6753":

    6753 голям аналист си обаче се вижда , че изобщо не ти е ясно що е това Израел .
    Какво си мислиш , че като свършат ракитите за ПВО-то и всеки ще може да ги обстрелва безнаказано .
    Много си наивен , за приятели говариш но със сигурност знаеш ,че Израел има само един приятел , които е достатъчен .

    Коментиран от #17

  • 17 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "3576":

    Дай дати обясня ...Фронта за освобождение на Палестина се подкрепяше от СССР и много интелектуалци от Европа ..те всички бяха против Израел ...но евреите създадоха Хамас ,уж анти израелска но работи за Израел..нещо като ДПС и Атака

    Коментиран от #18, #19

  • 18 3576

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Нещо като турците и кюрдите. ха ха
  • 19 един от стадото

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    дай аз да ти обясня. В момента Израел е в отбранителен режим, макар да бомби единични цели. И все още се смилява над палестинците. А решат, за три дена всичко ще е изорано и прекопано. 2000танка и 500самолета още стоят по базите си, но търпението се изчерпва, както и ракетите от Железния купол, дето подчерта. Толкова- три дена. 3-7 дена траят войните на Израел, сериозните. Питай Сирия, Египет, Ливан, Йордания. Сега дори не се обаждат, мълчат като пукали.

    Коментиран от #21

  • 20 Българин

    2 1 Отговор
    Значи какво се оказва че след 3000 ракети изстреляни по Израел евреите не е трябвало да се защитават ами даже и да почерпят палестинците !! Абе вие нормални ли сте ????
  • 21 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "един от стадото":

    Да прав си ! Ако Израел реши там няма да остане нищо !! Видяхте как за нула време рухна огромна сграда без да се счупят стъклата на околните сгради !! Смятайте какви възможности имат !! За сега Израел само показва и предупреждава какво може да последва ! Дано Палестинците осъзнаят че ако продължат какво ще последва!!
  • 22 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "6753":

    Израел ще остане без ракети ?? Абе ти добре ли си ?? Израел много отдавна се е подготвил за масирана отбрана ! Това някой да напада Израел си е чисто самоубийство !!