Last news in Fakti

17 Май, 2021 15:27 1 429 1

Кметът на Будапеща се изправя пред Виктор Орбан

  • унгария-
  • кмет-
  • гергей карачон

Обяви кандидатура за първичния вот

Кметът на Будапеща се изправя пред Виктор Орбан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кметът на Будапеща обяви, че ще участва в първичните избори на опозицията, съобщи ТАСС.

Решението на Гергей Карачон е било внимателно обмислено. Голямата група на опозицията обяви, че ще проведе първичен вот, за да излъчи най-добрите кандидати за предстоящия парламентарен вот.

В първичните избори ще има кандидати на няколко групи. Карачон е либерал, който спечели кметския пост в Будапеща преди две години и е един от малкото кандидати, победили управляващите в страната.

Той обяви, че неговата основна идея е да помогне за обединение на страната. Той очаква при победа в първичния вот, опозицията да го обяви за свой кандидат за следващ премиер.

Първичните избори трябва да са важни за програмата, с която опозицията ще опита да победи премиера Виктор Орбан. Гласуването ще започне през септември.

Парламентарните избори ще се проведат през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пророка !

    5 2 Отговор
    Мисля,че трудно ще се изправи .Защото Орбан ще го дупи до припадъци.
Новини по държави: